Nucleaire plannen Al-Queda een grap

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse krant The Times en John Simpson van de BBC berichtten een aantal dagen geleden over documenten die waren gevonden in huizen in Kabul. In de documenten zouden behoorlijk detetailleerde plannen staan voor het maken van atoomwapens.

Maar volgens Rotten.com, u allen welbekend om zijn smaakvolle fotoreportages, zijn de plannnen rechtstreeks overgenomen uit parodie die al sinds 1979 circuleert. John Scott, maker van de site Rotten.com, achterhaalde aan de hand van passages uit de teksten de bron: 'The Journal of Irreproducible Results', een parodie op wetenschappelijke tijdschriften.

De BBC toonde in een reportage van haar beroemde oorlogscorrespondent John Simpson beelden van de zogenaamde Al Qaeda-documenten. Er werd een stuk tekst geciteerd dat het implosie-principe waardoor een nucleair wapen afgaat beschrijft. Die tekst zou volgens Scott letterlijk in de parodie staan. De daarop volgende paragraaf luidt zelfs:

"In de column van volgende maand leren we hoe je je buurmans vrouw kan klonen in zes stappen. Dit project belooft een spannend weekend vol plezier en profijt. Gewone keukengereedschappen is alles wat je nodig hebt."

The Times en de BBC hebben tot dusver nog niet gereageerd op het artikel van Rotten.Com. Vrijwel alle westerse media meldden de afgelopen dagen over de 'onthullingen' van de Times. Ook is niet duidelijk wie nou genept zijn: is Osama bin Laden echt aan het bouwen geslagen na het lezen van de handleiding ('Now you are the proud owner of a working thermonuclear device! It is a great ice-breaker at parties, and in a pinch, can be used for national defense.") of was de eigenaar van het huis gewoon een internetter die het stukje gewoon zo leuk vond dat hij het uitgeprint heeft.

- Artikel Rotten.Com
- FOK! ook genept
- Maak zelf ook een atoombom
- New York Times trekt de plannen ook in twijfel