vd Goorbergh naar Kanemoto racing

Nederlands trots in de 500cc klasse van de wegracers op de motor gaat volgend seizoen rijden voor het Kanemoto Racin Team. De equipe van Erv Kanemote keert met een Honda NSR500 weer terug in de wegracerij.

Het afgelopen jaar was Kanemoto Racing door Bridgestone gecontracteerd om de banden die in de 500cc gebruikt worden te testen en verder te ontwikkelen. Volgens van der Goorbergh is het een eer en een genoegen om bij dit team te gaan rijden.

Erv Kanemoto is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de motoren die in totaal 64 Grand Prix en 7 wereldkampioenschappen veroverd hebben. "Ik ben blij om in 2002 terug keren in de Grand Prixs", volgens Kanemoto. "Jurgen heeft bewezen talent te hebben op het hoogste niveau en ik hoop hem een goede machine te geven die hem zal helpen om topresultaten te behalen tijdens het seizoen."

Dit seizoen reed van der Goorbergh nog voor het protonteam, een stabiele, maar minder snelle machine dan de concurrentie, desondanks viel Jurgen wel op door goede resultaten met minder materiaal. Volgende maand is in Brazilie de laatste race voor dit team.