FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 oktober 2001

Band Anthrax twijfelt over naam

De Amerikaanse metalband Anthrax vindt de bandnaam momenteel 'niet erg cool' overkomen. Dit geeft de band toe op hun website. De naam Anthrax is momenteel veelal negatief in het nieuws omdat het de Engelse benaming is voor miltvuur, het virus waar in Florida één iemand aan is overleden en twee mensen aan zijn blootgesteld.

De band bracht ooit albums uit met de titels Spreading the Disease and The Threat is Real. Ze kozen de bandnaam omdat die 'cool en agressief klonk' en omdat niemand wist wat het betekende. Het is niet bekend of de band de naam wil veranderen.

Op hun site, Anthrax.com, kun je links vinden naar sites met informatie over de aanslagen en hoe men zich kan beschermen tegen besmetting.

Michael Jackson zong Thriller in het donker

Binnenkort komt Michael Jacksons nieuwe album Invincible uit. Zoals bij ieder van zijn albums zal er dan weer gerefereerd worden aan zijn wereldwijde bestseller Thriller. De gelijknamige single van dat album schijnt de zanger in het donker opgenomen te hebben. Dat schrijft muziekproducent Quincy Jones in zijn nieuwe boek 'Q'.

"Jackson was zo verlegen dat hij achter een bank, met zijn rug naar me toe en met de lichten uit, zong. Ik zat met mijn handen voor m'n ogen", aldus Quincy Jones. "Hij leefde in een fantasiewereld, omdat dat voor hem werkte."

De muziekproducent vindt Michaels gedrag dan ook niet vreemd. Hij staat ten slotte al vanaf zijn vijfde in de schijnwerpers.

Film Review: A.I.: Artificial Intelligence

Reeds eind jaren zeventig kocht de legendarische en overleden regisseur Stanley Kubrick ('A Clockwork Orange', ' 2001: A Space Odyssey') alle filmrechten op van Brian Aldis' korte verhaal Supertoys Last All Summer, uiteraard met het idee om het verhaal te kunnen verfilmen.
Tijdens de voorbereidingen had Kubrick 'E.T.' regisseur Steven Spielberg al benaderd voor een eventuele samenwerking. Samen spraken ze veelvuldig over de manier waarop het verhaal op het grote scherm moest worden gebracht. Na het overlijden van Kubrick zag Spielberg het als zijn missie om 'A.I.' tot een goed einde te brengen.

A.I. is op te vatten als een wisselwerking tussen Kubrick en Spielberg. Bekend is dat Spielberg van Kubricks assistent Jan Harlan bergen met notities kreeg en dit verwerkte tot zijn eigen scenario. De film verenigt daarnaast typische Kubrick- en typische Spielberg-elementen, zodat de film een combinatie van sentiment, fantasie en cynisme is geworden.

Artificial Intelligence draait om de morele gevolgen van technologische ontwikkelingen en roept de vraag op of kunstmatig leven net zoveel waarde heeft als echt leven.


DetailsVerenigde Staten, 146 minuten
GenreScience Fiction/Drama
RegieSteven Spielberg
ScenarioSteven Spielberg
CameraJanusz Kaminski
MuziekJohn Williams
MetHaley Joel Osment, Frances O'Connor, Jude Law, William Hurt

OM biedt Brandsteder schikking

Volgens het openbaar ministerie is er onvoldoende bewijs om Brandsteder te vervolgen vanwege rijden onder invloed. Wel onderhandelt het OM met de advocaat van Ron Brandsteder, mr. Abraham Moszkowicz, over een schikking in verband met 2 andere strafbare feiten waarvan hij wordt verdacht. Deze feiten zijn: doorrijden na een aanrijding en het verzet tegen zijn arrestatie. Het voorstel van het OM is dat Brandsteder verdere strafvervolging afkoopt met een taakstraf van 40 uur.

De vleesetende robot

Mr_Shoot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De SlugBot is een feit. De SlugBot is de eerste robot die kan overleven zonder tussenkomst van mensen en is ontwikkeld op de universiteit van West England. De robot is traag en gaat daarom op zoek naar een prooi die nog trager is, de slak.

De SlugBot herkent slakken, vangt ze en verwerkt ze daarna tot energie. Met de opkomst van steeds betere Artificial Intelligence is dit eigenlijk niet zo een prettig idee.....

TU Delft gebruikt SMS-actie als reclame

De Technische Universiteit Delft gaat gebruik maken van SMS ter vergroting van hun naamsbekendheid onder scholieren.

Scholieren, in het bezit van een mobiele telefoon, kunnen met de actie XZje (oftewel "ik zie je") meedoen aan een prijsvraag, die via SMS en een speciale website loopt. Via die website is het mogelijk dagboeken van verschillende studenten te lezen. In die verhalen zitten letters verborgen die samen het gezochte woord vormen.

Scholieren doen mee aan de prijsvraag door de oplossing per SMS te versturen. De actie duurt een maand.

Massale vechtpartij in Dordtse rechtbank

In Dordrecht is in de lokale rechtbank een ware vechtpartij uitgebroken toen zo'n 20 vrienden familieleden van twee misbruikte kinderen slaags raakten met de politie. Ze vonden dat de dader een te lage straf had gekregen voor zijn misdaad. Dit meldt Rop2000 ons via de newssubmit.

De 40-jarige Van W. kreeg voor zijn misbruikingen 240 uur dienstverlening, een boete van 4000 gulden (als schadevergoeding) en twee maanden voorwaardelijk celstraf

De Dordtenaar stond terecht voor ontucht met twee buurkinderen. Na de uitspraak van de rechter wilde de moeder van de kinderen op Van W. afstappen, maar werd daarbij belemmerd door de parketpolitie. De familieleden en vrienden richtten zich vervolgens tegen de vijf aanwezige agenten. Er vielen vijf minuten over en weer klappen. Van W. bleef ongedeerd, maar zijn aanwezige vrouw kreeg wel een klap.

De aanwezigen richtten zich ook tegen de advocate van Van W. Zij moest, net als de rechter en de officier van justitie, de rechtszaal onder politiebegeleiding via een achteruitgang verlaten. Uiteindelijk werd bij de vechtpartij niemand gearresteerd.

Arrestaties in vliegtuig naar Nederland

In Amerika zijn twee vliegtuigpassagiers, die naar Schiphol wilden vertrekken, aangehouden door de FBI. Volgens een woordvoerdster is de betreffende vlucht geannuleerd en hebben de passagiers een andere vlucht genomen.

Het is niet duidelijk wat de reden van de arrestatie was, of wie de twee passagiers zijn. Het betrof vlucht DJ 080 van Delta Airlines, die om 21.40 uur gisteravond op Schiphol had moeten aankomen.

Rop2000, OG_outlaw en nobloz meldden ons dit via de newssubmit.

De Grand Prix van het afscheid

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De laatste Grand Prix van het seizoen is er een van afscheid nemen. Tijdens deze Grand Prix nemen er maar liefst vier namen afscheid uit de Formule-1 die zeker een stempel op de Formule 1 gezet hebben.

Murray Walker
Deze 77-jarige Engelsman is de stem van de Formule 1 en hij was er al vanaf het begin bij. Eigenlijk was de vorige grand prix al zijn laatste maar we nemen hem toch even mee. Hij vindt dat het nu genoeg is geweest.

Mika Häkkinen
De 2-voudig wereldkampioen neemt na de Grand Prix van Japan een jaartje rust, maar het is de vraag of hij ooit nog terug keert. Häkkinen heeft meerdere keren aangegeven moe te zijn van Formule 1 en is toe aan een nieuwe uitdaging.

Jean Alesi
Alesi heeft besloten te stoppen toen het duidelijk was dat Takuma Sato tekende voor het tweede stoeltje van Jordan. Na 201 grand prix zal Jean Alesi dus niet meer rijden in de Formule 1. Alesi wist trouwens maar één Grand Prix te winnen.

Benetton
Dit was het laatste jaar voor Benetton in de Formule-1. Het modieuze team met Flavio Briatore als teammanager zal vanaf volgend jaar door het leven gaan als Renault Racing. In de jaren 1994 en 1995 kende het team haar hoogtepunten. Dit waren de jaren dat Michael Schumacher met Benetton wereldkampioen werd.

Vaticaan rechtvaardigt acties VS

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"De Verenigde Staten oefenen hun recht op zelfverdediging uit", zegt de Vaticaanse 'minister van buitenlandse zaken', aartsbisschop Jean-Louis Tauran vrijdag in een vraaggesprek met de Franse krant La Croix.

De aanvallen op Afghanistan heeft volgens de aartsbisschop
"duidelijk omschreven doelen". Bovendien is het geweld in overeenstemming zijn met ethische criteria, aldus de aartsbisschop: de bescherming van onschuldige burgers en geen aanvallen op burgerdoelen.

MS toch niet klaar om te vliegen?

bazzi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat gebeurtenissen van 11 september haast wel overal hun impact op hebben dat blijkt uit de wijziging die Microsoft moest doorvoeren in haar reclamecampagne voor Windows XP. Onder de slogan "Prepare to Fly"(Maak je gereed om te vliegen) moest deze Windows versie bekend worden. Maar sinds de aanslag op 11 september, vindt Microsoft dat geen goed idee meer."Ja, jij kunt het", wordt nu de nieuwe leus voor de reclamespotjes.

Afghaanse moslimleiders roepen jihad uit

Labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens het vrijdag gebed hebben de religieuze leiders van Afghanistan de jihad tegen de Verenigde Staten uitgeroepen.
"Het is nu definitief bewezen dat hij (de Amerikaanse president George Bush) de grootste terrorist ter wereld is en dat het onze plicht is, hem een lesje te leren zoals we eerder al met de Britten en de Sovjets hebben gedaan", verklaarde een imam uit Jalalabad. "De jihad is verplicht voor elke moslim en zij die met de Amerikanen meeheulen, moeten gedood worden".

Ook de imams in Kandahar riepen alle gelovigen op tot een jihad. Volgens Afghan Islamic Press zijn in alle belangrijke Afghaanse steden de fatwa's (religieuze decreten) die oproepen tot de jihad verspreid.

Jongen bekent tien ernstige mishandelingen

CryptapiX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige jongen uit Valkenswaard werd gisteren aangehouden tijdens een bromfietscontrole in Waalre op verdenking van mishandeling. In het eerste verhoor bekende hij 10 zaken. De jongen verklaarde het fijn te vinden om mensen te mishandelen. De politie, die nog niet bij elke bekentenis een aangifte heeft, verwacht dat er nog meer mishandelingen aan het licht komen.

De laatste mishandeling die de jongen op zijn geweten heeft is die van een 42-jarige vrouw uit Valkenswaard. Het slachtoffer brak daarbij vermoedelijk een ruggewervel. Zij werd opgenomen in het Sint Joseph Ziekenhuis. De jongen wordt er ook van verdacht dat hij op 2 oktober in Waalre een 15-jarig meisje uit die plaats van haar fiets trapte, aanrandde en mishandelde.

De jongen reed in alle gevallen op afgelegen plaatsen opzettelijk met zijn bromfiets zijn, meestal fietsende, slachtoffers omver om ze vervolgens te schoppen en te slaan. Overigens zijn er onder de slachtoffers niet alleen meisjes en vrouwen, maar ook volwassen mannen.

Klachten in Haarlem over colportage UPC

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kabelboer UPC probeert door middel van langs de deur bij mensen te gaan hun product (telefonie via de kabel) aan de man te brengen. Maar niet iedereen is hier van gediend, want bij de gemeente Haarlem zijn er in 2 weken tijd al 50 klachten binnen gekomen. Voornamelijk oudere mensen voelen zich overvallen door UPC, zo zegt een woordvoerder van de gemeente.

Wethouder J. Haverkort van Haarlem wil op korte termijn een gesprek met UPC over de klachten. "Op zichzelf doet UPC niets illegaals", aldus zijn woordvoerder. "Ze hebben het recht en de vrijheid om dit te doen. Alleen was het slimmer geweest als ze eerst een brief aan alle Haarlemmers hadden geschreven, waarin ze hun bezoek aankondigden."

De woordvoerder van UPC is het hier niet mee eens. "Wij trainen onze mensen dat ze zich netjes gedragen. Ze legitimeren zich altijd en zeggen er bij dat het iedereen vrij staat om op het aanbod in te gaan. Langs de deur verkopen is gewoon een van onze marketinginstrumenten. Mensen voelen zich ook overvallen als ze rond het eten worden opgebeld door bedrijven. Dat doen wij niet."

Frank zat bijna alweer thuis

Het team van Andries was bijna nog een teamlid kwijtgeweest. Frank zat namelijk een beetje in een dipje...
Op het FOK!forum meldt imsweetie dat Frank vandaag de Dagboekkamer aan de Arme kant binnenstapte met de boodschap dat hij naar huis wilde.

De Big Brother site meldt ons hierover het volgende: "Ik heb er goed over nagedacht, ik wil naar huis", de woorden van Frank komen keihard aan. Het is even stil aan de zijde van Big Brother. "Ik kan absoluut niet tegen het contrast tussen arm en rijk, ik verander in een brombeer en dat wil ik de groep niet aandoen." Zwaar aangeslagen zit Frank in dagboekkamer in Arm. Al een paar dagen zit hij niet goed in zijn vel en de verloren Battle lijkt de genadeslag te zijn. Frank wil naar huis.

Uiteindelijk weet Big Brother Frank te doorgronden. Frank wil eigenlijk helemaal niet weg, hij heeft gewoon een dipje. Het besluit om eruit te gaan zou "de weg van de minste weerstand" zijn. Frank blijft dus.

Zware boete voor 'aardige' sms

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man heeft een boete van 700 gulden gekregen, nadat hij een vrouw een smsje had gestuurd met de tekst 'I like u'. De rechtbank in de Verenigde Arabische Emiraten vond dat de vrouw door hem was lastiggevallen.

Het 'slachtoffer' werd eerst door de man gebeld, maar wilde de telefoon niet opnemen. Even later kreeg ze een berichtje vanaf dezelfde telefoon. Daarop diende ze bij de politie een klacht in wegens telefoonterreur.

De man vindt dat hij onschuldig is. Naar eigen zeggen gaf hij de vrouw alleen maar een complimentje.
©FOK.nl e.a.