Massale vechtpartij in Dordtse rechtbank

In Dordrecht is in de lokale rechtbank een ware vechtpartij uitgebroken toen zo'n 20 vrienden familieleden van twee misbruikte kinderen slaags raakten met de politie. Ze vonden dat de dader een te lage straf had gekregen voor zijn misdaad. Dit meldt Rop2000 ons via de newssubmit.

De 40-jarige Van W. kreeg voor zijn misbruikingen 240 uur dienstverlening, een boete van 4000 gulden (als schadevergoeding) en twee maanden voorwaardelijk celstraf

De Dordtenaar stond terecht voor ontucht met twee buurkinderen. Na de uitspraak van de rechter wilde de moeder van de kinderen op Van W. afstappen, maar werd daarbij belemmerd door de parketpolitie. De familieleden en vrienden richtten zich vervolgens tegen de vijf aanwezige agenten. Er vielen vijf minuten over en weer klappen. Van W. bleef ongedeerd, maar zijn aanwezige vrouw kreeg wel een klap.

De aanwezigen richtten zich ook tegen de advocate van Van W. Zij moest, net als de rechter en de officier van justitie, de rechtszaal onder politiebegeleiding via een achteruitgang verlaten. Uiteindelijk werd bij de vechtpartij niemand gearresteerd.