FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 19 oktober 2001

Gabberparty's in Zaanstad verboden

Burgemeester R. Vreeman van Zaanstad heeft er genoeg van; van gabberparty's wel te verstaan. Donderdagmorgen heeft exploitant G. Kwakernaat van de Hemkade te horen gekregen dat er geen gabberparty's meer binnen de gemeentegrenzen van Zaanstad mogen worden gehouden.

De aanleiding tot de boodschap van de burgemeester was het meest recente hardcore feest, Masters of Hardcore, in het weekeinde van 7/8 oktober, waarbij een 16-jarige jongen uit Leiden om het leven kwam. Drugs waren mede de oorzaak van het overlijden van de jongen. Ook waren er tijdens het feest racistische kreten te horen en droegen sommige gabbers afbeeldingen op hun kleding die racistisch/nationalistisch of discriminerend zouden overkomen.

Verder verrichtte de politie bij een uitgebreide verkeerscontrole voor de Hemkade 37 aanhoudingen wegens verboden wapen- en drugsbezit. Nogal wat auto's van partygangers hadden messen, knuppels, traangas e.d aan boord.

Eerder gaf burgervader Vreeman al aan niet tegen alle houseparty's te zijn. ,,Alleen tegen bijeenkomsten als deze waar een bepaald soort publiek komt. Met name gabbers.'' Gisteren zei Vreeman dat ook bij de gabberfeesten mensen zijn die niet voor problemen zorgen. ,,Er zijn ook mensen die een leuk feestje willen en die muziek gewoon leuk vinden.''

Werk van Damien Hirst bij grofvuil gezet

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat niet iedereen moderne kunst weet te waarderen blijkt uit het volgende bericht:

Een werk van Damien Hirst, een Britse kunstenaar, in een Londense galerie is door schoonmakers bij het grofvuil gezet. Het werk was samengesteld uit wc-rollen, lege flessen en tassen, asbakken, een schildersezel en een ladder. "Ik heb er geen seconde aan gedacht dat het kunst was. Dus heb ik het maar weggegooid", zei een schoonmaakster.

Het werk van Hirst, dat de titel Onopgeruimde Studio droeg, kon een dag later weer uit het vuilnis worden gered. Damien Hirst (36) kreeg vooral bekendheid door zijn creatie van een schaap op sterk water. Voor zijn werken wordt grof geld betaald.

Bush opent olympische winterspelen 2002

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse president George Bush zal op 8 februari de Olympische Winterspelen in Salt Lake City openen. Aan de komst van de eerste man in Amerika zijn wel hoge kosten verbonden. Alleen de veiligheidsmaatregelen om hem te beschermen kosten al bijna 10 miljoen gulden.

Volgens de organisatie is er alles aan gedaan om de spelen veilig te maken en is men voorbereidt op aanslagen met chemische en biologische wapens. Ook de toeschouwers hebben veel vertrouwen in de beveiliging. Tot nu toe zijn er slechts veertien van de inmiddels 44.000 verkochte toegangskaarten voor de opening teruggebracht.

Hacker kraakt Microsoft WMA formaat.

Malaka had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een computerkraker heeft het Microsoft WMA formaat gekraakt. Met het programma, dat door 'Beale Screamer' is geschreven, kunnen beveiligde .wma bestanden onbeperkt afgespeeld worden. WMA is de microsoftkloon van het beruchte Mp3-formaat.

De kraker heeft de crack op het internet gezet, samen met een filosofisch verhaal over waarom hij het nodig vond de beveiliging te kraken.

Aanhangers Bin Laden levenslang

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier aanhangers van Osama bin Laden zijn donderdag door een rechtbank in New York veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating. De mannen stonden terecht op verdenking van betrokkenheid bij de vrijwel tegelijkertijd gepleegde aanslagen op twee Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in de zomer van 1998.

De 28-jarige Tanzaniaan Khalfan Khamis Mohamed werd schuldig bevonden aan directe betrokkenheid bij de aanslag op de ambassade in Tanzania. Hij had tot de doodstraf veroordeeld kunnen worden, maar daarover kwam de jury niet tot een unanieme uitspraak. Datzelfde gold voor de tweede verdachte die werd veroordeeld, de 24-jarige Saudiër Mohamed Rashed Al-'Owhali, die eveneens terecht stond op verdenking van directe betrokkenheid.

Hij zou een met explosieven volgeladen voertuig naar het ambassadegebouw in Kenia hebben gereden en een granaat hebben gegooid naar een bewaker. De twee andere verdachten, die tot levenslang werden veroordeeld, de Jordaniër Mohamed Sadeek Odeh (36) en Wadih El-Hage (41), een in Libanon geboren Texaan, waren aangeklaagd op verdenking van samenzwering. Odeh verklaarde via zijn advocaat dat hij had meegewerkt aan de aanslagen wegens de Amerikaanse steun aan Israël.

El-Hage heeft alle betrokkenheid bij de aanslagen ontkend. De vier mannen zijn tevens veroordeeld tot het betalen van 33 miljoen dollar schadevergoeding elk. Zeven miljoen daarvan is bestemd voor de nabestaanden van de twee aanslagen, de rest van het geld is voor de Amerikaanse overheid. Via zijn advocaat liet Mohamed weten dankbaar te zijn dat de jury hem de doodstraf bespaarde.

Bij de aanslagen op 7 augustus 1998 kwamen 231 mensen om het leven, onder wie twaalf Amerikanen. Tot 11 september, de dag van de terroristische aanvallen op New York en Washington, was er nauwelijks belangstelling voor de rechtszaak.

Leuke (matige) grap..

De makers van smashmyipod.com zijn een nieuwe campagne gestart. Bezoekers van de site kunnen geld doneren waar vervolgens een van de next-gen consoles mee gekocht gaat worden in de winkel. De console zal de winkel alleen nooit levend verlaten, aangezien de makers van de site het ding kapot trappen in de winkel om vervolgens de reacties van de omstanders te filmen. De sites zijn te bezoeken op:
smashmyxbox.com, smashmyps3.com en smashmyrevolution.com.

Parachute om uit wolkenkrabbers te springen

Kayuk en Hector hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaans bedrijf denkt een gat in de markt te hebben gevonden na de aanslagen van 11 september. Het bedrijf brengt een parachute op de markt, waarmee het mogelijk is om uit een flat of een wolkenkrabber te springen.

Volgens een woordvoerder is er veel vraag naar het product, dat zo'n 1900 gulden kost. De 'Executive-chute' garandeert echter geen veilige sprong. "Maar als iemand de keuze heeft tussen springen met of zonder Executivechute, dan zou ík het risico nemen."

Binnenhof dicht na antrax-alarm

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog steeds is de Antraxhype niet voorbij. Het Binnenhof in Den Haag is vanmorgen afgesloten nadat er een brief met poeder was bezorgd. Het pakketje kwam binnen op het ministerie van premier Kok, Algemene Zaken.

Alleen de betreffende afdeling werd direct gesloten. Op de overige afdelingen wordt gewoon gewerkt. De brief is naar het onderzoekslaboratorium ID Lelystad gebracht voor nader onderzoek.

Scholier stopt XTC in soep medescholier

Een 15-jarige scholier uit Hoensbroek is door de politie aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht tijdens een pauze een paar xtc-tabletten in de soep van een klasgenoot te hebben gestopt.

Het evenoude slachtoffer werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn maag werd leeggepompt. Hij lag een dag aan de hartbewaking. Ook de 15-jarige dealer van de pillen is door de politie aangehouden.

Met dank aan Slayher voor de tip!

Maxima betrokken bij auto-ongeluk

Kayuk, René, Asotopiaa, YashMan en - REFUSED - hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Máxima, de verloofde van kroonprins Willem Alexander, heeft gisteravond in Den Haag een ongeluk gehad. Ze botste met haar auto achterop een andere wagen. Máxima bleef ongedeerd, de man in de andere auto brak een been.

De RVD hult zich in stilzwijgen over het ongeluk. Wel is bekend dat Máxima niet had gedronken.

Veel trekvogels verbrand boven Noordzee

draadnagel, panzerfaust en trie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een affakkelvlam van een boorplatform in de Noordzee is er de oorzaak van dat honderden trekvogels in de nacht van woensdag op donderdag zijn verbrand. Dit heeft Vogelbescherming Nederland vandaag gemeld.

Vogelbescherming heeft aangifte gedaan omdat het volgens hen is het verboden tijdens de vogeltrek niet-bruikbare gassen te verbranden op de olieplatforms. Dit zogenoemde affakkelen trekt vogels aan, die in de vlam verbranden.

Het aantal slachtoffers is nu zo groot omdat er geen maan was in de nacht van woensdag op donderdag. De trekvogels zijn daardoor vermoedelijk massaal op het licht van de affakkelvlam afgekomen. Medewerkers van het platform vonden in de nacht van woensdag op donderdag honderden dode en stervende zangvogels. Daarop waarschuwden zij de Vogelbescherming. Die gaat er vanuit dat er nog veel meer slachtoffers in zee ronddrijven. Het gaat vooral om zangvogels als koperwieken, kramsvogels, zanglijsters, vinken, kepen, piepers en zwartkoppen.

Bredase stichting heeft banden met bin Laden

Calella, nexhil, E_Cartman, robh, hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Muwaffaq, een uit Saudi-Arabië afkomstige liefdadigheidsorganisatie, die volgens de VS de groep van Bin Laden financiert, heeft ook een vestiging in Breda, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel.

De rijke Saudische zakenman Yasin al-Qadi zit in het Nederlandse bestuur. Hij is door de VS op de lijst van terroristen geplaatst, en op die van instellingen en personen die terroristen ondersteunen.

Volgens de Verenigde Staten moeten de tegoeden van deze personen en instellingen worden bevroren. Het ministerie van Financien wil niet aangeven of dat ook gebeurd is. Bij De Nederlandsche Bank was niemand voor commentaar beschikbaar.

Overigens blijkt uit dit stuk van het Ministerie van Binnenlandse Zaken dat de BVD wel op de hoogte was van die stichting.

Jongeren jagen circus Gouda door

Gerwin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Gouda is het Amsterdamse 'Magic Circus' woensdagavond urenlang door een grote groep Marokkaanse jongeren opgejaagd. De medewerkers werden bedreigd met honkbalknuppels en ijzeren staven.

De ellende begon toen een jongen (14) met een blauw oog aankwam en zei dat de clown hem bewusteloos had geslagen. Volgens de circusdirecteur kan dat niet, omdat de clown op dat moment, net als het overige personeel, in de piste stond voor de finale.

Omdat het circus was gewaarschuwd dat de wijk Achterwillens de meest criminele plek van Gouda is, hadden ze plaatselijke Marokkaanse jongeren ingehuurd als buurtwachten. Deze keerden zich echter tegen het circus toen op een gegeven moment zo'n twintig jongeren gewapend met honkbalknuppels en ijzeren staven naar het circus kwamen. Personeel werd uitgescholden, bekogeld met stenen, lichten van de wagens werden vernield en er werd geprobeerd de circustent in brand te steken.

Nadat de politie tussen beide was gekomen vertrok het circus naar een andere wijk waarna er opnieuw bedreigingen plaats vonden. Hierna trok het circus zich op een andere plek in Gouda terug. De politie heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen toegezegd de komende dagen een extra rondje te lopen over het circusterrein en in gesprek te blijven met partijen. Daarnaast stellen politie en justitie een strafrechtelijk onderzoek in.

Proef met tanken via mobieltje

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tanken via je mobiele telefoon. Als de proef die vrijdag van start ging slaagt, zal dat in de toekomst wellicht het beeld bij de tankstations zijn.

Iemand die wil tanken moet eerst een speciaal telefoonnummer bellen en een code intoetsen. Daarop wordt de pomp geactiveerd en kan men tanken. De kosten worden vervolgens op de telefoonrekening gezet.

Het experiment van de bedrijven Nedap, KPN Mobile en BP gaat drie maanden duren en wordt gehouden bij stations van BP in Amsterdam, Rotterdam en Rijswijk. 1500 klanten nemen aan de proef deel.

Bert & Ernie gearresteerd

AKF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele tientallen kinderen kregen gisteren de schok van hun leven toen hun Sesamstraathelden Bert en Ernie voor hun ogen werden opgepakt.

De Stichting Namaakbestrijding uit Amstelveen had de politie ingeschakeld, nadat Bert en Ernie door kermisexploitanten waren ingehuurd om de jeugd een leuke dag te geven. Het ingehuurde theaterbureau had geen toestemming van de licentiehouder van de Sesamstraatfiguren.

Martelen is routine voor politie in Brazilië

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International is marteling bij de Braziliaanse politie een routinepraktijk en tevens wijdverbreid in de Braziliaanse gevangenissen.

Foltering als middel om bekentenissen van verdachten te krijgen is klaarblijkelijk zo'n gemeengoed geworden, dat het feitelijk in de plaats is gekomen van modern politie- en recherchewerk, aldus Amnesty, dat er wel op wijst dat de autoriteiten onder sterke druk staan om de groeiende misdaad het hoofd te bieden.

De Braziliaanse overheid onthield zich donderdag van commentaar. De mensenrechtenorganisatie stelt dat er meer dan duizend klachten wegens mishandeling zijn ingediend tegen bewakers van minderjarige delinquenten, maar dat niet één geval heeft geleid tot vervolging op basis van de wet tegen foltering.

Giel Beelen weer op staande voet ontslagen

The_Great_Gonzo, Hans, DimeBag en Plonz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Giel Beelen is weer op staande voet ontslagen. Dit keer door de VARA. Beelen riep donderdagmorgen in zijn programma op radio 3FM luisteraars op brieven met wit poeder naar de KRO te sturen.

Beelen zei nog geld van de KRO te krijgen en vroeg daarom mensen enveloppen met Giels naam erop en poeder erin naar de omroep te sturen. Hij noemde in de uitzending van 4.00 tot 6.00 uur twee keer het volledige adres van de KRO.

"De directie van de VARA acht de actie van Beelen in deze tijd buitengewoon misplaatst en onverantwoord", aldus de omroep vrijdag.

Eerder werd Beelen op staande voet ontslagen door de KRO. Aanleiding voor zijn ontslag was toen een uitlating in het programmablad Studio, daarin noemde hij Hitler's Mein Kampf het 'indrukwekkendste' boek dat hij kent.

Husky maakt ''gehakt'' van arm voorbijganger

,,Voor ik wist wat er gebeurde, nam 'ie zó een hap uit mijn arm. Ik lag languit op de grond toen de hond toehapte. Ik had geen benul van wat er gebeurde. Plotseling voelde ik pijn in mijn arm. Er bleek een heel gat in te zitten. Een grote, open wond met kleine stukjes vlees erin. Het klinkt een beetje luguber, maar het is net gehakt. Dat is toch niet normaal''.

Bovenstaande is het relaas van E. van Roon uit Zaandam, zij liep dinsdagmorgen over de Hemkade toen een husky, een grote poolhond, plotseling een huis uit rende en op haar rug sprong.

De eigenaar van de hond heeft volgens buurtbewoners nog een valse hond in zijn bezit en voorheen bezat hij nog een andere valse hond. Die hebben al meerdere andere honden gebeten. De bewoners leggen de schuld niet bij de honden zelf maar bij de eigenaar. ,,Husky's zijn in principe niet agressief. We weten niet wat die man precies met zijn honden uitspookt, maar ze zijn vals. Dat ligt toch meestal aan de baas. Hij moet een hondenverbod krijgen. En hoe zielig het ook is, de husky afmaken is de beste oplossing.''

Akersloots kind twee keer slachtoffer

Een van de twee Akerslootse kinderen, die in augustus de dupe werden van poging tot doodslag door hun moeder (de 36-jarige Hennie S), blijkt ook nog eens door een halfbroer seksueel te zijn misbruikt.

De vijftienjarige halfbroer is hiervoor in augustus veroordeeld. Dat heeft justitie in Alkmaar donderdag bevestigd. De justitiewoordvoerder wilde verder niet ingaan op de affaires.

Hennie S. trachtte in de vroege ochtend van 19 augustus haar acht- en tienjarige kinderen met een scheermes en medicijnen te doden. De vrouw zou geestelijk niet geheel in orde zijn. Zij was volgens de politie indertijd van plan na het doden van haar kinderen zelfmoord te plegen.

Sex tijdens de schoolreis

Uit een Brits onderzoek bleek dat meer dan eenderde van de leerlingen onder 16 jaar zijn of haar eerste sexuele ervaringen op doet tijdens een schoolreisje (het gaat hier on 45% van de jongens en 26% van de meisjes). Slechts 30% van deze leerlingen gebruikte een condoom en 25% gebruikte zelfs helemaal geen anticonceptiemiddellen. Eén op de vijf studenten zeiden dat zij sex hadden met hun klasgenoten zelfs als de schoolreis maar één overnachting telde.

Gelukkig heeft het bedrijf dat het onderzoek heeft verricht de oplossing, namelijk een boekje dat "Your Passport to Sexual Health" heet.

Ongeneeslijk zieke Britse mag geen euthanasie

zwitser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gerechtshof in Londen heeft donderdag het verzoek om euthanasie van een zieke Britse vrouw afgewezen. De 42-jarige Diane Pretty lijdt aan een ongeneeslijke zenuwziekte en wil met behulp van haar man een einde aan haar leven maken.

De vrouw was naar het hof gestapt, omdat de Britse justitie haar niet kan garanderen dat haar echtgenoot vrijuit gaat als hij zijn vrouw toch helpt. Drie rechters besloten echter alsnog dat niemand het recht heeft om zijn eigen dood te bewerkstelligen, aldus de Britse zender BBC donderdag. Volgens de rechters was het recht van de vrouw juist om "te leven in waardigheid en niet om te sterven in waardigheid". Het verzoek van de vrouw om in hoger beroep te gaan werd dan ook onmiddellijk afgewezen. Maar zij kan het hoogste gerechtsorgaan van Groot-Brittannië, de Law Lords, wel direct aanschrijven voor behandeling.

Door de ziekte raakt Pretty totaal verlamd. Zelfmoord is voor haar geen optie, omdat zij hiertoe niet meer toe in staat is. Volgens haar advocaat gaat de toestand van de vrouw snel achteruit en wil zij heel graag zelf beslissen wanneer zij sterft. De Britse justitie heeft wel begrip voor de situatie van de vrouw. Maar euthanasie is in Groot-Brittannië verboden op grond van de zogenoemde Suicide Act uit 1961. De Britse vereniging voor euthanasie steunt Pretty.

Britten stoppen uitkering aan moslimgeestelijke

Obiman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse sociale dienst heeft gisteren de uitkering van de moslimgeestelijke Omar Abu-Omar (40) stopgezet, nadat was ontdekt dat hij meer dan 630.000 gulden op zijn rekening had staan. De geestelijke wordt ervan verdacht contact te onderhouden met Osama bin Laden.

Vorige week werden de rekeningen van Omar Abu-Omar op bevel van het ministerie van Financiën geblokkeerd. Het ministerie zette zijn naam bovendien op een lijst van personen die ervan worden verdacht steun te verlenen aan terreurdaden of die te begaan. Hij riep moslims onlangs op tegen premier Blair te strijden.

Abu-Omar kreeg in 1993 politiek asiel en leeft sindsdien van een uitkering in de wijk Acton in West-Londen. In februari werd hij met acht anderen opgepakt op verdenking van het onderhouden van banden met Bin Laden, de voornaamste verdachte van de aanslagen in de VS. Alle negen werden later vrijgelaten.

Vorig jaar werd Abu-Omar in Jordanië bij verstek veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens het plegen van terreuraanslagen op Amerikaanse en Israëlische doelen, maar de rechtbank oordeelde dat niet bewezen kon worden dat hij banden met Bin Laden onderhoudt. Londen wil de man tot nu toe niet uitleveren.

Grondtroepen ingezet in Afghanistan

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn grondtroepen ingezet in Afghanistan melden bronnen bij het Pentagon.

Enkele tientallen commando's van de zogeheten 'special forces' moeten proberen in het zuiden van Afhanistan de Pashtoen-leiders er van te overtuigen te breken met de Taliban.

De Noordelijke Alliantie claimde gisteren al eenderde van geheel Afghanistan in handen te hebben. Ook zeggen zij dat zij dit te danken hebben aan de bombardementen van het westen.

Momenteel spreken de berichten over het aantal doden elkaar behoorlijk tegen. De ene Taliban-woordvoeder zegt dat het dodental na 12 dagen bombardementen 450 is, terwijl de ander zegt dat het tussen de 600 en 900 ligt.

Pepsi boos op Britney Spears

Frisdrankfabrikant Pepsi is woedend op popster Britney Spears, omdat ze voor de tweede keer in korte tijd in het openbaar is gesignaleerd met een blikje frisdrank van de concurrentie in haar hand. Werd ze vorige maand in Sydney nog betrapt op het drinken van een blikje Coca Cola, ditmaal verliet ze de opnamestudio genietend van een flesje Sunkist limonade.

Britney tekende eerder dit jaar een recordcontract met Pepsi ter waarde van maar liefst 97,5 miljoen dollar. Volgens een woordvoerder van Pepsi neemt het bedrijf de zaak hoog op: "De vorige keer is ze al in de meest sterke bewoordingen toegesproken. Ik ben er zeker van dat dit nu nogmaals zal gebeuren. Het zal haar duidelijk gemaakt worden dat ze alleen Pepsi hoort te drinken."

Jagr best betaalde ijshockeyer

Jaromir Jagr is sinds donderdag de best betaalde ijshockeyer van de wereld. De Tsjech, in juli overgekomen van de Pittsburgh Penguins, verlengde voor bijna 60 miljoen dollar zijn contract met de Washington Capitols met vijf jaar.

Jagr verdringt met dit salaris de Rus Alexei Jastsjin van de eerste plaats van de ranglijst van meest verdienende sporters. De speler van de New York Islanders tekende in september een tienjarig contract ter waarde van 87,5 miljoen dollar.

SP stapt naar rechter om belspelletjes

"Mensen, bellen hoor; 10.000 gulden valt er te verdienen als u weet welke zanger van het levenslied we hier bedoelen: AN.R. H.Z.S, misschien bent u wel de enige met het juiste antwoord ... bla bla...". Wie stoort zich niet aan die lamme belspelletjes op de commerciële tv-stations wanneer die tijdens het zappen de revu passeren? Toch zijn er nog altijd mensen die veel geld verbellen naar de dure 0900 nummers en dat is de Socialistische Partij (SP) een doorn in het oog.

De SP wil nu van het Gerechtshof in Amsterdam een oordeel over de belspelletjes op televisie. Ze vinden de spelletjes bedrog, omdat het bellen vaak veel geld kost en het zou onduidelijk zijn hoe de winnaar wordt bepaald.

De Wit, Tweede Kamerlid van de SP, liet donderdag weten dat hij in hoger beroep gaat tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie om geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen tegen producenten en organisatoren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.