FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 november 2001

Deense koningin krijgt 3 olifanten

De Thaise koning Bhumibol Adulyadej schenkt de Deense koningin Margrethe II drie olifanten. Dat heeft een regeringsfunctionaris woensdag in Bangkok bekendgemaakt. De beesten worden zondag overgevlogen naar Europa.

Het is voor de tweede keer dat olifanten als koninklijk geschenk richting Denemarken vertrekken. In 1962 werden al eens drie olifanten aan de dierentuin van Kopenhagen cadeau gedaan, aldus het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze drie dieren zijn inmiddels gestorven en de Deense vorstin heeft tijdens een rondreis door Thailand in februari om nieuwe olifanten gevraagd.

De twee mannetjes en het vrouwtje worden voor vertrek uit het warme Thailand naar het toch wat frissere Denemarken nog wel gezegend door de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn. Op 30 november zal de Thaise ambassadeur in Kopenhagen de dieren aan de Deense koningin en haar echtgenoot prins Henrik symbolisch 'overhandigen'.

China laat 17.000 internetcafé's sluiten

De Chinese autoriteiten hebben meer dan 17.000 internetcafé's laten sluiten. Nog eens 28.000 andere moeten speciale software installeren die de toegang tot het WWW beperkt.

De maatregelen maken deel van een overheidscampagne die de communistische machthebbers meer grip moeten geven op het internetgebruik in China.
De café's worden door naar schatting vier miljoen Chinezen gebruikt. Van de ruim een miljard Chinezen, hebben er 27 miljoen toegang tot het internet.

De ,,schoonmaakactie'' is gedeeltelijk het gevolg van klachten van ouders die niet wilden dat hun kinderen in 'cybercafé's' verzeild raakten in chatrooms of op pornosites. Speciale filters voorkomen in zogenaamde 'staatserkende' internetcafé's dat men op zulke pagina's terecht kan komen.
Bovendien houdt de software bij welke gebruiker welke sites heeft bezocht.

In veel Chinese steden is het intussen verboden intercafé's te openen nabij scholen. In de metropool Shanghai worden zogeheten 'internetrijbewijzen' verstrekt aan jongeren. Zij krijgen het speciaal bewijs pas na het volgen van een speciale cursus waarin wordt gewezen op de gevaren van het internet.

Voetbal: Zes kandidaten voor EK 2008

De UEFA, de Europese Voetbalbond, heeft zes 'sollicitaties' voor de organisatie van het EK in 2008. Slechts twee van de zes kandidaten betreft één land: Hongarije en Schotland.

Daarnaast hebben Oostenrijk met Zwitserland, Bosnië met Kroatië, Griekenland met Turkije en de vier Scandinavische landen zich als combinatie opgegeven.
De UEFA wil dat alle kandidaten voor februari een bevestiging sturen. De toewijzing van de organisatie gebeurt in december 2002.

Taliban in Kunduz bereid tot overgave

Gezanten van de Taliban zijn in de stad Mazar-i-Sharif in onderhandeling met generaal Dostum van de Noordelijke Alliantie, over de voorwaarden waaronder ze zich over willen geven.

De Taliban in Kunduz zijn namelijk bereid tot capitulatie en willen zich overgeven aan de troepen van de Noordelijke Alliantie, die de stad al dagen omsingeld houden. De Alliantie is bereid alle Talibanstrijders amnestie te verlenen, maar maakt een uitzondering voor de leden van Al Qaeda, het netwerk van Bin Laden.

De Alliantie heeft de strijders in de belegerde stad tot morgen gegeven om zich over te geven. De buitenlandse extremisten van Al Qaeda zouden de capitulatie van de Taliban op dit moment verhinderen.

CD Review: Michael Jackson

Hieronder volgt een CD-review van de CD Invincible, die is ingestuurd door Marc Vermaas. Uiteraard hopen wij dat dit andere users ook aanspoord om eens een keertje een poging te wagen en de submit te misbruiken voor een originele review.

De fans hebben heel veel geduld moeten hebben maar naar mijn mening wordt hun wachten wel beloond. Zijn neus mag misschien wel steeds verder verdwijnen maar gelukkig zijn de stembanden van The King of pop nog helemaal in takt. Met het album “Invincible” is Michael Jackson weer helemaal terug.

2 nieuwe films voor Jennifer Lopez

Jennifer Lopez is, voordat ze in Nederland doorbrak als zangeres, eerst bekend geworden als actrice. Dat beroep heeft J.Lo nog niet opgegeven: ze maakte afgelopen woensdag in Zweden bekend al twee nieuwe films van plan te zijn.
Samen met Ben Affleck gaat ze een dramafilm doen, en daarnaast zal ze ook een komedie gaan opnemen.

Van haar jongste cd "J.Lo" verkocht de 31-jarige zangeres meer dan zeven miljoen exemplaren. "Ik kan niet kiezen tussen zingen en acteren", aldus Lopez, die vooral in de VS de status van superster heeft.

Anticonceptiepleister op de markt

De eerste anticonceptiepleister komt binnenkort op de markt. Ortho Evra heet het product, waarvoor dinsdag door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het groene licht is gegeven.

De pleister is ontwikkeld door Ortho-McNeil, een dochter van Johnson & Johnson, en brengt hormonen via de huid in de bloedbaan van de draagster van de pleister, die daarmee zwangerschappen kan voorkomen.

Eerdere toepassingen van deze techniek waren al te vinden in bijvoorbeeld de nicotine-pleisters, die bedoeld zijn om mensen van het roken af te helpen. Het voorkomen van zwangerschappen via een dergelijke pleister is een geheel nieuwe toepassing.

Het middel werd in Canadese en Amerikaanse ziekenhuizen onderzocht. Uit de resultaten van dat onderzoek blijkt dat de pleisterpil even betrouwbaar is als de orale pil. Omdat de pleister slechts eenmaal per week hoeft te worden vervangen is de kans op zwangerschappen zelfs kleiner. De orale pil kan namelijk nog wel eens worden vergeten.

Wanneer de anticonceptiepleister ook in Nederland op de markt komt, is nog niet bekend. In maart van dit jaar werd het nieuwe product ter registratie aangeboden aan het European Medicins Evaluation Agency (EMEA), maar of de goedkeuring door de FDA ook betekent dat het middel snel in Europa wordt ingevoerd is onzeker. Janssen-Cilag BV uit Tilburg, onderdeel van de Amerikaanse producent van de pleisterpil, durft daarom ook geen voorspelling te doen over de termijn waarop Ortho Evra in Nederland wordt ingevoerd.

Hacker breekt in bij Playboy.com

Een hacker is de website Playboy.com binnengedrongen en heeft de hand weten te leggen op diverse klantgegevens, waaronder creditcardnummers. Dit heeft Playboy.com haar klanten per e-mail meegedeeld.

In de e-mail staat niet hoeveel klanten door de inbraak gedupeerd zijn. Het mannenblad raadt echter alle klanten aan contact op te nemen met de creditcardorganisaties om te controleren of er onbevoegde transacties met de kaart zijn gedaan.

Playboy heeft de inbraak in het systeem afgelopen weekend ontdekt nadat de hacker zelf klanten per e-mail van zijn inbraak op de hoogte had gesteld. De gedupeerde klanten kregen tot hun schrik een e-mail van 'ingreslock 1524' met daarin hun naam, creditcardnummer en de vervaldatum van de kaart. De hacker beweert in dezelfde e-mail al sinds 1998 toegang te hebben tot de systemen van Playboy.

Van Inkel niet vervolgd

Van Inkel riep in januari 2000 luisteraars op "genadeloos toe te slaan" op de door hem aangewezen antiflitspaalavond. Volgens justitie werden na de herhaalde oproepen van Van Inkel op verschillende plaatsen inderdaad flitspalen vernield. Ook stuurde een onbekende luisteraar het binnenwerk van een flitskast naar Van Inkel op.

Onderzoek heeft volgens het OM uiteindelijk uitgewezen dat er geen duidelijke relatie te leggen is tussen de oproepen van de radiopresentator en het vernielen van de flitspalen in dezelfde periode. De officier van justitie heeft Van Inkel wel op het matje geroepen. De aanklager heeft hem gewezen op de strafbaarheid van zijn oproep.

Lik op stuk beleid bij Ajax-PSV

Bij de voetbaltopper aanstaande zondag tussen Ajax en PSV gaan deurwaarders een lik-op-stuk beleid voeren.

Aangehouden relschoppers krijgen door de deurwaarders, in opdracht van de KNVB, onmiddellijk een stadionverbod en een boete opgelegd. Het gaat om bedragen tussen de 1000 en de 4400 gulden.

De harde maatregelen volgen op de rellen van afgelopen weekeinde bij het Amsterdamse voetbalstadion de Arena. Boze Ajax-supporters richtten na de verloren wedstrijd tegen NAC, flinke vernielingen aan. Meer dan zeventig relschoppers werden daarbij opgepakt.

Einde van de Hemkade als danspaleis?

Tot aan het einde van dit jaar moet de evenementenhal De Hemkade in Zaandam voortaan om twee uur 's nachts zijn deuren sluiten. Ook mogen de feesten niet voor acht uur 's avonds beginnen.

Burgemeester R. Vreeman van Zaanstad heeft hiertoe besloten omdat kort achter elkaar twee bezoekers van een dancefeest in het etablissement door drugsgebruik om het leven kwamen. Andere maatregelen zijn dat er een arts, een verpleegkundige en een ambulance paraat moeten staan, dit op kosten van De Hemkade. Ook mogen er niet meer dan 2800 bezoekers worden toegelaten. Meestal waren er meer dan 4000 op de feesten aanwezig.

Volgens eigenaar G. Kwakernaat van de Hemkade betekenen de aanvullende maatregelen het einde van de evenementenhal. "Dit is absoluut onuitvoerbaar. We mogen zes uur open, die tijd is al nodig om 3000 personen het gebouw in en uit te laten."

Van Boxtel wil gezinshereniging aanpakken

Minister Van Boxtel van integratiebeleid wil gezinshereniging voor allochtonen moeilijker maken. Dat plan is uitgelekt in Den Haag.

Voor buitenlanders met een tijdelijke verblijfsvergunning wordt het veel moeilijker om hun gezin naar Nederland te halen. Een huwelijkspartner uit het vaderland naar Nederland laten overkomen en daarmee hier een nieuw gezin stichten mag voor die groep buitenlanders als het aan Van Boxtel ligt helemaal niet meer.

Volgens Haagse kringen maakt het plan van Van Boxtel weinig kans omdat het niet goed onderbouwd zou zijn. De bewindsman moet zijn ideeën ook nog voorleggen aan zijn collega staatssecretaris Kalsbeek van Justitie. Bovendien moet het kabinet dan nog goedkeuring geven.

VVD, CDA en Van Boxtel's partij D'66 reageerden positief. De PvdA reageerde echter zeer afwijzend op de plannen en noemt ze inhumaan en in strijd met het kabinetsbeleid.

Weerbaarheidsles na groepsverkrachting

Norush had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alle kinderen in het Amsterdamse stadsdeel Westerpark die in groep 7 en 8 zitten, krijgen weerbaarheidslessen. Het stadsdeel heeft dit besloten nadat vorig jaar een dertienjarig zwakbegaafd meisje door veertien jongens in de leeftijd van negen tot zestien jaar was bedreigd, mishandeld en verkracht.

De zaak is nu pas bekend geworden, omdat de pleegouders naar de pers waren gestapt. Door het drama heeft het meisje ernstige psychische schade geleden.

Volgens stadsdeelvoorzitter A. Hoogland (PvdA) is de zaak destijds niet naar buiten gebracht, omdat dat volgens haar niet in het belang was van het slachtoffer en de verdachten en om onrust in de buurt te voorkomen. Het zou voornamelijk gaan om jongens van Marokkaanse afkomst. Alleen de direct betrokken instanties werden ingelicht.

De betrokken jongens zijn allemaal opgepakt en zijn inmiddels door de kinderrechter veroordeeld tot celstraffen die variëren van enkele weken tot een paar maanden.

Zillion-baas aangehouden

tza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frank Verstraeten van de Antwerpse megadancing Zillion, wordt nu ook verdacht de homejacking die op 7 december 2000 is gepleegd te hebben in het appartement van zijn voormalige vriendin Brigitta Callens.
Verstraeten, die verdacht wordt van moordpoging op een vroegere medewerker en daarvoor in de cel verblijft, is door de Antwerpse onderzoeksrechter aangehouden voor zijn aandeel in de homejacking. Die is toen gepleegd door drie daders. Zij hebben de dancinguitbater en zijn vriendin - die dreigde hem te verlaten - bij de keel gegrepen, een revolver tegen het hoofd gedrukt en nadien aan handen en voeten gekneveld. Het (ex-)koppel raakte daarbij licht gewond.

Faithless veroorzaakt kleine aardbeving

Medi@Watzjer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

'I can get no sleep' zegt Faithless-voorman Maxi Jazz in 'Insomnia' een van hun oudere hits. De buren van de Brusselse concertzaal Vorst Nationaal hadden afgelopen zondag hetzelfde probleem tijdens een concert van Faithless.

Het KMI registreerde afgelopen zondag in de buurt van Brussel een kleine aardbeving. Dat werd veroorzaakt door het concert van Faithless in de concerttempel Vorst Nationaal. De muziek stond nochtans niet harder dan bij andere concerten in dezelfde zaal. Er waren echter zoveel uitzinnige fans tegelijk aan het dansen en springen dat de grond begon te trillen. Het gebeurde in het verleden wel vaker dat er in de buurt rond grote festivals lichte aardbevingen werden vastgesteld die veroorzaakt werden door tienduizenden uitzinnig springende fans. Het uitverkochte concert van Faithless was goed voor het maximum van iets meer dan 8000 bezoekers.

Frentzen in beeld bij Arrows?

Pagan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De manager van Heinz Harald Frentzen haastte zich om te ontkennen dat zijn cliënt een contract getekend heeft bij het Arrows team.

De voorbije dagen viel her en der te lezen dat Heinz Harald Frentzen een contract bij het Arrows team getekend zou hebben. Insiders binnen het team zouden dit bevestigd hebben, maar Monte Field, de manager van Frentzen, ontkent dit.

Field voegde er verder nog aan toe dat hij niet weet wanneer Frentzen zijn werkgever voor 2002 bekend zal maken. Naast Arrows lijken ook Prost en Minardi nog realistische opties voor de Duitser.

De voorbije weken werd Frentzen echter vooral in verband gebracht met het team van Tom Walkinshaw. De Duitser werd er onlangs nog opgemerkt toen hij de fabriek verliet, maar dat zou volgens Arrows zelf niks betekenen.

Intussen lijkt het er wel steeds meer op dat Jos Verstappen zich toch nog zorgen moet maken. De Nederlander heeft wel al een contract met het team, maar Frentzen wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met zijn zitje bij Arrows. De tweede Arrows zal zo goed als zeker in handen blijven van Enrique Bernoldi, die nog altijd van de steun van sponsor Red Bull geniet.

Zwitsers willen boeddha repareren

ghostarmor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zwitserse krant Blick meldt dat twee zwitsers plannen hebben om de door de Taliban vernielde, uit rots gehouwen boedhabeelden in het Afghaanse Bamyan uit het puin te doen herrijzen.

Het zou gaan om een initiatief van cineast Bernard Weber en de directeur van het Afghanistan-museum van Bubendorf nabij Zürich, Paul Bucherer-Dietschi. De reconstructie zou gebruik kunnen maken van meetgegevens uit 1970 van de Zwitserse professor Robert Kosta. Op basis daarvan kan een driedimensionaal computermodel worden gemaakt dat in een eerste fase op schaal 1:10 zou worden uitgevoerd.

De twee boeddha's, van 53 en 34 meter hoog, werden in maart door de Taliban opgeblazen, alle buitenlandse protesten en bemiddelingspogingen ten spijt.

Celstraf voor publiceren naaktfoto ex

ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Fransman (39) is dinsdag veroordeeld tot twee maanden celstraf omdat hij uit wraak een naaktfoto van zijn ex-vriendin op internet heeft gezet.

De Parijsenaar Lionel Deschamps kreeg bovendien nog een geldboete van ongeveer 16.800 gulden (7.622 euro). Deschamps had met haar een relatie tot december 2000. Toen de relatie werd verbroken maakte de man uit woede een persoonlijke homepage bij de provider op naam van zijn vriendin Corinne.

Op de site plaatste de man een foto waarop zijn vriendin naakt stond afgebeeld, samen met haar naam- en adresgegevens. Omdat de vrouw dit nogal ver vond gaan, klaagde ze haar ex-vriend aan. De man kreeg een geldboete en een celstraf opgelegd omdat de daad ‚ernstig inbreuk maakte op het intieme leven van het slachtoffer'.

WTC-torens herrijzen in 'lichte' versie

Medi@Watzjer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnenkort krijgen de New Yorkers hun felbegeerde Twin Towers terug, maar echter niet in een betonnen versie. Een Italiaanse firma zal namelijk door middel van een krachtige straal lichtbundels de WTC-torens laten herrijzen als een optisch schouwspel. Op 'Ground Zero' (de plek waar de voormalige torens stonden) gaat de firma 'Space Cannon' binnenkort xenonlampen van 7000 watt installeren. Zo maar eventjes 88 lampen moeten een torenvormige lichtbundel zes kilometer hoog stralen. De autoriteiten willen dat het optische schouwspel tegen kerstmis een feit is en denken er zelfs aan om er een permanent huldemonument van te maken voor de slachtoffers van 11 september. De firma 'Space Cannon' is zeker niet aan haar proefstuk toe. Eerder hebben ze reeds de Niagara Falls verlicht, en werkten ze ook bij de Olympische Spelen in Sydney.

Dodental WTC-aanslag beneden 3900

Medi@Watzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het dodental van de aanslagen op de WTC-torens blijkt -in tegenstelling tot de eerste cijfers- beter mee te vallen dan men voorheen dacht.

Het officiële aantal doden en vermisten na de aanslagen op het World Trade Center in New York is opnieuw naar beneden bijgesteld, ditmaal zelfs tot onder de 3.900. Tijdens de immense speurtocht ontdekt men steeds meer namen die dubbel op de lijst staan of andere fouten. Waar de eerste dag van de ramp gevreesd werd voor tienduizenden doden, zakte het cijfer al snel tot 6.500 doden en vermisten. Volgens onofficiele tellingen door diverse media zijn bij de WTC-ramp niet meer dan 2.950 doden gevallen ...

Zeven jaar voor moordpoging

Ploert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rechtbank in Assen heeft dinsdag de 38-jarige Ch. de K. uit Emmen tot zeven jaar celstraf veroordeeld wegens poging tot moord en poging tot doodslag op zijn ex-echtgenote Anja. De veroordeling is veel hoger dan de eis van de officier van justitie twee weken geleden; die vroeg drie jaar celstraf.

De rechters meenden dat de Emmenaar veel zwaarder moet worden gestraft gezien de omstandigheden waaronder hij zijn echtgenote om het leven wilde brengen. De K. probeerde op 3 juli in zijn toenmalige woonplaats Nieuw-Weerdinge meerdere malen zijn vrouw te wurgen. Twee weken later deed hij opnieuw een poging door de nek van de vrouw te willen breken. Dit laatste gebeurde volgens de rechters met voorbedachten rade en was dus poging tot moord.

De man had in films gezien hoe hij deze techniek moest toepassen. De vrouw, met wie De K. een zoon heeft, woonde toen al elders omdat de spanningen in het huwelijk te hoog waren opgelopen. De K. voelde zich gekrenkt en gefrustreerd, onder meer na het lezen van kwetsende opmerkingen in het dagboek dat hij van haar had gestolen.

De twee leerden elkaar in oktober 1999 kennen. Beiden waren getrouwd, maar besloten van hun partner te scheiden en met elkaar verder te gaan. In augustus vorig jaar raakte Anja zwanger, waarna de relatie bekoelde. De K. meende dat hij niet de aandacht kreeg die hij wenste. Daar kwam bij dat Anja opnieuw contact kreeg met haar ex-echtgenoot, toen het stel naar Nieuw-Weerdinge verhuisde.

De frustraties van De K. werden nog erger, toen hij een anoniem telefoontje kreeg van iemand die hem vertelde dat hij als zaaddonor was gebruikt. Anja en haar ex konden geen kinderen krijgen.

De SGP wil Nederland talibaniseren

xtrastrange had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het SGP ontpopt zich als de Nederlandse Taliban afdeling. De SGP vindt dat de sexuele moraal in Nederland tot het nulpunt is gedaald en dat sex alleen nog binnen het huwelijk plaatsvindt.

Om dat te bereiken wil de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) bordeelbezoekers en mannen die gebruik maken van escortdames strafrechtelijk laten vervolgen. Alle bordelen dienen te worden gesloten. Het bezit en de productie van pornografisch materiaal moeten worden verboden.

De SGP pleit in het verkiezingsprogramma 'Tot Uw dienst' voor afschaffing van talloze 'paarse' besluiten. Het homohuwelijk, de adoptie door homoparen en de verdere legalisering van euthanasie moeten als het aan de SGP ligt worden teruggedraaid. Verder wil de SGP dat alle coffeeshops de deuren sluiten, abortus wordt verboden, de accijnzen op tabak en drank fors omhoog gaan en dat casino's en andere gokpaleizen hun deuren sluiten.

Bank zoekt man na dure blunder

Medi@Watzjer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als banken per ongeluk een groot bedrag op je bankrekening storten zullen zowel jij als zij de fout snel inzien. Meestal wordt het geld er gewoon terug van afgehaald door de bank zelf. Tenzij... jij het sneller in de gaten hebt, vliegensvlug het geld afhaalt in een ander filiaal en er pijlsnel van doorgaat! Een Ierse bank is op zoek naar een man die naar Spanje uitweek, nadat de bank per ongeluk 200.000 euro (445.000 gulden) op zijn rekening stortte. De bankier vergiste zich, en maakte van 300.000 pesetas, 300.000 euro. Toen de bankier z\'n flater naderhand zag was het al te laat. De geluksvogel was verdwenen naar Spanje en liet de bank het nakijken. Een missie van de bank naar Spanje, leverde geen spoor op van de man. En ook de politie kan de financiële instelling niet helpen, aangezien de man geen misdaad heeft begaan.

NFL op Fok! week 11

Deze week in NFL op Fok! De Rams winnen weer, Favre speelt zijn 150e, en twee grootheden uit de geschiedenis van de NFL zijn de weg kwijt.


Zondag 18 november

Indianapolis Colts – New Orleans Saints 20 – 34
Topspelers in deze wedstrijd waren de beide quarterbacks, Manning en Brooks, die beiden rond de 250 passing yards uitkwamen. Voor Indianapolis was dit een gemiste kans om aansluiting bij de topploegen te houden, maar voor de Saints betekent dit een hernieuwde kennismaking met die aansluiting. Voor beide teams geld dat ze een goede middenmoter zijn op het moment, maar met zeker kans op meer.

New York Jets – Miami Dolphins 24 – 0
De Dolphins waren absoluut kansloos tegen de Jets. Vooral de sterke verdediging van de Jets maakte gehakt van de zwalkende aanval van de Dolphins. In het tweede kwart werd een interception over 60 yards zo teruggelopen naar de endzone door Glenn, en een kwart later herhaalde Green hetzelfde nog maar eens. Nu lijkt het alsof de Jets erg goed speelden, maar ook zij bakten er in de aanval eigenlijk vrij weinig van.

Atlanta Falcons – Green Bay Packers 23 – 20
Absolute uitblinker bij de Falcons was quarterback Chandler, die meer dan de helft van zijn passes zag aankomen voor een stevig totaal van 352 yards. Toch werd deze wedstrijd vooral gekenmerkt door twee zeer agressief defences die bijna elke play gebruikten om de quarterback onder druk te zetten. Dit gaf beide spelverdelers veel druk, maar ook de gelegenheid om hun inventieviteit te tonen aan de bijna 60.000 mensen in het stadion.

Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys 36 – 3
Wat valt er dit seizoen nog te zeggen over de Cowboys? Bijna elke wedstrijd resulteerd in een dramatische uitslag. Zo ook de wedstrijd tegen de Eagles, waarin Dallas slechts een fieldgoal wist te scoren, en dat ook nog eens in het laatste kwart toen de verdediging al wat losser werd omdat de wedstrijd toch al gespeeld was. vOor de Eagles een bevestiging dat ze op de goede weg zijn, en voor de Cowboys de bevestiging dat ze de weg kwijt zijn, meer viel uit deze wedstrijd eigenlijk niet op te maken.

Tennesee Titans – Cincinnati Bengals 20 – 7
Met de winst op de Bengals lijken de Titans de weg omhoog weer te hebben ingezet. Beide ploegen staan nu op 4 winstpartijen tegenover 5 verloren matches, en dat geeft goed weer hoever deze ploegen zijn. Middenmoters in een sterke League. Breekpunt was de touchdown in het derde kwart van Dyson, die ervoor zorgde dat het verschil op 10 punten kwam te liggen. Dat daarna Nedney nog voor een fieldgoal zorgde en het verschil nog groter maakte, deed aan het resultaat verder weinig af, aangezien de Bengals de moed schijnbaar al hadden opgegeven.

San Fransisco 49ers – Carolina Panthers 25 – 22
Carlonina vocht dapper en kreeg te weinig. Ondanks dat ze het tegen de vooraf favoriete 49ers lang uithielden moesten ze het in overtime toch laten gaan. Ze staan nu op slechts 1 winstpartij, maar eigenlijk hadden het er met een beetje geluk meer kunnen zijn. Tot vlak voor het einde van de reguliere speeltijd stonden ze met 22-14 voor, maar een touchdown inclusief een 2 punts conversie trok de stand gelijk, en daarna wist Cortez de winnende fieldgoal voor de 49ers tussen de palen te krijgen.

Seattle Seahawks – Buffalo Bills 23 – 20
Voor de Bills is de situatie te vergelijken met de Cowboys, individueel worden er nog wel goede resultaten geboekt (zie de 316 yards passing van van Pelt) maar als ploeg weten ze niet meer te winnen. Ook de Seahawks wisten de Bills er met een goed plan van aanpak onder te krijgen. En vooral de defence mag een compliment in ontvangst nemen. De Bills mogen, evenals de Cowboys, terugkijken op een rijke geschiedenis, maar vooruitblikken op de zeven magere jaren.

Cleveland Browns – Baltimore Ravens 27 – 17
Voor zo’n 70.000 toeschouwers grepen de Browns uit bij de Ravens de winst. Beide ploegen behouden wel hun positieve resultaat (meer winnen als verliezen) maar beginnen langzamerhand wel de top uit het oog te verliezen. Toch lijkt het erop dat ze allebei wel de playoffs zullen halen, mits de respectievelijke defences iets scherper worden.

jacksonville Jaguars – Pittsburgh Steelers 7 – 20
De Pirates blijven op koers om de playoffs te halen als koploper in hun divisie. Tegen de Jaguars behaalde de ploeg alweer de zevende overwinning en ook het vertoonde spel was veelbelovend. Runningback Ward had een goede dag, en pakte met slechts 9 pogingen 112 yards terreinwinst. Voor Jacksonville lijken de kansen op de playoffs nu wel verkeken, al moet gezegd worden dat de ploeg zeker niet slecht speelt.

San Diego Chargers – Oakland Raiders 24 – 34
Met dank aan een goed eerste, en een beter laatste kwart hebben de Raiders hun zevende winstpartij geboekt. Ondanks dapper tegenspel van de Chargers kwamen de Raiders nooit echt in problemen, omdat het aanvalsplan van de Chargers (veel runs) te voorspelbaar werd. Als de running game van de Chargers wel goed loopt zijn ze moeilijk af te stoppen, maar zodra die wordt tegengehouden kunnen ze niet overstappen op de passing game, en daarmee zijn ze te kwetsbaar tegen hechte defences.

Washington Redskins – Denver Broncos 17 – 10
Bijna 75.000 toeschouwers moeten zich an de wedstrijd tussen de Redskins en de Broncos zwaar bekocht hebben gevoeld. Beide teams speelden zonder enige overtuiging, en leken in gedachten al bij de volgende wedstrijden. Het resultaat was een wedstrijd die de Redskins op effectieviteit wonnen. In de hele wedstrijd niet een interception, maar wel drie sacks per ploeg, maar daarmee is alle opwinding ook wel beschreven.

Detroit Lions – Arizona Cardinals 38 – 45
Deze wedstrijd moet voor een toeschouwer die van aanvallend football houd een genot zijn geweest. Beide teams gingen vol voor de winst, en probeerden dan ook alles om punten te scoren. Deze speelwijze levert risico’s op, maar in dit geval ook wel degelijk resultaat. Helaas voor de Lions betekent dit dat ze nog steeds egen wedstrijd hebben gewonnen, en ook de Cardinals hebben nu pas twee overwinningen, maar in ieder geval is met deze wedstrijd bewezen dat ze het wel kunnen.

Chicago Bears – Tampa Bay Buccaneers 27 – 24
Soms is sport oneerlijk. Zo ook voor de Buccaneers, die ondanks een zeer goede comeback in het laatste kwart, en een uitblinkende quarterback (die bijna 400 yards passte) toch nog verloren van de Bears. Voor Chicago is dit de zevende overwinning en daarmee staan ze er zeer goed voor met het oog op de playoffs, die steeds dichterbij komen. Ook Tampa Bay is nog niet kansloos, maar dan moeten ze vanaf volgende week wel zo’n beetje alles gaan winnen. Wat nog niet eenvoudig is, aangezien ze nog bij sterke ploegen moeten spelen.

St. Louis Rams – New England Patriots 24 – 17
"Kurt Warner did it again!" Met deze krantenkop werd er geopend in St. Louis. Met maar liefst 401 yards passing, en de gebruikelijke goede runs van Faulk hebben de Rams wederom een wedstrijd gewonnen. Gezegd moet worden dat de Patriots zeer goed tegenspel boden, met vooral een aggresieve verdediging, maat de pure individuele klasse van de Rams spelers waren toch te veel voor de dappere strijders uit New England.

Maandag 19 november

New York Giants - Minnesota Vikings 16 – 28
De maandagavond wedstrijd was een zeer aangename match tussen twee middenmoters in de stand. Beide teams leunen op een solide defensie twee goede quarterbacks, waardoor het een open, maar vooral sobere wedstrijd werd. Een waar genot voor de defensiefreaks onder de toeschouwers, want beide defences speelden een zeer goede partij, waarin de offence van de Vikings dit keer het verschil maakten.

Kansas City Chiefs hadden een vrij weekend

4 jaar celstraf voor dodelijk ongeval Zaandam

De 20-jarige O.D. uit Zaandam die op zondagmorgen 18 maart in zijn woonplaats, na een dronkemansrit door het centrum, een ongeluk veroorzaakte, waarbij één dode en drie gewonden vielen, is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. Er was 5 jaar geëist.

D., die een 14 jarig meisje als passagiere had, was op de vlucht voor de politie, verkeerde onder invloed van alcohol en cannabis en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De wilde rit eindigde in een winkel nadat de D. de macht over het stuur van zijn auto had verloren. Drie voetgangers werden door de auto geraakt. Een van hen, de 23-jarige Aytac Kuru, overleed ter plaatse. De overledene werd pas gevonden toen de auto werd weggetakeld.

Sint koopt relschoppers om

Joesoef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De winkeliersvereniging van de Rotterdamse Winkelboulevard Zuid gaat relschoppers omkopen om dit jaar een normale Sinterklaasintocht mogelijk te maken.

In de Winkelboulevard zuid is het al jaren niet meer mogelijk om een fatsoenlijke intocht te houden. Ongeveer 25 jongeren in de wijk hebben er een gewoonte van gemaakt de intocht in de voorgaande jaren grof te verstoren waarbij met vuurwerk naar het paard van de Sint werd gegooid, vrouwelijke Zwarte Pieten in billen en borsten werden geknepen, messen werden getrokken om de Sint te bedreigen en Pieten de krullen van het hoofd werd gerukt.

Daarom wordt Sint dit jaar zelfs begeleid door een bodyguard-Piet. En om nog meer ellende te voorkomen, heeft de goedheilig man zelfs een omkoop-Piet aangesteld. Die pikt de leider van het spul eruit en geeft hem 25 gulden om de anderen koest te houden.

"Het is eigenlijk absurd dat we ons door relschoppers laten beïnvloeden, maar als we Sinterklaas op de boulevard willen houden, kunnen we niet anders", aldus de voorzitter van de winkeliersvereniging. "Eigenlijk zouden de relschoppers een boulevardverbod moeten krijgen van de politie, dat is het enige dat helpt".

Nuna breekt alle records

Nuna, de Nederlandse zonnewagen, is woensdag als eerste gefinisht in de Solar World Challenge, race voor op zonne-energie rijdende auto's in Australië.
De auto van het Alpha Centauri team verbrak ongeveer alle wedstrijdrecords.

Niet eerder won een debuterende auto de wedstrijd tussen Darwin en Adelaide over ruim 3000 kilometer. De Nuna legde op de vierde dag 830 kilometer af.
Zo'n afstand was nog nooit gehaald in de Solar Challenge, die dit jaar voor de zesde keer werd gehouden. Ook de topsnelheid van 100 kilometer per uur was een record. Bovendien brak het Alpha Centauri-team het 'baanrecord' door de hele race in vier dagen af te leggen.

JFK en sop bedankt voor de tip!

NBA: Jordan verliest weer

Michael Jordan zal niet echt veel plezier aan zijn rentree beleven.
De sterspeler van de Wizards leed met zijn team tegen Charlotte Hornets al de zevende nederlaag op rij (95-88). In zijn gehele carrière heeft Jordan nog nooit zo'n slechte serie meegemaakt.

Zelf doet de 38-jarige Jordan het overigens alles behalve slecht. Hij maakte tegen de Hornets 30 punten.
,,Het is meer teleurstellend dan frustrerend'', zei Jordan. ,,Ik geloof in het team. We zijn vooruit gegaan, maar zijn nog lang niet waar we moeten zijn.'

Misschien is er voor Jordan één lichtpuntje :
Chicago Bulls, zijn voormalige club, doet het nog slechter in de Eastern Conference (alleen wel als enige).

Nieuw: de ontrouw-detector

Twijfel jij ook wel eens of je liefste wel zo trouw is als je hond? En ben je het ook zo moe om op zoek te gaan naar wazige bewijzen in zijn portefeuille/haar tas die kunnen wijzen naar mogelijke ontrouw?

GhostArmor meldde ons via de newssubmit dat er nu een wondermiddel is waarmee vreemdgaan aangetoond kan worden: een ontrouw-detector. Het gaat om een chemisch middeltje dat je (al dan niet) ongemerkt op de kleren van je partner smeert als hij of zij thuiskomt. Als het kledingstuk in aanraking is gekomen met sperma kleurt het goedje binnen 5 minuten paars.

Hoewel het resultaat keihard kan zijn, zijn er reeds duizenden mensen die het product besteld hebben.
De personen die het product bestelden, verklaarden dat ze van het verschrikkelijke twijfelgevoel verlost wilden worden. Surfers merkten ook op dat het 'vertrouwen hebben in elkaar' geschonden wordt met deze methode, maar toch deinzen de kopers er niet voor terug om via deze achterbakse manier achter de waarheid te komen. Een klein onderzoek naar de kopers toonde aan dat 40% ouder dan veertig jaar zijn, 55% zijn vrouwen en ongeveer de helft is al langer dan 15 jaar getrouwd.

"Maar schat, dat is gewoon paarse verf..."

Fruitthee slecht voor de tanden

Zowel qyuip als vleermuis wisten ons via de newssubmit te vertellen dat he drinken van smaakjesthee de tandarts niet zo blij zal maken. Thee met een smaakje, en dan vooral thee met een fruitsmaakje (zoals citroen, sinaasappel, framboos, zwarte bes) bevat een hoog zuurgehalte en dat tast het tandglazuur aan. Dat schrijven wetenschappers in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Dentistry.

Onderzoekers van het Dental Hospital van de Universiteit van Manchester plaatsten tanden die getrokken waren in bakjes met onder meer zwarte bessenthee, vanillethee, gewone thee of water. Na ze er een periode, die te vergelijken is met het drinken van dagelijks drie kopjes thee gedurende achttien jaar lang. werden de tanden onderzocht. De tanden in de fruitthee waren aanzienlijk aangetast.

Liefhebbers van fruitthee doen er verstandig aan direct na het drinken van een kopje vruchten- of fruitthee de mond te spoelen met (bij voorkeur zout) water. De onderzoekers raden tandenpoetsen na het drinken van de thee af: het door de thee zachter geworden glazuur zou door een poetsbeurt juist kunnen worden weggeschrobd.

Weinig interesse voor Mick Jagger solo

Mick Jagger's nieuwe album verkocht 954 exemplarenMick Jagger bracht onlangs zijn nieuwe solo-album 'Goddess in the doorway' uit, maar tot nog toe is dat in Groot-Brittannië geen succes geweest. Afgelopen maandag ging het album in de verkoop, iets waar maar 954 Britten gebruik van maakten door het album te kopen.

Goddess in the Doorway is het eerste soloalbum van de Rolling Stones-frontman in bijna tien jaar. Een medewerker van platenbaas Virgin noemt de verkoop "verbazingwekkend teleurstellend". De zanger heeft volgens hem veel reclame voor de cd gemaakt. Bovendien heeft Jagger in diverse interviews beklemtoond dat de cd veel voor hem betekent. "

Mick Jagger hoopt dat een documentaire over zijn leven die donderdag op de Britse televisie te zien is, de verkoop zal stimuleren. "De documentaire kan de verkoop verbeteren maar het is moeilijk te zien dat de cd nog een klapper zal worden'', aldus de medewerker van de platenmaatschappij.

Serveronderhoud 21 november 2001

In de loop van de middag zullen weer de nodige werkzaamheden aan de servers uitgevoerd gaan worden. Kees en Femme zullen bij Trueserver een aantal problemen gaan oplossen die er tot nu toe speelden.

Stabiliteitsproblemen van Athena

Door het plaatsen van twee extra servers is de temperatuur van met name Athena nogal gestegen en zal daar dus extra koeling bijgeplaatst moeten worden. NXS Internet heeft die koeling gesponsord en deze zal dus het knutselwerk aan koelers wat er nu inzit gaan vervangen. Aangezien de Frontpage op Athena draait kan dit inhouden dat de Frontpage tijdelijk onbereikbaar is.

Hardddisk upgrade van Apollo

In Apollo zal de schijfcapaciteit verdubbeld gaan worden wegens ruimtegebrek. Aangezien GoT Apollo als Database-server gebruikt zal dat forum langere tijd offline zijn. Voor Fok! houdt dit geen downtime in.

Geheugen upgrades van de werbservers

In alle webservers zal er extra geheugen bijgeprikt gaan worden om de capaciteit te vergroten in het aantal pageviews wat geserveert kan worden (nu zo'n 40 miljoen inclusief Tweakers). Zowel ons forum en de Frontpage zal hierdoor downtime ervaren. Wij hopen uiteraard deze zo kort mogelijk te houden.

Plaatsing web/databaseserver voor Fok!

Fok! gaat tijdelijk op een aparte server draaien om een aantal MySQL-problemen op te lossen en Artemis te ontlasten. Deze server beschikt over een 1,2 GHz Thunderbird processor, 1,5 GB RAM, een 20 GB Maxtor-schijf en twee IBM SCSI-schijven die het database-werk zullen gaan doen. De processors zijn beschikbaar gesteld door AMD. De transfer naar deze server zal in een latere fase plaatsvinden en dus nog geen directe downtime veroorzaken.

De werkzaamheden zullen in de late middag aanvangen.

Vis gezond voor hersenen

GhostArmor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer vis eten om (verstandelijk) beter te functioneren? Het klinkt belachelijk, maar het kan ons wel helpen om depressies en dyslexie te voorkomen of te genezen. Zenuwspecialiste Alexandra Richardson, verbonden aan de universiteit van Oxford, meent dat onze hersenen sommige vetten nodig hebben om goed te kunnen werken.
De wetenschapster zegt dat grote hoeveelheden Omega 3-vetzuren die terug te vinden zijn in vette vis, onze hersenen stimuleren en sommige breinziekten kunnen genezen. De onderzoekster beweert ook dat zonder deze essentiële vetten het menselijk brein niet naar behoren kan werken. Een gebrek aan de broodnodige 'gezonde' vetten kan depressies, autisme, dyslexie en hyperactiviteit veroorzaken. Bovendien kunnen alcohol, nicotine en cafeïne het gehalte aan positieve vetzuren in onze hersenen sterk verminderen.

De neurospecialiste voegt er nog aan toe dat goede vetten tevens bevorderlijk zijn voor de haar- en nagelgroei en dat de huid wel vaart bij het innemen van deze Omega 3-vetten. We hebben het begrepen, vanaf nu staat er alleen nog zalm en heilbot op het menu. Kwestie van onze vetreserves wat aan te scherpen, de winter is immers toch op komst...

Vraagtekens over leven op Mars

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn nieuwe twijfels ontstaan over de vraag of er ooit leven is geweest op Mars. Onderzoekers waren eerder tot de slotsom gekomen dat kleine magnetische korrels in een meteoriet van onze zusterplaneet een structuur hebben die ook op aarde voorkomt.

Een groep internationale wetenschappers van de universiteit van Arizona trekt die conclusie nu in twijfel. Het team uit de VS zegt volgens de BBC dat er verkeerde gevolgtrekkingen zijn gemaakt en dat de gebruikte meetmethode discutabel is. Er werd gebruikgemaakt van een elektronenmicroscoop die lijnen van heldere objecten uit de meteoriet zichtbaar maakte. Het zou hier gaan om magnetische kristallen die ook zijn gevonden bij bacteriën op aarde.

De conclusie dat de magnetische korrels eenzelfde structuur hebben als bacteriën op aarde is volgens het team uit Arizona niet juist. De kristallen werden vergeleken met kristallen van drie bacteriestammen en daarbij waren behalve overeenkomsten ook duidelijk verschillen te zien.

700 Pakistaanse jihad-strijders vermist

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan 700 militante Pakistanen uit de zuidelijke provincie Sindh die naar Afghanistan zijn gegaan voor de 'jihad', zouden vermist zijn. Dat berichte de Pakistaanse krant Nawai Waqt dinsdag. Bijna alle strijders zouden zijn gerecruteerd door de twee fracties van de Jamiat Ulema Islam Jaish-e-Muhammad en de Soenische extremistische partij, Sipah-e-Sahaba.

FBI gaat geëncrypteerde data kraken

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FBI is software aan het ontwikkelen die het mogelijk maakt om een computervirus op de computer van een verdachte te installereren en zo encryptiesleutels te bemachtigen. De software, bekend als 'Magic Lantern' stelt agenten in staat data te lezen die geencrypt is, een tactiek die vaak gebruikt wordt door criminelen om informatie te verbergen en zo wetsvervolging te ontkomen. De beste spionagetechnologie die de FBI momenteel gebruikt, de controversiele software genaamd Carnivore, is onbruikbaar tegen verdachten die zo slim zijn om hun bestanden te encrypten.

Sinds de aanlagen van 11 september neemt de roep om meer bevoegdheden voor de opsporingsinstabties toe. Hoewel het spioneren van Amerikaanse staatsburgers met Carnivore niet mag, is dit wel toegestaan als er bijvoorbeeld data uit Europa naar Amerika word gestuurd.

Wim Bosboom overleden

Wim Bosboom werd 73 jaarRadio- en tv-maker Wim Bosboom is dinsdagmorgen in zijn woonplaats Kortenhoef overleden. Bosboom (73) was al enige tijd ernstig ziek. Dat heeft een woordvoerder van de TROS dinsdagavond laten weten.

Voor de TROS maakte Bosboom onder meer programma's als Kieskeurig en de Nieuwsshow. Bij de VARA kreeg hij bekendheid als presentator van Achter het Nieuws. De TROS zal een herinneringsprogramma over hem gaan uitzenden, maar wanneer die uitzending precies is, is nog onbekend.

CD Review: ID&T Techno

Toen Nederland 10 jaar geleden overspoeld werd door het housevirus dachten de critici dat het een modeverschijnsel was dat vanzelf wel weer zou overwaaien. Intussen weet men beter. De laatste jaren kwamen er diverse house stromingen voorbij die in hitparades en qua verkoopaantallen goed scoorden. Housefeesten worden massaal bezocht en clubs zitten bomvol. Voerden trance en club de laatste jaren de boventoon in het uitgaansleven, het lijkt erop dat dit overgenomen gaat worden door het wat hardere werk.

Na de Club, Trance en Hardhouse verzamelaars is nu dan ook ID&T’s technocompilatie verkrijgbaar. Een dubbel-cd die voor menig houseliefhebber de moeite waard zal zijn.

Ruk naar rechts in Denemarken

Infra had ons via de newssubmit het volgende te melden: volledige link:

In Denemarken is de centrumrechtse oppositiepartij de grote winnaar van de parlementsverkiezingen geworden. De sociaaldemocratische partij die negen jaar lang aan de macht was verliest fors en zal in de oppositie plaats moeten nemen. Opvallend was de hoge score van extreem-rechts die met 10% van de stemmen de derde partij wordt.

Waarschijnlijk krijgt Denemarken nu een coalitieregering van liberalen, conservatieven en christelijken, onder leiding van de liberaal Fogh Rasmussen.

Rasmussen lijkt garen te hebben gesponnen bij zijn belofte strengere immigratiewetten voor asielzoekers na te streven. Het asielbeleid was voor het merendeel van de Denen het belangrijkste onderwerp in de verkiezingsstrijd.

Het niveau van het verkiezingsdebat in Denemarken, wat zich toespitste op de buitenlanders oogstte forse kritiek van Amnesty International en de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, de UNHCR. Fogh Rasmussen werd zelfs vergeleken met Jörg Haider.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.