Vrouwonvriendelijke golfbal wekt wrevel

Vegeta_21_NL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een golfballetje met daarop 2 getekende borsten en met daaronder de tekst `Blij dat ik snij B.V.` plus een telefoonnummer doet bij Virginia Jessurun het stoom uit de oren blazen.

De Amersfoortse vond het balletje bij golfclub De Hoge Kleij, op de grens van Amersfoort en Leusden. "Tekst en afbeelding zijn kwetsend voor vrouwen." Het telefoonnummer op de golfbal is van het secretariaat van twee plastisch chirurgen van het Diakonessenhuis in Utrecht. Chirurg P. Poeschmann erkent dat het balletje van hem is. Hij werkt zowel in het Diakonessenhuis als in het Amersfoortse Ziekenhuis. Regelmatig geeft hij deze weg en ze worden `met enthousiasme` ontvangen. "Ik zie het probleem niet. Ik ben vrij om op een golfbal te drukken wat ik wil. Het onderwerp is te triviaal om mij druk te maken."

P. de Vries van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG): "Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen dat dit iets anders is dan een ongepaste grap. Als het geen grap is, dan is het ronduit smakeloos. " De raden van bestuur van de ziekenhuizen betreuren deze zaak. Poeschmann zal worden gevraagd het gebruik van de golfballetjes te stoppen.