FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 november 2001

Geel en rood voor Rotterdamse ambtenaren

In Rotterdam werd men helemaal gek van het ellenlange gedebatteer in de gemeenteraad. Omdat de raadsleden veel te lang aan het woord bleven, werd besloten tot de invoering van gele en rode kaarten voor tijdrovers.

Een ambtenaar klokt de spreektijd van alle fractiewoordvoerders, maar ook die van burgemeester en wethouders. Wie een gele kaart krijgt, heeft in het vervolg van het debat op die dag nog maar vijf minuten spreektijd.

De eerste partij die van geel mocht proeven, was de SP. Alle fracties hebben met het strafsysteem ingestemd.

Sabena vraagt faillisement aan

MrPopocatepetl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische vliegmaatschappij Sabena gaat faillissement aanvragen. Dit heeft de Raad van Bestuur van het noodlijdende bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het betreft het grootste faillissement ooit in Belgie. Bij de luchtvaartmaatschappij werken 7600 mensen.

De dochterondernemingen, waaronder DAT, worden gespaard. Er wordt nog een poging ondernomen om geldschieters aan te trekken, die ervoor kunnen zorgen dat DAT een maatschappij wordt die Sabena deels kan vervangen. Een groot deel van het Sabena-personeel legde vandaag het werk neer. Dat leidde tot een grote chaos op de nationale luchthaven Zaventem bij Brussel.

Nicole Kidman draagt "naaktpak"

Actrice Nicole Kidman heeft geweigerd naakstcènes op te nemen voor haar nieuwe film "The Hours". In plaats daarvan draagt ze een soort "naaktpak". Daarmee lijkt het dus alleen maar of ze naakt is.

Het pak zit volledig strak om haar lijf, is huidkleurig en speciaal voor de Australische actrice gemaakt door een badpakkenspecialist. Het nut van het pak blijft toch enigszins onduidelijk: echt naakt, of naakt met een extra velletje. Wat is het verschil? Bovendien was de actrice eerder al in diverse films, waaronder Stanley Kubrick's "Eyes Wide Shut", geheel naakt te zien.

Naast Kidman spelen ook Meryl Streep en Julianne Moore een rol en de film wordt geregisseerd door Stephen Daldry, die eerder 'Billy Elliot' regisseerde. De film vertelt het verhaal van drie vrouwen op verschillende lokaties en in verschillende tijden. Alledrie zijn ze op zoek naar hun identiteit in de wereld.

Kidman speelt de rol van Virginia Woolf die aan een boek werkt in 1923, Moore leeft in de jaren '50 in Los Angeles en Streep leeft in de huidige tijd in New York.

Amerikanen ontkennen helicoptercrash

Het Pentagon heeft vandaag ontkend dat er een Amerikaanse helicopter is neergestort in Pakistan. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten van Pakistaanse ooggetuigen. Diverse Pakistanen zouden hebben gezien hoe de helikopter in de nacht van zondag op maandag neerstortte. Het toestel zou erin geslaagd zijn de plaats Chaghi te bereiken, niet ver van de luchtmachtbasis Dalbandin, die gebruikt wordt door de Amerikaanse strijdkrachten.

"Als een helicopter van ons neerstort, ongeacht de reden daarvan, vertellen wij het jullie", aldus de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld.

CNN had van lokale journalisten gehoord dat er verschillende vliegtuigen en helicopters waren gesignaleerd boven een gebied, ongeveer 30 kilometer vanaf Dalbandin, waar tevens een rookpluim opsteeg vanaf de grond. Vijf Pakistaanse bronnen, inclusief provinciale overheidsfunctionarissen, vertelden CNN over de crash. De Pakistanen zouden twee search-and-rescue teams naar de plaats hebben gestuurd.

De Taliban hebben nog niet geclaimd dat ze een Amerikaanse helicopter hebben neergeschoten.

Sudan wilde Bin Laden uitleveren

gr8w8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sudan heeft enkele jaren geleden aangeboden de terrorist Osama bin Laden uit te leveren aan Saudi-Arabië. Het koninkrijk ging daar niet op in omdat Khartum daar onaanvaardbare voorwaarden aan verbond. Dit melden enkele Arabische media.

De voormalige directeur van de Saudische geheime dienst, prins Turki al-Faisal, zei dat de Sudanese president Omar Hassan al-Bashir zijn aanbod voor 1996 deed, maar eiste dat er geen gerechtelijke stappen genomen werden tegen Bin Laden.

Toen Saudi-Arabië dat weigerde - omdat niemand boven de wet staat, aldus Turki - wees Sudan de in Saudi-Arabië geboren terrorist uit. Bin Laden reisde vervolgens naar Afghanistan.

Turki beweerde ook dat hij tweemaal heeft gesproken met mullah Mohammed Omar, de religieuze leider van de Afghaanse Taliban. Die was tijdens het tweede gesprek hysterisch geworden en had fel uitgehaald naar Saudi-Arabië, tot voor kort een van de drie landen die de Taliban erkende.

"Bij mijn eerste ontmoeting met Omar was hij zeer vriendelijk, maar tijdens de tweede werd hij hysterisch in zijn aanvallen op ons koninkrijk", zei Turki. Tijdens het eerste gesprek had Omar zich nog niet verzet tegen een voorstel om Bin Laden aan Riyadh uit te leveren, maar tijdens het tweede gesprek "was hij niet in de stemming om naar wie dan ook te luisteren".

Volgens hem omschreven aanhangers Omar als "zeer moedig en zeer gelovig". Zijn tegenstanders noemen hem echter "introvert met zeer extremistische religieuze standpunten" en iemand die "nooit op een besluit terugkomt ongeacht de gevolgen", aldus Turki.

Verdeeldheid binnen GroenLinks neemt toe

De verdeeldheid binnen de 11-koppige Tweede Kamer fractie van GroenLinks neemt toe. Kamerlid Van Gent steunt het standpunt van haar fractie inzake de Amerikaanse acties in Afghanistan niet langer. Eerder deed fractiegenoot Pitstra dat al.

GroenLinks is intern hevig verdeeld over de aanvallen op Afghanistan. Steeds meer partijen in de Tweede Kamer ergeren zich daaraan. Vandaag weigerden CDA, PvdA én VVD om op verzoek van GroenLinks over de inzet van clusterbommen te praten. PvdA'er Bert Koenders noemt nu praten onzinnig.

Ook onder de aanhang van GroenLinks groeit de onvrede: Vorige week bleek tijdens de opiniepeiling van de politiekebarometer dat GL nu op 11 zetels kan rekenen. Een dik jaar geleden waren dat er nog 18.

SGP blijft vrouw achterstellen

Voorzitter W. Kolijn van de SGP heeft vanavond in Netwerk maar weer eens benadrukt dat de vrouw ondergeschikt is aan de man. "In de bijbel staat dat de man het hoofd is van de vrouw, en daarnaar willen wij leven", aldus Kolijn.

Aanleiding voor het interview is de klacht die Mevrouw Grabijn-Van Putten bij de Commissie Gelijke Behandeling heeft neergelegd en vandaag behandeld werd. Zij wil dat de commissie zich uitspreekt over het verbod op vrouwelijke leden dat de SGP voert. De Verenigde Naties tikte de partij onlangs op de vingers voor dit discriminerende verbod.

"De VN weten niet waarover ze praten", meent Kolijn. "Ze kennen de Nederlandse cultuur niet en zien het verhaal niet in zijn context". Kolijn weet zich gesteund door een eerdere beslissing van het Openbaar Ministerie in Den Haag, augustus 1994, om niet tot vervolging van de partij over te gaan wegens discriminatie.

Kolijn vindt zichzelf niet fundamentalistisch, omdat hij naar de letter van de bijbel leeft. Op de vraag of hij het kiesrecht voor vrouwen zou verbieden, mocht de SGP ooit de grootste partij worden, antwoordde Kolijn bevestigend: "Maar in dat geval zou een meerderheid er ook achter staan".

De commissie zal nog voor het eind van het jaar uitspraak doen.

Overstuur door meisje

René had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie personen zijn zaterdag met letsel naar het ziekenhuis overgebracht nadat een 21-jarige automobilist op de verkeerde weghelft belandde, doordat hij naar een mooi meisje keek.

Terwijl de bestuurder over de Wijkermeerweg in Beverwijk reed maakte het meisje zoveel indruk dat de inwoner van Assendelft geheel 'overstuur' eerst de buitenspiegel van een tegenligger raakte en vervolgens frontaal op de auto van een 41-jarige Hoofddorper botste.

Gratis sinterklaasgedichten?

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Er zijn heel wat onbegrijpelijke en rare acties te vinden op internet, maar de maker van de sinterklaassite vijfdecember.com maakt het wel erg bont.

Op zijn site kondigt hij namelijk aan dat hij, samen met zijn rijmpietenteam iedereen die problemen heeft met dichten, van sinterklaasgedichten zal voorzien. Niet zo bijzonder op zich, maar het wordt vreemder wanneer je leest dat dit niets kost.

Vooralsnog lijkt de ludieke actie succesvol, al is het nog niet duidelijk of het om een grap gaat.

(Zal die balen zeg, als heel Nederland ineens reageert...)

Burgervader zet publiek in de kou

Een burgervader die een raadsvergadering schorst, niets vreemds aan zou je zeggen. Maar in het Noord-Hollandse Heiloo zorgde deze beslissing van burgemeester H. den Boon voor de nodige consternatie

Maandagvond om klokslag elf uur, midden in de beraadslaging over de uitbreiding van de Radboudschool, schorste Den Boon de raadsvergadering. Dit tot groot ongenoegen van het speciaal voor dit agendapunt opgekomen publiek. Die zaten al uren te wachten omdat de voorafgaande, voor hen oninteressante, discussie over de begroting al danig was uitgelopen.

De burgemeester had er geen boodschap aan, schorste volgens de vastgestelde procedure de vergadering en beende weg, de rest van de zaal in verbijstering achterlatend. ,,Hij komt in aanmerking voor de gouden eikel (de tv-trofee van KRO's Ook dat nog, voor beroerd bestuur)'', riep een van ouders van de school uit.

De burgemeester zelf was op dat moment al in geen velden of wegen meer te bekennen, waarschijnlijk op weg naar huis, en derhalve ook niet meer bereikbaar voor commentaar.

NFL Week 9

Deze week in NFL op Fok! Uiteraard de wedstrijd verslagen, maar helaas niet de beloofde ranglijsten, dit door technische storingen bij jullie razende reporter thuis.


Zondag 4 November
Indianapolis Colts – Buffalo Bills 30 – 14
Wederom een tegenvallend resultaat voor de Bills, die slechts een wedstrijd tot nu toe in winst konden omzetten. Na een scoreloos eerste kwart van de wedstrijd kwamen de Colts los en scoorden 17 punten, waar de Bills slechts 7 punten tegenin konden brengen. Toen de Colts in het derde kwart er nog eens een touchdown aan toevoegden was het verzet gebroken en werd het vierde kwart bijna een formaliteit. De Bills hangen hopeloos onderaan en kunnen eigenlijk alleen nog maar uitkijken naar het volgende seizoen.

Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans 24 – 28
De Titans beginnen eindelijk beter te draaien, en dat uit zoch vooral in het vermogen om zich terug te knokken na een achterstand. Bij het begin van de tweede helft stonden ze nog met 17 – 7 achter, maar met vechtlust, goed spel, en een uitblinkende quarterback wisten ze het tij goed te keren. Steve McNair was weer eens een bedreiging voor de verdediging met passes en eigen runs, en hij leidde daarmee zijn team naar een mooie, maar hardbevochten derde overwinning.

Baltimore Ravens – Pittsburgh Steelers 13 – 10
De Ravens wisten in het vierde kwart dankzij twee fieldgoals de wedstrijd tegen de Steelers te winnen. Dit maakte ook het enige verschil, aangezien de kicker van de Steelers drie fieldgoals niet wist om te zetten in punten. Kicks van 41, 48, en 35 yards waren alle drie niet aan Brown besteed. Waardoor hij er persoonlijk voor zorgde dat de Steelers verloren.

Dallas Cowboys – New York Giants 24 – 27
Ondanks een daverend begin van de Cowboys (24 punten in de eerste helft) konden ze de goede lijn niet doortrekken in de tweede helft van de wedstrijd. Met achtereenvolgens een 34 yard pass, een 40 yard fieldgoal, een 9 yard pass, en een 42 yard fieldgoal wisten de Giants de overwinning naar zich toe te trekken. De Cowboys kunnen het wel, maar maken het niet af, al is dat wel een verbetering ten opzichte van het begin van het seizoen.

Carolina Panthers – Miami Dolphins 6 – 23
Eenvoudig wisten de Dolphins hun tegenstander opzij te zetten in een wedstrijd waar vooral de verdediging van de Dolphins uitblonk, beginnend met een interceptie die meteen terug werd gelopen voor een touchdown. Vanaf dat moment waren de Panthers eigenlijk geen moment meer in de wedstrijd, ondanks een fieldgoal die de score op dat moment op 6 – 10 zette.

Tampa Bay Buccaneers – Green Bay Packers 20 – 21
Dank zij een briljante punt return van Rossum trokken de Packers de winst over de streep. De hele wedstrijd liepen de Packers achter de feiten aan, maar een individuele actie besliste uiteindelijk de wedstrijd. Volgens sommigen onverdiend, maar als je nagaat dat de verdediging van de Buccaneers twee eenvoudig uitziende tackles misten, konden zij de verliespartij op hun rekening nemen.

New England Patriots – Atlanta Falcons 24 –10
Met 17 punten in het tweede kwart legde het team van de Patriots een solide basis om de rest van de wedstrijd relatief makkelijk uit te spelen. Patriot quarterback Brady kon veilig achter zijn verdediging tot 250 passingyards komen, en zo de weg naar een overwinning vrijmaken. De verdediging was erg agressief en blitzte de quarterback van de Falcons op bijna elke play, hem dusdanig onder druk zettend dat de fouten wel moesten komen.

Detroit Lions – San Fransisco 49ers 13 – 21
De Lions begonnen sterk, zeker verdedigend, met een interception al in het eerste kwart die werd teruggelopen voor een touchdown, maar daarna zakte de ploeg uit Detriot hopeloos weg in middelmatigheid. De 49ers daarentegen gingen gewoon gestaag hun gang, en scoorden ieder kwart na het eerste wel een touchdown. Met als mooiste de 30 yard pass in het derde kwart. Daarmee zijn de zorgen voor de Lions nog steeds immens, aangezien ze nog steeds geen wedstrijd hebben gewonnen.

Philadelphia Eagles – Arizona Cardinals 21 – 7
Al direct na de kickoff konden de toeschouwers, en vooral de fans van de Eagles, in juichen uitbarsten. Nadat Mitchell de kickoff op zijn eigen 6 yard lijn opving zette hij het op een lopen, her en der verdedigers als zoutzakken achter zich latend. In een run die 17 seconden duurde liep hij de bal direct naar de overkant voor een touchdown. Het verzet van de Cardinals was daarmee eigenlijk meteen gebroken. Verder opvallend was het feit dat alle touchdowns gescoord werden door de lucht.

Seattle Seahawks – Washington Redskins 14 – 27
De Redskins bewezen in deze wedstrijd weer eens dat ze een erg goede, gevarieerde aanval tot hun beschikking hebben. Runs, passes, en fieldgoals zijn allemaal goed verzorgd in het team, en daarmee maken ze het elke tegenstander moeilijk. Zo ook de verdedigend matige Seahawks. Die alleen in het eerste kwart nog even terugkwamen, maar daarna slechts in de laatste minuten van het vierde kwart nog wisten te scoren. De redskins zijn aardig bezig dit seizoen, en hebben nog steeds een kans op de playoffs.

Kansas City Chiefs – San Diego Chargers 25 – 20
Deze wedstrijd had eigenlijk alles wat een footballwedstrijd nodig heeft. Een ploeg die vroeg op een grote vorsprong kwam, een ploeg die de achterstand wist om te buigen in 1 punt voorsprong, en een beslissende actie in het laatste kwart. Dit zorgde voor een aangename, mooie wedstrijd, waar het publiek zeker van genoten heeft. Bij een wedstrijd als deze is het jammer dat gelijke spelen in de NFL niet tot de mogelijkheden behoort, want beide teams maakten er het beste van, en verdienden de punten.

Cleveland Browns – Chicago Bears 21 – 27
De Bears blijven hun goede resultaten volhouden. Zes wedstrijden gewonnen, en slechts een verloren, en alle kansen op de playoffs in eigen hand. Tegen de Browns hadden de Bears een zeer trage start, waarin ze 21 – 7 achterkwamen, maar dankzij een gelijkmaker in het vierde kwart sleepten zij er een overtime uit. En in die overtime onderschepte Brown (van de Bears) de bal en scoorde daarmee het winnende punt tegen zijn naamgenoten uit Cleveland.

New York Jets – New Orleans Saints 16 – 9
In een werkelijk doodsaaie wedstrijd hebben de Jets gewonnen.
En eigenlijk was de wedstrijd zelfs die ene regel nog niet waard, aangezien beide ploegen maar niet op gang konden komen. Voor het publiek was het misschien nog aardig te noemen, maar eigenlijk was de wedstrijd onaanzienlijk slecht.

Maandag 5 November
Denver Broncos – Oakland Raiders 28 – 38
De Raiders blijven op topniveau presteren in de NFL. Ook van de Broncos werd gewonnen, ondanks dat de ploeg uit Denver steeds goed in het spoor wist te blijven. Mede door deze spanning was de maandagavondwedstrijd er een om in te lijsten. Door beide teams werd er zeer goed gespeeld, en veel spelers wisten op te vallen in een wedstrijd die de titel “wedstrijd van de week” van mij wel mag krijgen. Crockett en Smith, van respectievelijk de Raiders en Broncos, waren beide goed in vorm en bekroonden dat met ieder twee touchdowns.

Cincinnati Bengals, Minnesota Vikings, en de St. Louis Rams kwamen deze week niet in actie

5 jaar eis voor dodelijk ongeval Zaandam

De 20-jarige O.D. uit Zaandam, die op 18 maart in zijn woonplaats onder invloed van drank en softdrugs een dodelijk ongeluk veroorzaakte toen hij wegreed voor de politie, hoorde vandaag vijf jaar celstraf tegen zich eisen.
De man had de sleutels van een rode Mazda MX-6 van een vriend gekregen om even in de auto uit te blazen. "Ik weet niet wat me bezielde, maar opeens ging ik rijden", aldus D., die géén rijbewijs bezit.

De politie werd gealarmeerd toen omwonenden de auto met gierende banden hoorden wegrijden. Hij reed eerst vrij langzaam en zonder licht. Volgens de politie had hij auto niet goed onder controle en kon hij ternauwernood de wegversmallingen ontwijken. Hij negeerde de stoptekens van de politie en ging er opeens met hoge snelheid vandoor, het centrum van Zaandam in. De politie verloor hem daarbij uit het oog. Naar schatting reed de man toen ver boven de 100 kmh. Later zag de politie dat de auto een winkel was binnengereden. Hij had daarbij 2 voetgangers, van 16 en 18 jaar, aangereden, die beiden beenbreuken opliepen. De bestuurder en zijn passagier, een 14-jarig meisje, zaten nog in de auto.

Het dodelijke slachtoffer, een 23-jarige man, werd pas gevonden toen de brandweer het winkelpand aan het stutten was. Hij lag gedeeltelijk onder het puin en deels onder de auto.

Uitspraak over 14 dagen.

D66: 'Misverstand wijn in kerstpaketten'

ROEN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D'66 zit nogal in haar maag met de in haar ogen onterechte berichtgeving omtrent de wijn in kerstpakketten bij de politie, die eruit zou moeten om allochtonen niet voor het hoofd te stoten.

Op haar website meldt de politieke partij in een verklaring oa het volgende:

In tegenstelling tot wat diverse media berichtten, heeft D66 Tweede Kamerlid Olga Scheltema niet gezegd dat de fles wijn uit het kerstpakket moet. Zij sprak over het probleem van de grote uitstroom van allochtone agenten.


Volledige bericht staat hier.

Maximumstraf blijft in moordzaak Yasmina

De 15-jarige V.K., die vorig jaar zijn 5-jarige buurmeisje Yasmina Habchi om het leven bracht, is veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf én plaatsing in een inrichting voor jeugdigen.

Eerder werd K. al veroordeeld tot dezelfde straf, maar daartegen ging hij in hoger beroep. Toch kwam het hof ditmaal tot een andere bewezen verklaring. De voorbedachte rade op de dood van Yasmina (moord) kan volgens het hof niet bewezen worden, evenals de ontuchtige handelingen die aan haar dood vooraf zouden zijn gegaan.

K. heeft zijn jaar jeugddetentie er inmiddels opzitten en verblijft momenteel in een orthopedagogisch centrum. Zijn therapie moet nog beginnen. Gedragsdeskundigen verwachten dat deze langdurig zal zijn. Overigens is de maximale tijd voor plaatsing in een inrichting voor jeugdigen zes jaar.

Nieuwe type HIV bestand tegen medicijnen

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een pas ontdekt type van het HIV-virus heeft zichzelf zo aangepast dat het beter bestand is tegen medicijnen. Doordat het virus zichzelf in een ander jasje heeft gestoken werkt het huidige medicijn AZT niet meer.

De Onderzoekers in Atlanta vinden de zaak zorgwekkend, bij veel patiënten in de Verenigde Staten is het virus ontdekt. Het virus heeft een samenstelling waardoor het zich makkelijk aanpast en ook snel kan vermeerderen.

Niet alleen in Atlanta maar ook elders is er al op gewezen dat de effectiviteit van aids-medicijnen de afgelopen jaren sterk afneemt. "Dit onderzoek toont aan dat we nog steeds alles op alles moeten zetten om de verdere verspreiding van het HIV-virus, dat aids veroorzaakt, tegen te gaan."

Invoering pepperspray uitgesteld

Draaitafeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Doordat het Ministerie van Binnenlandse zaken enkele foutjes heeft gemaakt in de voorbereiding voor de invoering van de nieuwe toevoeging aan het politiearsenaal, zal de bus pepperspray pas aan het einde van 2002 in gebruik genomen kunnen worden.

Volgens De Vries had zijn departement te veel haast om de spray in te voeren. Met de order is 20 tot 25 miljoen gulden gemoeid.

Autobom in Madrid, 60 gewonden

Elwin / eboes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een autobom heeft in Madrid gezorgd voor zeker 60 gewonden, waaronder een moeder met haar drie jaar oude kind. De Baskische groepering ETA wordt in eerste instantie verdacht van de aanslag.
De aanslag vond plaats tijdens de ochtendspits, in een druk kantoren- en woongebied. Over de hele straat werden geparkeerde auto's en ruiten van huizen en kantoren beschadigd.
De politie heeft nog geen aanwijzingen omtrend het doel van de aanslag, al bestaat wel het vermoeden dat secretaris-generaal van de overheidsinstelling voor de wetenschap, Juan Junquera het doelwit zou kunnen zijn, zijn auto reed op het moment van de explosie langs. Hij was slechts licht gewond.

Volgens een politiewoordvoerder zijn geen van de gewonde omstanders er ernstig aan toe.

Ecclestone verdiende het meeste

Harrie20 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bernie Ecclestone, de eigenaar en grote baas van de Formule 1 heeft het afgelopen jaar meer geld verdiend dan welke van zijn landgenoten dan ook. 2,8 miljard gulden (1,3 miljard euro) kon hij bijschrijven op zijn zilvervloot-spaarbankboekje.
Voor de runner up in dit lijstje was er "slechts" een zesde van dit bedrag te verdienen.
Eddie Irvine was met een inkomen van 20 miljoen gulden (9,1 miljoen euro) de best betaalde autosporter in het Verenigd Koninkrijk.

Nederlands elftal in trek

AngelOfDeath had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks dat het nederlands voetbalelftal niet naar het WK gaat, blijken ze wel een veel gevraagde oefenpartner te zijn voor de teams die wel naar Zuid-Korea en Japan mogen afreizen. Oranje oefent bijvoorbeeld op 13 Februari tegen Engeland, en een maand later tegen de Spanjaarden.

De KNVB is nog op zoek naar een geschikte tegenstander voor de geplande oefenwedstrijd op 17 April.

Rwanda: 11-jarige bekent gruwel moorden

Een elfjarige Rwandese jongen, die zijn vader burgers heeft zien doden tijdens de moordpartijen van 1994 in Rwanda, heeft zich nu zelf schuldig gemaakt aan moord.

Het jochie heeft bekend dat hij vier kinderen om het leven heeft gebracht:
- Zijn eerste slachtoffer wierp hij in een put.
- De tweede wurgde hij met een lap stof.
- Het derde kind verdween in een vat kokend water.
- Het vierde slachtoffer gooide hij in een ketel met bakolie.

De jongen woonde bij zijn opa omdat zijn moeder is overleden en zijn vader in de gevangenis zit wegens beschuldiging van volkerenmoord. Het jochie had daarvoor enige jaren in een heropvoedingsgesticht doorgebracht.

Theo Janssen lange tijd uitgeschakeld

AngelOfDeath had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vitesse kan Theo Janssen, jeugdinternational en groot talent, de komende zes maanden zeker niet meer inzetten. Hij brak tijdens een wedstrijd van jong-Vitesse, tegen de Twentse leeftijdsgenoten, zijn linker scheenbeen na een tik net boven het enkelgewricht.

Janssen speelde overigens met die ploeg mee omdat hij wegens disciplinaire redenen uit de A-selectie van Vitesse was gezet door trainer Ronald Koeman.

Vrouw geeft kind naam Ben Laden

SanderThomas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ben Laden, dat is de naam van een pas geboren inwoner van Roemenië.

Een West-Roemeense moeder, uiteraard net bevallen van een baby, heeft haar kind zo genoemd. De vrouw had de naam de laatste tijd veel gehoord en de klank stond haar zeer aan. Achteraf verklaarde ze dat ze niet precies wist wie of wat er met de naam werd bedoeld....

PSV - voor al uw verzekeringen?

sipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aangezien PSV, naar eigen zeggen te vroeg, is uitgeschakeld voor de Champions League proberen ze nu op een alternatieve manier nog wat geld binnen te krijgen. Namelijk met de PSV-verzekering.

Het Groningse CEB Consulting heeft bij PSV aangeboden om verzekeringen (zoals aanvullende pensioensvoorzieningen) te verkopen met de naam PSV hieraan verbonden. Dit zou PSV ongeveer anderhalf miljoen per jaar extra kunnen opleveren. Het initiele contract staat op een looptijd van 5 jaar, met een totaalbedrag van 7,5 miljoen gulden.

PSV zou niet de eerste zijn waar CEB mee werkt, ook FC Groningen, en de Groningse basketball vereniging Donar hebben soortgelijke constructies.

2.500 schapen lopen centrum Madrid plat

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een heel geblaat, afgelopen weekend in Madrid. Herders uit alle delen van het land kwamen met bijna 2500 schapen naar de Spaanse hoofdstad, om de regering te vragen zandwegen, waarlangs schapen van grasland kunnen veranderen, te sparen.

Die wegen, met een lengte van ongeveer 30.000 kilometer, worden steeds vaker vervangen door wegen van asfalt, woongebieden en zelfs golfterreinen, waardoor de natuurlijke biotopen van de schapen verloren dreigen te gaan.

De ludieke acties worden al acht jaar lang gehouden en zorgen altijd voor veel belangstelling.

Terrorist door het woord 'Laden'

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het woord 'Laden' heeft na de aanslagen van 11 september opeens een hele andere lading gekregen. Dat ondervond een Macedonische vrachtwagenchauffeur, toen hij op de grens tussen Italië en Zwitserland werd aangehouden omdat dat woord op de papieren van de vrachtwagen stond.

De ijverige Italiaanse douaniers dachten op het spoor te zijn van een handlanger van Bin Laden en controleerden de man, die alleen maar Slavisch sprak, en de wagen uitvoerig. Na tien uur kwam men er achter dat 'Laden' in het Duits was geschreven en op de lading sloeg. Toen mocht de arme chauffeur zijn reis pas vervolgen.

J-LO veroorzaakt silliconenbillen rage

Medi@Watzjer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Amerikaanse plastisch chirurg Bruce Nadler, doet het achterwerk van Jennifer Lopez, voor billen, wat de boezem van Pamela Anderson deed voor borsten. In Amerika is sinds het succes van Jennifer Lopez de vraag naar silliconen billen (!) niet meer bij te houden. Nadat de meeste vrouwen alle moeite van de wereld deden om een slank achterwerk te bekomen moet een kont tegenwoordig, volgens Nadler, lekker rond en vol zijn.

Volgens de plastische chirurg beseften Amerikanen voor Jennifer Lopez' succes niet hoe sexy een vol achterwerk wel kan zijn.

Bush & Blair versus Omar

Volgens de Telegraaf hebben de Taliban een idee om de oorlog te beslissen. Tijdens een persconferentie werden de heren Bush en Blair namelijk uitgedaagd tot een tweegevecht tegen de geestelijke leider Omar. Dit maakte Wakil Mutawakil, minister van Buitenlandse Zaken, bekend. Het zou geen middeleeuws gevecht worden met zwaarden en schilden, maar iedereen zou bewapend zijn met Russische kalasjnikovs (mitrailleurs)...

Belgische miljardair lokt 2.250 vrouwen

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Belgische miljardair is er in geslaagd 2.250 Koreaanse bereidwilligen te vinden om hem te huwen. Het recordaantal reacties volgde op de contactadvertentie "Belgische miljardair (71) zoekt 40-jarige Koreaanse Assepoester", die hij in een Koreaanse krant en op een Koreaanse internetsite plaatste.

Dat de rijke Belg in de advertentie de wens koesterde zich in de nabije toekomst van nakomelingen te voorzien, was blijkbaar voor de Koreaanse schonen geen bezwaar. Ook de voorwaarde dat de toekomstige eega een aardig mondje Frans, Engels en Nederlands (of Duits) machtig moest zijn, hield weinigen tegen.

De naam van de miljardair werd in de advertentie niet prijsgegeven, maar volgens het relatiebureau Bien-Aller, dat de advertentie in Seoul publiceerde, was de tip "lijkt sprekend op de Franse acteur Jean Gabin" mede verantwoordelijk voor de stormloop aan reacties van mogelijke huwelijkskandidates. De harde bolster Gabin bracht namelijk in het verleden meermalen het hoofd van heel wat bioskoopbezoeksters op hol.

Op de vraag of de miljardair zijn Koreaanse prinses reeds gevonden heeft, moest het relatiebureau met spijt in het hart ontkennend antwoorden. "Hij heeft al enkele vrouwen ontmoet, maar zijn Assepoester zat er nog niet tussen."

'Kabinet koopt 150.000 strips jodiumpillen'

De Volkskrant zegt uit kringen rond het kabinet gehoord te hebben dat het kabinet uit voorzorg 150.000 strips met jodiumtabletten heeft ingekocht. Dit uit voorzorg voor een mogelijke aanslag op een kerncentrale.

De tabletten, die er voor zorgen dat het lichaam een kleine hoeveelheid radioactieve stoffen kan opslaan, worden bewaard door de GGD's. Ze worden niet aan de omwonenden van Borssele en Dodewaard uitgereikt omdat er in geval van nood nog genoeg tijd is om ze te verstrekken.

Volksgezondheid zegt in een reactie dat de strips al in 1986 zijn ingeslagen in verband met de ramp in Tsjernobyl.
- - -

Het artikel uit de Volkskrant.

Poliklinieken dicht door vandalisme

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door vandalisme moest het Tweestedenziekenhuis in Tilburg gisteren vijf poliklinieken de hele dag sluiten. Iemand had de avond tevoren op de begane grond een brandkraan opengedraaid. De twee daar gevestigde poliklinieken kwamen snel onder water te staan met grote schade tot gevolg. Ook de drie poli's in de kelder liepen ernstige waterschade op.

Het ziekenhuis schat dat 300 tot 500 patiënten de dupe waren. De meest acute gevallen konden in het ziekenhuis in Waalwijk terecht.

Het water en de hoge luchtvochtigheid hebben gevoelige computerapparatuur lamgelegd. Ook zijn dossiers met patiëntengegevens verloren gegaan. De schade bedraagt enkele tonnen. Bij de politie is aangifte gedaan.

Het is de tweede keer dat het Tweestedenziekenhuis dit overkomt. In juli werd dezelfde brandkraan opengedraaid. De schade was toen aanzienlijk kleiner. De poliklinieken op de begane grond zijn in de avonduren voor iedereen toegankelijk. De directie heeft besloten de poliklinieken buiten kantooruren af te sluiten. Alleen een speciale pas biedt dan toegang. De poliklinieken zijn vandaag weer in bedrijf.

New York kiest nieuwe burgemeester

New York kiest vandaag een nieuwe burgemeester. Politiek is niet meer zo belangrijk, er wordt nu flink met modder gegooid. De kandidaten laten geen kans onbenut om elkaar zwart te maken. Voor de Democraten doet Mark Green een gooi naar de macht in de miljoenenstad.


De Republikeinen hebben miljardair Michael Bloomberg. De huidige Republikeinse burgemeester Rudolph Giuliani doet niet mee. Hij mag zich na twee ambtstermijnen niet meer verkiesbaar stellen.

Een dag voor de verkiezingen haalden de kandidaten flink naar elkaar uit. Green herinnerde in televisiespotjes aan dat zijn tegenstander in 1997 aangeklaagd is wegens seksuele intimidatie van een medewerkster.

De Republikeinse kandidaat kwam op zijn beurt met een oud schandaal waarbij Green beschuldigd werd van racisme. Green zou een medewerkster van Latijn-Amerikaanse herkomst gediscrimineerd hebben.

De stembureaus in New York openen om 12.00 uur (Nederlandse tijd) en sluiten om 03.00 uur woensdagmorgen. Kort daarna worden de eerste voorlopige uitslagen verwacht.

'Al-Qaeda en Taliban zwaar getroffen'

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De terroristische organisatie van Osama bin Laden, al-Qaeda, kan zich niet meer vrij bewegen in Afghanistan. Althans, dat meldt het Pentagon.

,,Door de aanhoudende bombardementen is het terreurnetwerk niet meer actief in het land'', aldus woordvoerder schout-bij-nacht John Stufflebeem van het Pentagon. ,,Ze hebben niet meer de vrijheid om te opereren. Alle ons bekende infrastructuur gebruikt door al-Qaeda is verwoest of wordt nog onder vuur genomen.''

Dat is ook de reden waarom de VS de aanvallen tijdens de ramadan niet willen onderbreken'', aldus Stufflebeem. De zegsman stelt dat al-Qaeda ,,slechts bezig is met overleven''. Volgens hem heeft het Talibanregime door de militaire acties ,,substantiële menselijke verliezen'' geleden. Hij noemde geen aantallen.

D66: Kerstpakket politie alcoholvrij

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan D66 ligt zijn in de kerstpakketten van de politie voortaan alcoholvrij. Een deel van de allochtone agenten zou zich kunnen storen aan flessen wijn in het pakket omdat zij volgens hun islamitische geloof geen drank mogen nuttigen. ,,Dan voelen zij zich niet serieus genomen'', aldus Tweede-Kamerlid Scheltema.

Volgens de fractie doet minister De Vries van Binnenlandse Zaken niet genoeg om de cultuur binnen de politie zo te veranderen dat allochtonen zich meer welkom voelen.

De flessen drank vormen slechts een van de talloze kleine voorbeelden die het voor allochtonen niet aantrekkelijk maakt om zich in het blauw te hijsen, zo zei zij gisteren tijdens een overleg in de Tweede Kamer over de politie.

Goeree weer met anti-homo stukken online

draadnagel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jenny Goeree, evangeliste en joden/homohaatster uit Zwolle, beschikt weer over een internetsite. Eerder werd haar website van internet gehaald omdat daarop beledigende teksten over joden en homoseksuelen stonden. Daarna week ze voor korte tijd uit naar Engeland, maar ook daar ging de site snel op zwart.

De christelijke provider The GraceNet heeft de evangeliste de helpende hand geboden. Het artikel, waarin Goeree de joden de schuld voor Auschwitz in de schoenen schuift, staat niet op de nieuwe site. De rechtbank in Zwolle had de evangeliste in 1985 verboden het artikel nog langer te verspreiden. Goeree overweegt het artikel over Auschwitz opnieuw te plaatsen "wanneer daar veel vraag naar is."

Wel zijn er artikelen te lezen waarin Goeree homoseksualiteit streng veroordeelt. Zo schrijft zij dat homo's elkaars lichaam onteren, de dood voortbrengen en voor God een gruwel zijn. "Iemand die homoseksualiteit bedrijft, zondigt en laadt net als een moordenaar bloedschuld op zich."

De COC afdeling Twente/Achterhoek had een paar maanden terug aan het Openbaar Ministerie in Zwolle gevraagd een onderzoek in te stellen naar mogelijk strafbare feiten van Goeree. De homo-organisatie beschuldigde Goeree van laster, belediging, smaad en het aanzetten tot homohaat. Het OM laat weten dat het onderzoek nog loopt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.