Britten stoppen uitkering aan moslimgeestelijke

Obiman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse sociale dienst heeft gisteren de uitkering van de moslimgeestelijke Omar Abu-Omar (40) stopgezet, nadat was ontdekt dat hij meer dan 630.000 gulden op zijn rekening had staan. De geestelijke wordt ervan verdacht contact te onderhouden met Osama bin Laden.

Vorige week werden de rekeningen van Omar Abu-Omar op bevel van het ministerie van Financiën geblokkeerd. Het ministerie zette zijn naam bovendien op een lijst van personen die ervan worden verdacht steun te verlenen aan terreurdaden of die te begaan. Hij riep moslims onlangs op tegen premier Blair te strijden.

Abu-Omar kreeg in 1993 politiek asiel en leeft sindsdien van een uitkering in de wijk Acton in West-Londen. In februari werd hij met acht anderen opgepakt op verdenking van het onderhouden van banden met Bin Laden, de voornaamste verdachte van de aanslagen in de VS. Alle negen werden later vrijgelaten.

Vorig jaar werd Abu-Omar in Jordanië bij verstek veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens het plegen van terreuraanslagen op Amerikaanse en Israëlische doelen, maar de rechtbank oordeelde dat niet bewezen kon worden dat hij banden met Bin Laden onderhoudt. Londen wil de man tot nu toe niet uitleveren.