Burgervader zet publiek in de kou

Een burgervader die een raadsvergadering schorst, niets vreemds aan zou je zeggen. Maar in het Noord-Hollandse Heiloo zorgde deze beslissing van burgemeester H. den Boon voor de nodige consternatie

Maandagvond om klokslag elf uur, midden in de beraadslaging over de uitbreiding van de Radboudschool, schorste Den Boon de raadsvergadering. Dit tot groot ongenoegen van het speciaal voor dit agendapunt opgekomen publiek. Die zaten al uren te wachten omdat de voorafgaande, voor hen oninteressante, discussie over de begroting al danig was uitgelopen.

De burgemeester had er geen boodschap aan, schorste volgens de vastgestelde procedure de vergadering en beende weg, de rest van de zaal in verbijstering achterlatend. ,,Hij komt in aanmerking voor de gouden eikel (de tv-trofee van KRO's Ook dat nog, voor beroerd bestuur)'', riep een van ouders van de school uit.

De burgemeester zelf was op dat moment al in geen velden of wegen meer te bekennen, waarschijnlijk op weg naar huis, en derhalve ook niet meer bereikbaar voor commentaar.