FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 november 2001

Patrick Kicken weg bij de TROS

3FM-radiojock Patrick Kicken gaat zijn omroep, de TROS, verlaten. Kicken "met CK" en de TROS hebben in goed overleg besloten dat hij per 1 februari niet meer bij de 'grootste familie van Nederland' te horen zal zijn.

Kicken met CKZoals we eerder al meldden, neemt Corné Klijn (nu nog NPS) de programma's van Kicken over. Klijn gaat namelijk per februari verhuizen naar diezelfde TROS.

Patrick Kicken is zes jaar TROS-DJ geweest. Hij presenteerde onder andere programma’s als 'De Havermoutshow', 'Nachtwacht', 'Interactieve Cyber Top 50' en 'De Zinderende Zaterdag'. In het Radio 1-programa 'Storing' meldde Kicken wel te blijven werken voor Radio 3 FM. Hij is lid van de muziekredactie en zal ook nog blijven doorgaan met het presenteren van nachtelijke programma's, die hij, naar eigen zeggen, leuker vindt dat dagprogramma's.

Deze programma's zullen dan geen TROS-programma's zijn.

Mannen zijn bang voor Cher

Cher, uweetwel, het lopende demonstratiemodel voor plastische chirurgie, is ondanks al haar aanpassingen nog steeds vrijgezel. Maar, zo zegt ze zelf, daar is een volkomen begrijpelijke verklaring voor: mannen zijn bang voor haar. Ze durven haar simpelweg niet aan te spreken.

"Het is moeilijk om 'meneer Cher' te zijn met dat circus om me heen. Mannen zijn geïntimideerd hierdoor en versieren me nooit," aldus de zangeres. "Michelle Pfeiffer en ik waren laatst in een nachtclub en wilden dansen, maar niemand durfde ons te vragen. Daarom daten beroemdheden vaak andere beroemdheden, ze weten hoe het werkt."

Het is blijkbaar niet in Chers hoofd opgekomen dat sommige mannen haar misschien wel helemaal niet zo aantrekkelijk vinden...

MVV in beroep tegen Club Brugge

MVV heeft bij de Fifa een verzoek ingediend om Birger Martens (nu uitkomend voor Club Brugge) langer te schorsen.
Martens had aan het begin van het seizoen een contract getekend bij de Maastrichtse club, maar zette een maand later ook zijn handtekening onder een contract bij Club Brugge. Toen Martens bij Brugge het seizoen begon diende MVV een klacht in bij de Fifa, die Martens schorste voor drie maanden, om de zaak uit te zoeken.

Nu die schorsing is afgelopen is Martens weer beschikbaar voor Brugge, maar MVV wil dat of Brugge een vergoeding betaald, of dat Martens' schorsing gehandhaafd blijft.

Celtic vestigt record

Met de tiende zege in evenzoveel wedstrijden wist Celtic een record te vestigen. Nog nooit won een ploeg in de Schotse Premier League zoveel wedstrijden achterelkaar.

De winst kwam tot stand door een 1-0 overwinning op Hearts. Doelpuntenmaker was Henrik Larsson, die een strafschop in de 40e minuut wist te benutten.
Bijna kwam Hearts nog gelijk, maar Bobby Petta haalde een schot van Steve Fulton van de lijn af.

Geen Xbox in China vanwege piraterij

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat gisteren Microsoft's Xbox Time Square veroverde is er nu heel wat triester nieuws te melden. De Xbox zal namelijk niet in China en Hong Kong verkocht gaan worden. Dit om de doodsimpele reden dat daar veels te veel wordt gekopieerd. En laat het nou net de games zijn waar Microsoft winst mee moet maken. Zo maken ze volgens Merrill Lynch op de Xbox zelf een verlies van ongeveer 300 gulden. En dat moet natuurlijk terug verdiend worden.

Dieven stelen tweeduizend paar schoenen

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagnacht hebben dieven zo'n tweeduizend paar schoenen en enkele tientallen paren sokken buitgemaakt. Dit bij een inbraak in schoenenzaak Mantel aan de gedempte Gracht in Schagen dinsdagnacht. De schade wordt geschat op enkele tonnen.
De dieven moeten gebruik hebben gemaakt van een bestelwagen of nog grotere auto om de gestolen waar af te kunnen voeren. De politie vermoedt dat het vervoermiddel op het Vosje heeft gestaan. De inbrekers kwamen binnen door een raam en enkele deursloten te vernielen.

Saillant detail is dat de eigenaar van de schoenenzaak boven de winkel woont. De zaak bleef gisteren gesloten; personeel was de hele dag druk doende orde op zaken te stellen. Er was 'geen tijd' om desgevraagd op de gebeurtenis te reageren. Vandaag is de winkel weer open.

Strippers tijdens de les verboden

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een saaie les opvrolijken met een stripper is een politie-instructeur duur komen te staan. Glenn Pearson uit het Amerikaanse Massachusetts is door het voorval ontslagen van het Massasoit Community College.

Volgens een woordvoerder heeft een lapdance-act niets te maken met de criminologieles die Pearson gaf. Pearson die onwaarschijnlijk een goede reden voor de geanimeerde les heeft, was niet beschikbaar voor commentaar.

Dubbelgangers Bin Laden in Afghanistan

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Terroristenleider Osama bin Laden heeft in Afghanistan tien dubbelgangers om de Amerikanen om de tuin te leiden. Dat heeft de in Londen gevestigde Arabische krant al-Hayat zaterdag gemeld.

De krant heeft in Madrid gesproken met een uit Noord-Afrika afkomstige man met de krijgsnaam 'Abul Noor', die zegt te hebben behoord tot het netwerk al-Qaeda van Bin Laden. Hij voorspelt dat het de Amerikanen nooit zal lukken de terroristenleider aan te houden. "Niet alleen omdat het moeilijk is, maar omdat hij tien dubbelgangers heeft. Twee van hen komen uit Noord-Afrika en zij zijn allen in Afghanistan", aldus de man. Hij voegt eraan te dat de tien alleen van elkaar te onderscheiden zijn door moedervlekken op hun rug.

Sinterklaas in Nederland

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinterklaas is weer in het land, zijn Pakjesboot kwam dit jaar aangevaren in de haven (?) van Maastricht. De goedheiligman maakte met zijn pieten een tocht door het centrum van de stad. De aankomst was behalve op televisie ook live te volgen internet, via de site van de NPS.

Op tv werd de aankomst van de Sint voor het laatst verslagen door Aart Staartjes. Staartjes heeft deze taak twintig jaar verricht. Het verslag van de aankomst was op twee televisiezenders te zien. Speciaal voor dove kinderen waren op Nederland 2 twee vrolijke gebaren-pieten aan het werk.

Nucleaire plannen Al-Queda een grap

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse krant The Times en John Simpson van de BBC berichtten een aantal dagen geleden over documenten die waren gevonden in huizen in Kabul. In de documenten zouden behoorlijk detetailleerde plannen staan voor het maken van atoomwapens.

Maar volgens Rotten.com, u allen welbekend om zijn smaakvolle fotoreportages, zijn de plannnen rechtstreeks overgenomen uit parodie die al sinds 1979 circuleert. John Scott, maker van de site Rotten.com, achterhaalde aan de hand van passages uit de teksten de bron: 'The Journal of Irreproducible Results', een parodie op wetenschappelijke tijdschriften.

De BBC toonde in een reportage van haar beroemde oorlogscorrespondent John Simpson beelden van de zogenaamde Al Qaeda-documenten. Er werd een stuk tekst geciteerd dat het implosie-principe waardoor een nucleair wapen afgaat beschrijft. Die tekst zou volgens Scott letterlijk in de parodie staan. De daarop volgende paragraaf luidt zelfs:

"In de column van volgende maand leren we hoe je je buurmans vrouw kan klonen in zes stappen. Dit project belooft een spannend weekend vol plezier en profijt. Gewone keukengereedschappen is alles wat je nodig hebt."

The Times en de BBC hebben tot dusver nog niet gereageerd op het artikel van Rotten.Com. Vrijwel alle westerse media meldden de afgelopen dagen over de 'onthullingen' van de Times. Ook is niet duidelijk wie nou genept zijn: is Osama bin Laden echt aan het bouwen geslagen na het lezen van de handleiding ('Now you are the proud owner of a working thermonuclear device! It is a great ice-breaker at parties, and in a pinch, can be used for national defense.") of was de eigenaar van het huis gewoon een internetter die het stukje gewoon zo leuk vond dat hij het uitgeprint heeft.

- Artikel Rotten.Com
- FOK! ook genept
- Maak zelf ook een atoombom
- New York Times trekt de plannen ook in twijfel

Hond ruimt pooltafel op

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Leeds claimt dat zijn hond een pooltafel binnen 22 seconden kan opruimen. Mucky, een labrador, heeft dit "trucje" geleerd in een Ierse pub. De 8-jarige hond pot de ballen met zijn neus of pootjes. Eigenaar Richard Hainsworth is van plan om een tour te gaan maken door pubs om de kunstjes van Mucky te laten zien.

Op de vraag hoe de hond zijn poolcarriere begon zei hij: "Op een avond viel een bal van de pooltafel en Mucky pakte de bal, sprong op de pooltafel en putte de bal. Een ster was geboren die nacht."

Mr Hainsworth voegde nog toe: "Soms loopt Mucky met de bal uit de pub. Dan kan ik er weer achteraan rennen."

Grootste vangst illegale software ooit

De Amerikaanse autoriteiten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een container vol valse software onderschept. Bij Los Angeles werd een container met onder andere 31.000 pakketten Windows ontdekt, met een waarde van ongeveer 100 miljoen dollar.

De vangst is de grootste in de Amerikaanse geschiedenis en betekent een flinke klap voor de softwarepiraten. De bende werkte vanuit Taiwan en Los Angeles. Het ging om pakketten van heel goede kwaliteit, in zeer goed nagemaakte verpakkingen.

Reko, bedankt voor het melden !

NBA: Seizoensrecord voor Jordan

Michael Jordan heeft in de wedstrijd tegen utah jazz een seizoensrecord gevestigd.
De 38-jarige basketbalvedette kwam vrijdagavond tot een totaal van 44 punten. Ondanks de monsterscore van Jordan verloren de Washington Wizards opnieuw : 92-101.

Jordan schoot zeventien van de 33 keer raak en deed in de wedstrijdin zijn eentje meer dan zijn andere tien teammaten bij elkaar.
Richard Hamilton was de enige andere bij de Wizards in de dubbele cijfers, hij scoorde 14 punten. Zijn schotpercentage was echter maar net 25.

Jordan bracht in het vierde kwart de spanning even terug door met een paar driepunters de achterstand van de thuisclub ongedaan te maken. Na 87-87 viel de productie echter stil bij Washington.

Metro's botsen op elkaar

In Rotterdam zijn 15 mensen lichtgewond geraakt doordat zaterdagmorgen twee metrostellen op elkaar botsten. Dit gebeurde in een tunnel bij metrostation Kralingse Zoom in Rotterdam. Twee slachtoffers zijn voor behandeling in een ziekenhuis geweest.

Het ongeluk gebeurde kort na een stroomstoring omstreeks kwart over zeven. De twee metrostellen reden kort achter elkaar met een snelheid van 9 kilometer per uur. Door nog onbekende oorzaak knalde de achterste metro op de voorste.

A'damse deelraad hield verkrachting geheim

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groepsverkrachting door veertien jongens van een 13-jarig meisje in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt, is bewust geheim gehouden door de Amsterdamse Stadsdeelraad Westerpark om verdere stigmatisering van de wijk te voorkomen. Na de verkrachting, in januari 2000, zette de deelraad onmiddellijk een projectgroep op die vooral tot doel had onrust in de wijk te voorkomen. Het slachtoffertje en haar familie werden daarbij helaas volledig uit het oog verloren.

Het meisje en haar familie werden na het drama niet professioneel opgevangen maar daarentegen geterroriseerd door de voornamelijk Marokkaanse daders in de leeftijd van negen tot zestien jaar. Het zwakbegaafde slachtoffer en haar ouders werden op straat bedreigd, uitgescholden en geïntimideerd. Twee maanden geleden zijn zij verhuisd.

Het zwaar getraumatiseerde slachtoffer, dat door de veertien jongens onder bedreiging van een neppistool en messen werd geslagen, geschopt, verkracht en anderszins misbruikt, staat inmiddels op het punt gedwongen opgenomen te worden in een psychiatrisch jeugd- en kinderziekenhuis, omdat er geen plaats is in de Amsterdamse dagopvang.

==


De reacties, ondanks de onfatsoenlijke inhoud van dit bericht, graag fatsoenlijk houden.

Miljonair door fout miljardair

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onlangs werd op FOK! nog gemeld dat een Portugees heel eventjes miljonair was door een fout van de bank. Nu weer een "foutieve" miljonair die zijn gang kan gaan

Nietsvermoedend geld pinnen en ontdekken dat je saldo aardig is opgekrikt. Dit overkwam de Portugees Antonio Louro toen hij geld van zijn rekening opnam.

Zijn saldo was gestegen tot ruim één miljard gulden. Louro kon zijn ogen niet geloven, maar denkt aan een foutieve handeling door de bank Multibanco. Door tijdgebrek is de bank nog niet ingelicht en geniet de man, voor hoelang het duurt, nog steeds van zijn tijdelijke status van miljardair.

Nieuw grootst bekende priemgetal

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de GIMPS-site wordt momenteel melding gemaakt van een nieuw ontdekt grootste priemgetal. GIMPS staat voor "Great Internet Mersenne Prime Search", en maakt net als SETI gebruik van honderdduizenden computers wereldwijd.

De ontdekking is zo recent dat de verplichte verificatie nog niet is afgerond. De verificatie van het nu nog geheimgehouden Mersenne-priemgetal kan enkele weken in beslag nemen. Niet zo gek als je beseft dat het vorige record, M(6972593), al meer dan 2 miljoen decimalen bevatte!

GIMPS, van oprichter George Woltman, was al verantwoordelijk voor de laatste 4 wereldrecords.

Positie minister Pronk onder vuur

De Tweede Kamer fractie van de VVD vindt dat minister Pronk van Milieu moet opstappen. PvdA-minister Jan Pronk is vanaf het begin niet voor de bombardementen op Afghanistan geweest. Dat heeft hij vrijdag gezegd in tv-programma Barend & Van Dorp. Minister Pronk vond direct na de aanslagen op 11 september al dat het humanitair rampzalig zou zijn als Afghanistan zou worden aangevallen.

Met zijn afwijzing van de bombardementen neemt Pronk afstand van het kabinet, dat de Amerikaanse acties in Afghanistan wél steunt. VVD-Kamerlid Weisglas noemt het 'onvoorstelbaar' dat een minister tegen een zo zwaarwegend kabinetsbesluit kan zijn, maar wel gewoon blijft zitten. De liberaal vindt het ook kwalijk dat Pronk zijn bezwaren in de publiciteit heeft gebracht. 'Ministers met een afwijkend standpunt horen zich te schikken en te zwijgen als het kabinet een besluit heeft genomen', aldus Weisglas.

GroenLinks, dat vorige week de steun voor de bombardementen opschortte, is juist blij met de uitspraken van Pronk. Wel vindt de partij dat de bewindsman zich moet afvragen of hij nog geloofwaardig is in een kabinet dat de bombardementen voluit steunt. D'66 en het CDA begrijpen ook weinig van de afwijzende houding die Pronk nu ten toon spreidt, terwijl hij wel deelneemt aan een kabinet dat de bombardementen steunt.

Politieke peiling: LN blijft winnen, VVD en PvdA gelijk

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar Nederland is wederom de grote winnaar in de peiling van de politieke voorkeur van de Nederlandse bevolking geworden, die afgelopen week werd uitgevoerd door bureau Interview. De partij heeft nu geen zetels in de Kamer, maar zou er volgens de peiling 10 krijgen als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. In de peiling van vorige week stond LN nog op 8, een week daarvoor waren het er 6. Leefbaar Nederland staat daarmee in de peiling gelijk met GroenLinks, die ook op 10 zetels kan rekenen, één minder dan het aantal zetels dat de partij nu in de Tweede Kamer bezet.

De PvdA en de VVD zouden de grootste fracties worden. De partijen zijn verwikkeld in een nek-aan-nek-race in de peilingen, met beide zo'n 40 zetels. Enkele weken geleden was de PvdA nog duidelijk groter.

Het CDA zou de derde partij van Nederland worden, met zo'n 26 zetels, nu heeft de partij er nog 29. De SP die nu 5 Kamerzetels bezit, kan in de peiling op 6 zetels rekenen. D'66 zakt van 14 naar 8 zetels, maar het verlies is minder dan enige tijd geleden.

De uitslag van de peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Leefbaar Nederland wint ten koste van VVD

Het profiel van de gemiddelde LN-stemmer is hoger opgeleid, een bovenmodaal inkomen én een woning in een buitenwijk in het Westen van het land. Maar het belangrijkst is nog wel: de helft van de LN-stemmers stemde bij de vorige verkiezingen op de VVD. En dat is zuur voor de liberalen, die elke stem nodig hebben voor het verwezenlijken van hun droom: de grootste partij worden en de premier leveren.

Een reportage over het profiel van de Leefbaar Nederland stemmer, is terug te zien op de site van Nova. (bovenaan de pagina)

In de politieke peiling onder de bezoekers van onze frontpage is Leefbaar Nederland zelfs de populairste partij.

Fan slaapt met "Robert De Niro"

Een vrouwelijke fan van acteur Robert de Niro is onlangs met hem naar bed geweest. Tenminste, dat dacht ze. Eric-Paul meldde ons via de newssubmit dat de man een dubbelganger van De Niro was, die ook meespeelde in films als 'The Fan' en 'Great Expectations'.

De echte Robert de Niro liet de vrouw opsporen nadat hij in een krant had gelezen dat hij na een kroegbezoek met haar had geslapen. De advocaten van de acteur hebben de 55-jarige dubbelganger Joseph Manuella aangegeven bij de politie. Volgens één van hen, Tom Harvey, "explodeerde" De Niro zo'n beetje toen hij het bericht in de krant las.

"Bobby is erg boos dat iemand mensen belazert door zich voor te doen als hem. Het werd steeds erger en Bobby werd er steeds bozer over. Dit is werkelijk de druppel", aldus Harvey.

Nigeriaanse is Miss World 2001

Mokkelaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is eindelijk ook een Afrikaanse Miss World: Agbani Darego, een studente van slechts 18 jaar, mag zich Miss World 2001 noemen en zij is die eerste Afrikaanse dus die deze titel heeft veroverd. Haar kansen werden niet hoog ingeschat want bij de bookmakers werd zij ingeschat op een 66/1 winstkans. De finale van de 51e Miss World verkiezing vond plaats in Sun City in Zuid-Afrika.

De runner-up is miss Aruba, gevolgd door Miss Schotland. Voor onze Irena Pantelic was geen hoofdrol weggelegd. Ze hoopt ooit nog 'ns een reisprogramma te mogen presenteren. Ze zou daarmee in de voetsporen treden van Sonja Silva, miss Nederland in 1997.

De Nigeriaanse winnares volgt Priyanka Chopra op. Deze 18 jarige Indische viel vorig jaar op vanwege haar antwoord op de vraag van Jerry Springer:"Wie vind je de meest succesvolle vrouw van dit moment?" Haar antwoord was Moeder Theresa (overleden in 1997 in Calcutta...)!

Wereldrecord domino

HappyFun, Qlo0n en Michael Wensing hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

We hebben weer het wereldrecord 'dominosteentjes laten omvallen' in handen. In het Mecc in Maastricht vielen vrijdagavond 3.540.562 steentjes om. De oude topprestatie werd op 31 december vorig jaar in Peking met 3.407.535 steentjes geleverd door een internationaal team bestaande uit Chinezen, Japanners en Zuid-Koreanen.

Van de acht pogingen die sinds 27 december 1986 zijn verricht, hadden er zes in Nederland plaats. Bij die eerste keer, in Lisse, vielen 755.836 steentjes. Twee keer nam de dominorage bezit van het buitenland, beide malen in Peking.

De spanning was groot, gisteravond. Verschillende projecten mislukten, waardoor na 80 minuten het aantal overeind gebleven stenen gedeeltelijk met de hand moest worden geteld om het juiste totaal te kunnen vaststellen. Uiteindelijk bleken er 133.027 stenen meer omgevallen te zijn dan op oudejaarsdag 2000 in Peking. Van de 3.750.000 stenen weigerden er 209.438 om te vallen. In projecten als het Romeinse Coloseum en het Afrikaanse masker ging het nodige op technisch gebied mis.

Organisator Robin Paul Weijers, die zichzelf intussen tot Mister Domino heeft gekroond, had tot het laatste moment dan ook gerede twijfels over het welslagen van de missie. "Een trillende finale", zei hij. "Het zal net wel of net niet worden." Het werd het eerste, reden voor Weijers en alle andere aanwezigen om zich, na de officiële bekendmaking, volop in het feestgedruis te storten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.