Taliban gaat VS verwoesten

Arjan_A had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mohammad Omar, de Talibanleider heeft gewaarschuwd dat het plan er is om de VS te verwoesten. Het plan zou op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

Hij stelt in een interview met BBC dat het niet speciaal om vernietiging met bepaalde wapens hoeft te gaan. "Het gaat erom dat de VS uitsterven. God geve dat de VS ten val komen."

Hij vervolgt dat het een enorme opgave zal zijn, buiten de kracht en het bevattingsvermogen van mensen. "Maar het gebeurt met Gods hulp binnen afzienbare tijd. Herinnert u mijn voorspelling", sprak Omar. Omar is kennelijk niet onder indruk van het verlies van terrein in Afghanistan. De huidige situatie in Afghanistan is slechts een facet van een veel grotere zaak, de vernietiging van Amerika, meent hij.

De Talibanleider zegt dat het verliezen en herwinnen van terrein zich mogelijk weer voordoet. De huidige toestand stelt de Taliban in staat te zien wie loyaal zijn en wie niet. De Taliban maken ook vergissingen.

"Het huidige proces dient om de Taliban te zuiveren van hun zonden. We hebben vier tot vijf provincies over, maar het aantal doet er niet toe. Ooit hadden we geen enkele provincie en ooit hadden we alle provincies die we in week verloren."

De leider wil beslist geen samenwerking in een coalitie. Die in Afghanistan zijn kwaadaardig en de Taliban willen geen samenwerking met zondaars. Ze verkiezen volgens hem de dood boven deelname aan een brede regeringscoalitie in Afghanistan.