Zwemmen: 3 sponsors voor Thorpe

Het wonderkind Ian Thorpe heeft 3 sponsorcontracten getekend die hem 12,5 miljoen gulden opleveren. Deze contracten waren: een verbintenis met een Japans televisiestation voor drie jaar, een contract van 4 jaar met Adidas en een contract van 2 jaar met Gaffney International.

Voor TV Asahi gaat de zwemmer een serie zwemspecials maken. Voor Adidas wordt hij de ster in een wereldwijde reclamecampagne en Gaffney mag zijn zwemlijn voorzien van de naam Thorpedo. Thorpe won drie keer olympisch goud in Sydney en zes keer goud op het WK in augustus in Fukuoka.

Als je denkt dat Thorpe goed verdient dan heb je het niet helemaal mis maar het kan zeker nog beter.Zijn jaarinkomen werd vorig jaar nog geschat op 1,5 miljoen gulden, maar daar stond hij slechts 22ste mee op de lijst van best verdienende Australische sporters. Deze lijst wordt aangevoerd door golfer Greg Norman. The White Shark, die sinds 1993 geen major meer won, verdiende 65 miljoen gulden. Daarvan kwam ruim de helft uit reclamecontracten.