FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 oktober 2001

Intel zegt diskettes vaarwel

DJK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Chipfabrikant Intel beschouwt de diskette als een bijna afgesloten hoofdstuk uit het computertijdperk. Eind volgend jaar zal het bedrijf stoppen met het maken van floppydrives. Dit meldt de Engelse site The Register naar aanleiding van informatie uit geheime interne informatie van Intel.

Door dit besluit gaan Windows-gebruikers de Apple-gebruikers achterna. De Mac-fabrikant heeft enige jaren geleden de floppydrive al uit haar computers weggelaten, met als reden dat e-mail de functie van het schijfje nu wel heeft overgenomen.

Uit het Intel-document blijkt verder dat Bluetooth, de draadloze technologie voor korte afstanden, in de eerste helft 2002 op PC's zal verschijnen. Dat zal aanvankelijk gebeuren via een USB-module. USB 2.0 zal vanaf het tweede kwartaal van volgend jaar in moederborden worden geïntegreerd. De bedoeling is dat seriele en PS/2 poorten ook compleet gaan verdwijnen.

Honger?? Neem vette chocola

Een snoepfabriek in de Oekraïne is begonnen met de marketing van wat warschijnlijkst het plakkerigste en vetste snoepje ooit is: 100% varkensvet bedekt met chocola. Als je "vet in chocola" openbreekt zie je precies waarom het zo heet: een stuk wit varkensvet. Het pure chocoladeproduct neemt een loopje met de traditionele Oekraïense snack gezouten varkensvet, wat bij voorkeur opgepeuzeld dient te worden met wodka en augurken.

Werknemer steelt van baas

De bestuurder van een gepantserde vrachtwagen van geldvervoermaatschappij Brinks besloot om met het geld weg te rijden. Nu is dit normaal zijn werk, maar James Parker reed weg toen zijn collega even uit de wagen was gestapt om geld op te halen bij een doe-het-zelf-zaak.

De vrachtwagen zelf werd terug gevonden op het parkeerterrein van Brinks met een nog draaiende motor. Van James Parker en het geld ontbreekt nog ieder spoor...

Bush woedend op Sharon

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Witte Huis heeft vrijdag woedend gereageerd op de opmerking van de Israëlische premier Sharon dat de Amerikanen zijn land opofferen in hun strijd tegen het terrorisme.

"Dergelijke uitlatingen zijn voor de president onacceptabel", aldus Fleischer, de woordvoerder van president Bush. Sharon riep donderdag de Verenigde Staten en het Westen op geen steun te zoeken in de Arabische wereld bij hun campagne tegen het terrorisme als dat ten koste gaat van Israël.

Hij riep daarbij München in herinnering waar in 1938 Europese regeringsleiders besloten Tsjechoslowakije op te offeren aan de nazi's in een poging oorlog te voorkomen.

Ernie Brandts verlaat PSV

De gesprekken die de directie van PSV heeft gevoerd met de spelersgroep zijn geëvalueerd met trainer Gerets en assistent-trainer Brandts. Uit deze evaluatie heeft Ernie Brandts de conclusie getrokken dat hijzelf onvoldoende draagvlak heeft met de huidige selectie en heeft zijn positie direct ter beschikking gestelt.

De voor juli 2002 voorziene en reeds met betrokkenen besproken aanstelling van Erwin Koeman als assistent trainer van de A-selectie zal met onmiddellijke ingang worden doorgevoerd.

Vliegtuigdrama toch door raket

Het Russische vliegtuig dat gisteren is neergestort, is zeer waarschijnlijk door een bizarre vergissing van het Oekraïensche leger neergeschoten. Onder de passagiers was ook een persoon uit de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië, aldus NTV een tv-zender.

"Gezien de recente ontwikkelingen in de Verenigde Staten is een terroristische aanslag voor ons de eerste versie", aldus het hoofd van de FSB (de vroegere KGB) Nikolaj Patroesjev. Een andere oorzaak, technisch falen van het tien jaar oude toestel, van welk type er in de voormalige Sovjet-Unie nog ruim negenhonderd vliegen, is eveneens niet uitgesloten.

De Oekraïne regering ontkent in alle toonaarden: "Alle raketten hebben een veiligheidssysteem, waarbij het projectiel zichzelf vernietigt zodra het van zijn koers af raakt", aldus de Oekraïense minister van Defensie, Aleksandr Koezmoek.

Volgens Pavel Felgenhauer, de defensiespecialist van Rusland werd de militaire oefening gevolgd door zowel Oekraïense als Russische fregatten. "Het is zeer wel mogelijk dat vanaf daar projectielen zijn afgeschoten." Hij gaf toe dat de Oekraïense raketten weliswaar een zelfvernietigingsconstructie hebben, "maar dat deze meestal niet werkt". Ten tijde van de Sovjet-Unie zou volgens hem een soortgelijke blunder, waarbij een personenvliegtuig betrokken was, hebben plaatsgevonden boven de Oeral.

Easyjet huurt komiek in na aanslagen VS

Na de aanslagen in Amerika, is het voor veel mensen even slikken wanneer zij met het vliegtuig naar hun bestemming moeten. Luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft hier nu iets op gevonden en heeft een Ierse komiek ingehuurd om de passagiers te vermaken.

Op de 40 minuten durende vlucht van Glasgow naar Belfast geeft John Linehan een one-man-show weg, waarbij hij zich zelfs verkleedt als vrouw.

Volgens een woordvoerder valt de nieuwe attractie goed in de smaak bij de passagiers van Easyjet.

Miltvuur in Florida

Een 63-jarige man in Florida heeft miltvuur. De dodelijk miltvuurbacterie kan worden gebruikt als biologisch wapen, maar volgens minister Thompson van volgsgezondheid is dit geval niet veroorzaakt door terroristen. Desondanks heeft de FBI wel een onderzoek naar dit geval ingesteld.

Het slachtoffer in Florida is besmet geraakt door sporen van de bacterie in te ademen. De kans op overleven is nihil. In de 20ste eeuw hebben slechts achtien personen in de VS miltvuur gehad waar besmetting plaats vond door inademing. Het laatste geval stamt uit 1976.

De ziekte kan overigens niet door mensen worden overgedragen.

Nieuw sterrenstelsel ontdekt

Realzm en _Administr8or_ hadden ons via de newssubmit te melden dat een team Amerikaanse, Nederlandse en Franse astronomen een nieuw sterrenstelsel heeft ontdekt.

Het zou gaan om een babystelsel dat relatief kort na de oerknal ontstaan is en op een afstand van 13,4 miljard lichtjaren staat.

Volgens astronoom Kuijken van het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen kan er door deze ontdekking gekeken worden naar de bouwstenen van de eerste sterrenstelsels. Uit het babystelsel valt op te maken hoe de eerste generatie sterren zich vormden. "Je kijkt als het ware diep in de tijd terug naar iets wat 13,4 miljard jaar oud is. Het beeld bereikt ons nu pas.'' Het sterrenstelsel bedraagt slechts een half procent van de grootte van ons eigen sterrenstelsel. De massa ervan bedraagt een miljoen maal die van de zon.

Voor het doen van de ontdekking werd gebruik gemaakt van de bekende Hubble ruimtetelescoop en de tien meter grote Keck-telescoop. Kuijken verwacht de komende jaren nog meer van deze bouwstenen te ontdekken, omdat steeds geavanceerdere technieken toegepast kunnen worden. De bedoeling is in 2009 een nieuwe ruimtetelescoop te lanceren om de oudere en kleine sterrenstelsels te kunnen waarnemen.

Chatbox-advies over veilig vrijen

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse jongeren en leeftijdsgenoten die met hen in dezelfde chatboxen zitten, krijgen regelmatig voorvechters van veilige seks op 'bezoek' tijdens het chatten. Het Amerikaanse Aidsfonds gebruikt chatboxen om de mensen aldaar te informeren over de risico's van SOA's, omdat mensen anoniem veel eerder bereid zijn om over dergelijke persoonlijke zaken te praten.

Volgens Marc Cohen, voorzitter van de United Foundation for Aids: "Ik realiseerde me dat de mensen in chatrooms erg ontvankelijk zijn voor informatie over HIV en SOA," en dus zijn chatboxen prima plaatsen om mensen te informeren over de risico's van onveilige seks.

Het UFA verstuurt bovendien regelmatig e-mails over veilig vrijen en 'recreatief drugsgebruik' naar internetters in de VS.

Nieuwe rage: de suikereekhoorn

Heb jij al een suikereekhoorn? De suikereekhoorn (kosten 150 gulden) schijnt, jammerlijk genoeg, de nieuwste rage te zijn onder uitheemse diersoorten met een hoog aaibaarheidsgehalte. De Stichting AAP, die uitheemse diersoorten opvangt, heeft er nu al drie of vier binnen, van mensen die er niet meer voor kunnen of willen zorgen.

"We hebben er nu drie of vier in opvang. Binnen één jaar zijn dat er vele. Dat durf ik te voorspellen", aldus directeur Van Gennep.

De stichting AAP opende gisteren op dierendag in Almere haar eerste eiland, waarop apen van hun oude dag kunnen genieten. De eerste groep zogenaamde berberapen bestaat helaas alleen uit mannetjes. "Ik vrees dat iemand de vrouwtjes aan het sparen is. Zo worden fokpopulaties gemaakt voor de handel", aldus de directeur.

Van der Ploeg voorstander van nieuwszender

Staatssecretaris Rick van der Ploeg ziet het wel zitten om in 2002 Nederland 2 overdag om te vormen naar een nieuwsstation. Dit meldde hij gisteren bij de opening van het Persmuseum in Amsterdam.

De Staatssecretaris voor Cultuur en Media haalde in zijn toespraak uit naar de commerciele omroepen, die klagen over het feit dat zo'n nieuwszender extra cuncurrentie betekent. 'Ik begrijp dat soms jaloers wordt gekeken naar de gevestigde reputatie van de omroep. Maar dat is geen reden om de publieke omroep terug in het hok te jagen wanneer hij voorstelt zijn nieuwsvoorziening te versterken,' aldus Van der Ploeg.

De NOS-nieuwszender moet tegen 2006 een complete 24-uurs nieuwszender genoemd kunnen worden. Het station moet dan naast analoge ook digitale uitzendingen verzorgen, bijvoorbeeld via het internet. Van der Ploeg vindt dat zeer positief. 'Ik denk dat de publieke omroep daarmee een voortrekkersrol kan spelen bij de introductie en acceptatie van digitale diensten.'

'Grijze wolf' krijgt geen diploma

De Nederlandse Politie Academie (NPA) heeft op het laatste moment geweigerd een diploma uit te reiken en te verlenen aan een van origine Turkse leerling. De aspirant-officier was met uitmuntende resultaten geslaagd, maar zou hebben verzwegen dat hij nauwe banden had met de extreem nationalistische Turkse Grijze Wolven. De betrokken persoon ontkent alle beschuldigingen en heeft ondertussen een juridische procedure aangespannen.

Vaak migraine tijdens menstruatie

Ruim één op de twaalf vrouwen heeft last van migraine tijdens haar ongesteldheid. Slechts één procent van de vrouwen zegt er totaal geen belemmering van te ondervinden, ondanks de menstruatiepijn.

Dit zijn de uitkomsten van een migraine onderzoek van het NIPO, dat vandaag is gepresenteerd en morgen wordt besproken tijdens de manifestatie Hoofpijn Vrij in Utrecht. De onderzoekers hebben een duidelijk onderscheid gemaakt tussen migraine en hoofdpijn. Vrouwen die menstrueren hebben zeer dikwijls hoofdpijnklachten (dit betrof 35% van de ondervraagden, wat omgerekend 890.000 vrouwen betreft), maar zelden wordt het als belemmerend ervaren.

Migraine daarentegen belemmert het dagelijkse werk wel. 84% van de vrouwen met migraineklachten gaf aan dat sociale activiteiten buitenshuis stopgezet moesten worden, 81% kon het huishouden niet doen en 45% meldde zich ziek.

Migraineklachten tijdens de ongesteldheid zijn moeilijker te behandelen met medicijnen, dit terwijl de aanvallen dikwijls heviger zijn en langer aanhouden.

Egbert van 't Oever overleden

Vanmorgen is oud-schaatscoach Egbert van 't Oever overleden, hij was 74 jaar. Van 't Oever leed al bijna anderhalf jaar aan darmkanker.

Hij begon na een actieve schaatcarrière met het traininggeven en niet geheel onverdienstelijk. Zijn grootste succes waren de Olympische Spelen in 1988 in Calgary, alwaar hij Yvonne van Gennip naar drie gouden medailles leidde. De laatste jaren was Van 't Oever trainer bij Sanex en DSB en hij was vertrouwenspersoon van Marianne Timmer.

Er wordt minder geklikt op banners

Surfers klikken hoe langer hoe minder op een banner. De zogenaamde doorklikratio van banners is binnen één jaar 50 procent afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Nielsen / Netratings.

Was de doorklikratio in oktober vorig jaar nog 0,53%, in augustus van dit jaar was het nog maar 0,27% en juni was tot nu toe het absolute dieptepunt met 0,25%. Deze cijfers zijn slechts gemiddelden want sommige banners doen het nog steeds goed. Zo staat in de "doorklikratio top 10" Ricardo.nl op de eerste plaats met een ratio van 15,5%, echter als we kijken naar plaats 10 (genie) dan neemt het rap af, slechts een ratio van 3,1%.

Hoewel het doorklikken minder wordt, neemt het adverteren toe. De top 10 online adverteerders op de Nederlandse sites waren goed voor 227 miljoen impressies en dit is 11% meer dan in juli.

Unisys + UPC: ontruimd door bommelding

Unisys + UPC Schiphol zijn zojuist ontruimd, nadat er een bommelding is geweest bij het bedrijf Unisys, een bedrijf dat zich richt op e-business-oplossingen.

Volgens FOK!ker Joene, die vlakbij de bedrijven werkt, staan het parkeerterrein vol mensen. Halebopp, werknemer bij Chello, weet te melden dat UPC nog niet ontruimd is, maar dat het gebouw is afgesloten en dat er niemand in- en uit mag.

Hopelijk gaat dit weer om een valse bommelding. Het houdt niet op...

LIfe = Party meldt via de newssubmit:
Vandaag rondstreeks 13.45 is er een bommelding geweest bij het Amerikaanse computerbedrijf Unisys op Schiphol-Rijk. De 1200 medewerkers werden onmiddelijk geëvacueerd uit het pand.

Waarna binnenkorte tijd een hele macht van hulpdiensten: politie, ambulance, brandweer en EOD. Verder waren er geruchten dat er ook leden van de BVD aanwezig waren. Waarna mensen van de brandweer en de EOD naar binnen gingen.

Op dit moment is het pand nog niet vrijgegeven en niks bekend over wie de bommelding gegeven heeft. En of dit ook te maken heeft met terrorisme.

LIfe = Party meldt zich wederom via de newssubmit:
Een receptioniste van Unisys kreeg het volgende telefoontje:

Your are speaking with Osama Bin Laden, you're building exploding within 10 minutes. (pieppieppiep)

Waarna actie is ondernomen. De politie heeft hem vervolgens serieus genomen. En iedereeen is geëvacueerd. Het gebouw wordt om 17.30 vrijgegeven

Gebouw is zojuist vrijgegeven (18.20), het was een valse bommelding

Kijk in dit Topic!

Update 15.38 - Gaat om Unisys dus die een melding kreeg.
Update 15.52 - Meer info verwerkt. UPC- gebouw afgesloten, maar niet ontruimd.
Update 16.05 - Melding van LIfe = Party toegevoegd.
Update 18.00 - Wederom melding Life=Party toegevoegd
Update 18.20 - gebouw vrijgegeven

Helft Amsterdammers wil een schuilkelder

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan de helft van alle Amsterdammers zou graag een schuilkelder in de omgeving zien. Dat blijkt uit een onderzoek dat het marktonderzoeksbureau NFO Trendbox in verschillende steden heeft uitgevoerd.

57% van de ondervraagden gaf aan graag een schuilkelder in de buurt te willen hebben. 27% van de Amsterdammers verwacht ooit nog eens gebruik te moeten maken van schuilkelders. Landelijk gezien zijn de cijfers respectievelijk 43% en 13%.

Vrijwel alle schuilkelders in Amsterdam zijn afgebroken na het einde van de Koude Oorlog.

Duitsland heeft eerste drive-in-bordeel

In Duitsland is het eerste drive-in-bordeel ter wereld geopend. Klanten kunnen met hun auto in één van de acht gescheiden garages rijden en daar middels een belletje een vrouw bestellen.

Het bordeel is gebouwd om prostituees die normaal op straat werken een veilige werkplek te bieden. Elk meisje kan door een druk op een knop assistentie oproepen, als ze problemen met een klant heeft. Ook houdt de politie de omgeving goed in de gaten.

Het idee van de 'sex garages' komt overigens van een katholieke vrouwenorganisatie.

Handheld wordt vibrator

Snow_powder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bekende Palm-kloon HandSpring is nu ook als een heus massageapparaat te gebruiken. Een bedrijfje brengt een module op de markt die de Handspring Visor omtovert in een 'personal massager'.

Raynet Technologies heeft de wereldprimeur met de eerste koppeling tussen een massageapparaat en een Visor. Het apparaat is dankzij de Visor computer nu instelbaar en programmeerbaar: knijpen, duwen en wrijven moet mogelijk zijn met de twee gelpads, aldus een mededeling van het bedrijf.

Kwartje korting op liter benzine

Rob had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag waren ze er mee begonnen, de presentators van Stenders Vroeg. Ze willen jullie graag een kwartje (van Kok) korting geven op iedere liter benzine die tijdens de ochtenduren wordt getankt. Na verschillende keren NEE te horen hadden ze vanochtend een JA. Volgende week kan men de hele week tussen 6 en 9 goedkoop tanken bij Tango overal in Nederland. Maar dan moeten jullie natuurlijk wel naar 3FM luisteren in de auto. Een tip voor de motorrijders onder jullie: zet een walkman op of zo!

Charis kopieert zelf ook !

logray had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iedereen kan zich het verhaal van enkele maanden geleden nog goed herinneren. Een arme student had zijn webcam laten draaien, terwijl hij sex had met z'n vriendin. De afloop is bekend, schaamte voor hem en zijn vriendin natuurlijk.

Dit alles was op gang gebracht door Charis. Zij vertelde iedereen die het wilde horen dat het kwam omdat de student in kwestie haar hele site design had gestolen, dit was een soort van wraak.

Nou is het inderdaad niet netjes om designs te stelen, maar wat wekt mijn verbazing. De nieuwe lay out van de Charis website is een complete kopie van de website van een collega websitestudente.

Vergelijk de site and see for yourself...

www.charis.nl --> Nieuw design, mooi he

dirty-socks.net --> Zelfde design, net zo mooi



Arme Charis, had zeker tijd te kort voor een eigen stukje HTML programmeren. Nouja, nu is het afwachten wanneer HAAR webcam gehacked wordt en wanneer we mooie plaatjes van haar kunnen bewonderen

Oudjes in de NBA zijn nog steeds top

Ondanks de hoge snelheid van het basketball in de NBA dezer dagen zijn er nog steeds enkele "oudjes" die de kar nog steeds op hoog niveau kunnen trekken.

Het enige nieuws binnen de NBA, en vooral de fans, is de comeback van Michael Jordan bij de Washington Wizards, maar terwijl Jordan alle krantenkoppen vulde, was er in Utah een andere grote veteraan die een persbericht uitbracht.

De 39 jarige point guard van de Utah Jazz, John Stockton, heeft bekend gemaakt dat hij zijn contract met twee jaar heeft verlengd, wat effectief betekent dat hij tot na zijn 41e verjaardag aan de Jazz is gekoppeld. In zijn 17 jarige carriere tot nu toe heeft Stockton bewezen dat hij een van de beste spelers ooit is die op de point guard positie heeft gespeeld. Hij is de NBA's all time koploper in assists en steals, en zodra hij eindelijk beslist te stoppen staat een plek in de Hall of Fame niets meer in de weg.

Hij heeft zijn hele carriere tot nu toe bij de Utah Jazz doorgebracht, iets dat dezer dagen ongehoord is in de wereld van de topsport. Door deze deal is het zo goed als zeker dat hij zijn laatste wedstrijd ok voor de Jazz zal spelen.

Het is ook geen verassing dat een andere NBA veteraan, Carl "the mailman" Malone (38) ook nog een lopend contract heeft bij de Jazz tot het seizoen 2002-2003. Dit duo is misschien wel het grootste duo dat ooit in een team heeft samengespeeld in de geschiedenis van de NBA.
Stockton passt op Malone, Malone scoort, dit is de manier waarop het al sinds 1985 gaat.
Terwijl Stockton assist records verpulverde brak Malone de records op het gebied van punten scoren (Hij is de all time leider in het score klassement met maar liefst 32.919 punten)

Stockton, Jordan en Malone zijn overigens niet de enige veteranen die nog ronddansen op het basketbalveld. Ook voormalig Houston Rockets Center Hakeem Olajuwon (38) komt terug voor zijn 18e seizoen bij de Toronto Raptors. En ook Miami Heat forward A.C. Green (38), die overigens nog nooit een wedstrijd miste in zijn tot nu toe 1278 wedstrijden lange carriere, komt terug voor zijn 17e seizoen in de NBA.

Het zijn dus grote voetstappen voor de jongere generatie om te vullen, zeker nu er nog iedere wedstrijd meer stappen bijkomen.

NHL seizoen begonnen

Ondanks dat het NHL seizoen zeer veel wedstrijden omvat, en het daardoor dus bijna ondoenlijk is om er een wekelijkse update, zoals bij de NFL, aan te geven toch hetvolgende bericht.

Het nieuwe HNL seizoen is begonnen zoals het vorige seizoen is geindigd, namenlijk met een overwinning voor de Colorado Avalanche. Ze waren in hun openingswedstijd te sterk voor Mario Lemieux Pittsburgh Penguins, met een 3 - 1 overwinning.

Vaclav Nedorost was de held van de dag, hij scoorde de openingstreffer, en gaf de assist op de tweede goal. Doelman Patrick Roy stopte volgens de statistiekenmaker 32 schoten op zijn doel.

In totaal zijn er Woensdag drie wedstrijden gespeeld:

Toronto - Ottawa 4-5
Calgary - Edmonton 1-0
Pittsburgh - Colorado 1-3

Cameraploeg mishandeld

Een cameraploeg van de Humanistische Omroep is donderdagmiddag mishandeld bij een homo-ontmoetingsplek in Zwolle.

De ploeg reed met de camera in de aanslag langs het ontmoetingsplek, waar twee mannen in een auto zaten. Toen de drie vrouwen even verderop hun apparatuur tevoorschijn haalden voor een interview met een omwonende van de omstreden locatie, kwam het tweetal naar hen toe.

Er ontstond vervolgens een duw- en trekpartij, waarbij de camera- en geluidsapparatuur in een weiland werd gegooid. Ook werd een 26-jarige vrouw in een droge sloot gegooid. Daarop vertrokken de twee mannen. De drie vrouwen hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Volgens één van de verslaggeefsters is de vrachtwagen waarin de mannen zaten gefilmd. "Maar de heren zijn niet herkenbaar. Toen ze op ons afkwamen, zeiden ze niets. Er werd ook niet om de banden gevraagd. Ze waren hartstikke agressief en het was een enge situatie."

De homo-ontmoetingsplek is omstreden. Omwonenden protesteerden onder meer door een giertank leeg te laten lopen tegen de seksuele contacten en naaktrecreatie in het bosje en langs de plas.

Savage Garden uit elkaar

De Australische band Savage Garden is niet meer. De beide bandleden Darren Hayes en Daniel Jones hebben gaan beiden hun eigen weg in de popmuziek. Hayes gaat een solocarrière beginnen en Jones is sinds kort eigenaar van een klein productiebureau.

De band is bekend van de albums Savage Garden en Affirmation en singles als To The Moon And Back, The Animal Song, I Knew I Loved You en Truly, Madly, Deeply. Die laatste 2 bereikten een eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Top 100. Ook won het duo diverse prestigieuze prijzen.

De breuk was voor oprichter Jones een verrassing aangezien zijn collega het nieuws zonder hem in te lichten al aan een journalist had verteld. Maar van ruzie tussen de twee is volgens Jones geen sprake. De werkzaamheden van de band stonden na het wereldtoernee van vorig jaar, waarbij zij ook Nederland aandeden, al op een laag pitje.

Henk van der Meyden stopt met Prive-pagina

Henk van der Meyden is 's Neerlands roddelkoning. Dat komt mede door zijn dagelijkse pagina met roddelnieuws in De Telegraaf, door het feit dat hij hoofdredacteur was van het blad Prive en het televisieprogramma TV Prive. Met die laatste 2 is Van der Meyden enkele jaren geleden al gestopt, en nu geeft hij ook de laatste op.

Wilma Nanninga, die eerder al in zijn voetsporen trad in de hoofdredactie van weekblad Privé, volgt hem eind maart op. Ze zal leiding geven aan enkele anderen die de inhoud van de pagina voor hun rekening zullen nemen.

Van der Meyden meldt deze week in Vrij Nederland dat hij zich na zijn vertrek uitsluitend nog gaat bezighouden met zijn theaterbureau Stardust. "Het zal wel wennen zijn om straks de krant open te slaan. Vierenveertig jaar is een aanzienlijk deel van je leven."

De roddeljournalist wilde, toen hij begon, de beste journalist van Nederland worden. Of dat gelukt is laat hij in het midden. "In elk geval wel de best gelézen journalist'', zo meent hij.

Van der Meyden stopt volgend jaar.

Radio 1 krijgt een vaste frequentie

De Nieuws- en Sportzender Radio 1 zal vanaf september 2002 landelijk te ontvangen zijn op 1 frequentie. Dit is tegenstelling tot de huidige situatie, waarbij het station verspreid over het land op verschillende frequenties te horen is.

Radio 1 krijgt de krachtige FM-stereo frequentie 98.9. Het station heeft nu elf verschillende frequenties. Dit heeft tot gevolg dat automobilisten tijdens een ritje door het land steeds moeten wisselen van frequentie. Bovendien is de ontvangst in de Randstad niet altijd even sterk, en zijn er gebieden waar een aantal frequenties elkaar overlappen.

De frequentie 98.9 FM behoort nu nog toe aan de klassieke zender Radio 4.

Scholier voert lotgenoten marihuanakoekjes

Een jonge scholier uit Californië heeft enkele medescholieren en zijn leraar koekjes met een laagje marihuana gegeven in de hoop dat de klas stoned zou worden.

De 14-jarige liet zes medescholieren en zijn leraar van de koekjes proeven zonder dat deze wisten dat het om drugs ging. Enkele leerlingen voelden zich ziek en ook de leraar werd behoorlijk duizelig. De jongen is opgepakt.

Schiphol zo lek als een mandje

Kookaburra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De veiligheid van Schiphol is ''excellent'' zo beweerde onze vaderlandse premier Wim Kok onlangs nog. ''Schiphol is zo lek als een mandje'', zo beweren nu bronnen die het kunnen weten; namelijk binnen de Koninklijke Marechaussee.

Al eerder waarschuwde de marechaussee dat bij de privatisering van de luchthaven de veiligheid in het geding zou kunnen komen. De organisatie heeft nu de problemen op een rijtje gezet en concludeert dat kwaadwillenden de beveiling super simpel kunnen omzeilen. De door Wim Kok, maar ook door Koninklijke Marechaussee bevelhebber Neisingh veelgeprezen veiligheid van de nationale luchthaven is slechts schijn.

Kop in het zand

Dat onze premier de beveiliging ,,excellent'' noemt en Schiphol directeur Cerfontaine mogelijke problemen wegwappert, ''is de kop in het zand steken'', meent een insider. Zij wekken de indruk van ,,ga maar rustig slapen, het komt allemaal wel goed. Maar het komt niet goed''.

Een woordvoerder van Schiphol reageerde vanochtend stomverbaasd op alle commotie:. ,,De Nederlandse premier Kok en notabene marechaussee bevelhebber Neisingh hebben afgelopen dinsdag nog geroepen dat Schiphol een voorbeeld is voor de luchtvaartwereld" ''Er is niks mis met onze veiligheid".

Mogelijk kogelinslagen in neergestort vliegtuig

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een van de brokstukken van het Russische vliegtuig Tupolev-154 dat donderdag in de Zwarte Zee is neergestort, zijn gaten ontdekt die mogelijk van kogels afkomstig zijn. Dat heeft Nikolaï Tsyplakov, de kapitein van het schip dat de dode lichamen bergt, gemeld. Er wordt nog altijd volop gespeculeerd over de ware oorzaak van het ongeval.

Een raket van het Oekrainse leger zou het vliegtuig bijvoorbeeld kunnen hebben neergehaald. In het gebied worden door de strijdkrachten oefeningen gehouden. Dit bericht word voortdurend tegengesproken en dan weer bevestigd. Ook een terroristische aanslag word niet uitgesloten.

120 jaar celstraf voor installeren van een koe

RobzQ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een systeembeheerder wacht mogelijk een gevangenisstraf van 120 jaar en een boete van 815.000 dollar omdat hij zonder toestemming van zijn meerdere een koetje (RC5 client) heeft geïnstalleerd.

David McOwen werkte in 1999 als computerspecialist op het DeKalb Technical College in de Amerikaanse staat Georgia. Hier installeerde hij zonder toestemming van de directie op vele computers van de campus de speciale software voor het RC5-project.

Voor het project wordt de rekenkracht van vele tienduizenden computers gebruikt om een 64-bit sleutel te kraken. Honderden teams strijden om de eer en een beloning in deze wedstrijd van distibuted.net.

McOwen was erg enthausiast over de wedstrijd en wilde dus graag zoveel mogelijk koetjes draaien. Hij wist echter niet dat het verboden is om zonder toestemming software te installeren op computers die het eigendom zijn van de staat Georgia.

Meer informatie over DPC, het team van FOK! en Tweakers vind je hier.

Een actie voor McOwen vind is hier hier te vinden.

Kijk in de zon, dat doet je goed!

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dimbeswar Basumatary heeft een beetje eigenaardig hobby ontwikkeld. Hij kijkt namelijk graag recht in de felle zon. Volgens Basumatary is zijn hobby behoorlijk geestverruimend en om aan de wereld te tonen dat het niet pijnlijk is, doet hij zo af en toe een heuse wereldrecordpoging zonstaren.

Woensdag werd zijn poging na vijf uur helaas verbroken door de politie. Hij was voor een WOI-gedenkteken in New Dehli, India gaan zitten. Dat staat echter in een beveiligde wijk, vlakbij het parlement. Basumatary had niet om toestemming gevraagd en werd dus met vuurrode ogen afgevoerd.

Burgemeester wil Jomanda niet

Burgemeester C. Nuytens van Valkenburg zegt alles te willen doen om te voorkomen dat Jomanda zich definitief in zijn gemeente vestigt. "Wij zitten niet te springen om quasi-godsdienstig toerisme", Aldus de burgemeester tijdens een interview.

Jomanda zelf heeft aangekondigd zich definitief in het oude klooster Ravensbos in Valkenburg te willen vestigen.
Ze wil daar ook mensen helpen, die naar haar toekomen en vragen om genezing.
Nuytens noemt haar activiteiten "quasi-spiritueel" en denkt ook een stok achter de deur te hebben om Jomanda van haar plannen af te houden : Het klooster heeft namelijk een horecabestemming. "En wat Jomanda doet, valt niet onder het begrip horeca", aldus Nuytens.

Rop2000, bedankt voor de tip !

vd Goorbergh naar Kanemoto racing

Nederlands trots in de 500cc klasse van de wegracers op de motor gaat volgend seizoen rijden voor het Kanemoto Racin Team. De equipe van Erv Kanemote keert met een Honda NSR500 weer terug in de wegracerij.

Het afgelopen jaar was Kanemoto Racing door Bridgestone gecontracteerd om de banden die in de 500cc gebruikt worden te testen en verder te ontwikkelen. Volgens van der Goorbergh is het een eer en een genoegen om bij dit team te gaan rijden.

Erv Kanemoto is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de motoren die in totaal 64 Grand Prix en 7 wereldkampioenschappen veroverd hebben. "Ik ben blij om in 2002 terug keren in de Grand Prixs", volgens Kanemoto. "Jurgen heeft bewezen talent te hebben op het hoogste niveau en ik hoop hem een goede machine te geven die hem zal helpen om topresultaten te behalen tijdens het seizoen."

Dit seizoen reed van der Goorbergh nog voor het protonteam, een stabiele, maar minder snelle machine dan de concurrentie, desondanks viel Jurgen wel op door goede resultaten met minder materiaal. Volgende maand is in Brazilie de laatste race voor dit team.

McCartney geeft concert voor nabestaanden

Paul McCartney organiseert een concert voor de slachtoffers van de aanslagen op New York en Washington. Tijdens dat concert, op 20 oktober in New York, treden ook Mick Jagger en Eric Clapton op.

Andere artiesten die hun medewerking hebben toegezegd : de Puertoricaanse zanger Marc Anthony, de popgroep Who, Bon Jovi en James Taylor.
,,Ik organiseer het concert omdat ik, kort gezegd, van New York hou'', zei McCartney. De opbrengst van de avond gaat naar de Robin Hoodstichting, die het op haar beurt weer 'doneert' aan de familie van de slachtoffers.

Taliban bereid over alles te onderhandelen

Het Talibanregime heeft Amerika wederom aangeboden te onderhandelen.
"Wij veroordelen terrorisme en zijn bereid tot onderhandelen over alle onderwerpen, waaronder Osama bin Laden", aldus de Talibanambassadeur in Pakistan, mullah Abdul Zaeef.

Donderdag noemde hij het nog uitgesloten dat de Taliban bin Laden uitleveren. Wel zou de hoofdverdachte van de terreuraanslagen in de VS, bij onomstotelijk bewijs, kunnen worden voorgeleid voor een hof dat zich baseert op de islamitische wetgeving, de sharia. Dat aanbod herhaalde mullah Abdul Zaeef vrijdag.
Gaan de VS hier niet mee akkoord, dan willen de Talibanleiders wel verder praten met Amerika, zei hij. Waarnemers noemen deze stap van de Taliban weloverwogen en serieus.

Honkbal: Bonds evenaart homerunrecord

Barry Bonds heeft het homerunrecord van Mark McGwire uit 1998 geëvenaard. De linksvelder van de San Francisco Giants sloeg in de wedstrijd tegen de Houston Astors zijn 70e homerun. Bonds heeft nu nog drie duels om het record van McGwire te verbeteren.

Ook Ricky Henderson kwam (opnieuw) in de recordboeken. De speler van de San Diego Padres is de nieuwe recordhouder runs. Hij kwam in de wedstrijd met de LA Dodgers (6-3) voor de 2446e keer over de thuisplaat. Dit record stond met 2245 runs 73 jaar lang op naam van Ty Cobb.

De 42-jarige Henderson is bezig aan zijn 23e seizoen in de Mayor League. Hij had al twee andere records in handen. Niemand kreeg vaker vier wijd (2141) en stal meer honken (1395) dan hij.

Van Gaal roept toch vervangers op

Louis van Gaal heeft naar aanleiding van de blessures van Bobby Petta en Jerrel Hasselbaink toch besloten om twee vervangers op te roepen.

Voor de positie die nu vrijkwam in de spits heeft van Gaal Jan Vennegoor of Hesselink van PSV opgeroepen. Voor de nog vacante plek van Petta wordt er een speler van jong Oranje toegevoegd aan de selectie. Die plek zal in ieder geval niet door Joris Mathijsen van Willem II ingenomen worden aangezien hij door ziekte uit de selectie van jong Oranje is weggevallen. Zijn plek wordt ingenomen door Resit Schuurmans van NEC.

Voetbal: Maldini stopt na WK 2002

De huidige aanvoerder van het Italiaanse nationale team, Paolo Maldini, stopt na het WK zijn actieve loopbaan als speler voor de nationale ploeg.
Op dit moment is de aanvoerder van AC Milan de recordinternational in Italie met maar liefst 119 interlands die hij in 15 jaar bijeen speelde. Toen hij 19 was debuteerde hij op 31 maart 1988 tegen Joegoslavie. In zijn hele interlandcarriere scoorde de verdediger zeven doelpunten.
Er was al eerder sprake van dat Maldini zou stoppen als international, maar na de verloren EK finale tegen Frankrijk besloot hij om nog eenmaal te proberen een prijs te pakken op mondiaal niveau.
Mochten de Italianen zich zaterdag kwalificeren voor het WK in Japen en Zuid-Korea, dan zal dit voor Maldini de vierde eindronde zijn waaraan hij deelneemt als speler, waarvan de beide verloren finales op het WK 1994 en het EK 2000 zijn grootste successen waren.

Negen illegalen ontdekt

maccer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een oplegger in Rotterdam zijn donderdag negen illegalen ontdekt, zo heeft de politie van Rotterdam meegedeeld.
De marechaussee trof de negen, afkomstig uit China, Sri Lanka en India, aan in een oplegger die op het punt stond naar Engeland te worden verscheept. In juni 2000 kwamen 58 Chinezen om door verstikking in een Nederlandse truck die van Zeebrugge naar Dover was gereisd.

Artsen waarschuwen voor bioterrorisme

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Artsen van over de hele wereld hebben donderdag op een bijeenkomst van de World Medical Association (WMA) in Zwitserland opgeroepen om in internationaal verband meer aandacht te besteden aan de gevaren van aanvallen met biologische of chemische wapens.

Een rapport van de Amerikaanse artsenvereniging AMA dat op de bijeenkomst in Zwitserland besproken wordt, waarschuwt ervoor dat de gevolgen van een aanval met biologische wapens zelfs ernstiger kunnen zijn dan die van een nucleaire aanval.

Volgens AMA-voorzitter dr. Richard Corlin moet de medische gemeenschap zich voorbereiden op een aanslag met chemische of biologische wapens zodat de gevolgen dan mogelijk beperkt kunnen worden.

Koningin baddert met eendje...

famtie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse tabloid The Sun weet het zeker; de 75-jarige koningin Elisabeth II heeft in haar badkamer een gele rubberen speelgoedeend met een kroontje op zijn kop. De krant baseert zijn kennis op een huisschilder die in Buckingham Palace een aantal vertrekken van een nieuw verfje heeft voorzien, waaronder de koninklijke badkamer. "Ik viel bijna van mijn ladder van verbazing toen ik daar aan het schilderen was en mijn oog op het eendje viel", citeerde The Sun hem donderdag.

Volgens de schilder gaat het om een cadeautje van Elisabeth's kleinkinderen en toont het eendje aan dat ze veel gevoel voor humor heeft. The Sun weet niet of de koningin ook daadwerkelijk het bad deelt met het speelgoedbeest. Een woordvoerster van Buckingham Palace zei dat nooit mededelingen worden gedaan over het privéleven van de koningin of over giften binnen de familie.

Pamela kon stalker wel doodschieten

Pamela Anderson werd tot het uiterste gedreven door een lesbische stalker. De door menigeen begeerde actrice beweert zelfs dat ze in staat was om haar te vermoorden als er een geweer in haar buurt was geweest.

De vrouwelijke stalker jaagde Pamela, moeder van twee zoons, de stuipen op het lijf door zich te verstoppen in haar huis.
"Als ik een pistool had gehad, had ik een kogel door haar hoofd geschoten. En reken maar dat ik raak had geschoten. Ik ben getraind in allerlei soorten wapens. Ik heb verschillende cursussen gehad voor 'Barb Wire', aldus Anderson.

Pamela vond dat de stalker wel erg ver ging toen er kleding uit haar woning werd gestolen en ze later daklozen in die kleding zag rondlopen.

"Ik zag meisjes en daklozen op het strand in mijn eigen kleren lopen. Ze gaf mijn spullen aan haar vrienden! Ik moet wel zeggen dat die gasten er fantastisch uitzagen", aldus Pamela.

Duel Oostenrijk in Tel Aviv afgelast

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de beladen WK-kwalificatiewedstrijd tussen Israël en Oostenrijk, die zondag in Tel Aviv zou worden gespeeld, alsnog geschrapt. Aanleiding voor de maatregel is de ramp met het Russische verkeersvliegtuig, dat donderdagmiddag neerstortte in de Zwarte Zee.

De FIFA nam het besluit kort na een dringende oproep donderdagmiddag van de Oostenrijkse voetbalbond (OFB) om de wedstrijd uit te stellen. Na overleg met de spoedcommissie van de FIFA besloot het bestuur van de voetbalbond de belanrijke WK-kwalificatiewedstrijd in groep 7 voor zondag af te gelasten.
Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld.

Voetbal: Zidane met dood bedreigd

De Franse voetballer en international Zinedine Zidane is eind vorige maand met de dood bedreigd. Dat heeft de politie van Issy-les-Moulineaux, een voorstad van Parijs, donderdagavond bekendgemaakt.

Op het bureau werd een brief zonder afzender afgeleverd waarin het dreigement tegen de vedette van Real Madrid werd gemaakt. De anonieme afzender schrijft dat hij zaterdag tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Frankrijk en Algerije in Parijs zal toeslaan.
Zidane, die Algerijnse ouders heeft, krijgt bij het duel speciale bewaking. Het gaat om de eerste interland tussen beide landen sinds de onafhankelijkheid van Algerije in 1962.

Zidane wilde eerder op donderdag niet praten over zijn persoonlijke gevoelens over de interland. ,,Mijn vader en moeder waren Algerijnen. Deze historische wedstrijd doet me dus wel wat. Meer wil ik er niet over zeggen.''

Zidane werd in 1973 in Marseille geboren. Als kind bracht hij een aantal vakanties in Algerije door. Zijn laatste bezoek aan het land was in 1986. Het is nog niet zeker of Zidane zaterdag tegen Algerije daadwerkelijk in actie komt. Hij heeft een lichte dijbeenblessure opgelopen bij de laatste competitewedstrijd van Real Madrid.

Eis levenslang voor disco-aanslag

Het parket in Berlijn heeft donderdag levenslange gevangenisstraffen geëist tegen vier hoofdverdachten van de bomaanslag in 1986 in de West-Berlijnse discotheek La Belle, waarvan het proces in november 1997 begon.

Bij de aanslag, die gericht was tegen de Verenigde Staten, werden twee Amerikaanse soldaten en een Turk gedood, en 260 mensen raakten gewond.
Volgens de rechtbank voerde de beschuldigde Yasser Chraidi de aanslag uit, in opdracht van de Libische geheime diensten. Chraidi werkte in de Libische ambassade in Oost-Berlijn.

De beschuldiging tegen een andere verdachte, de Duitse Andrea Häusler, is ingetrokken. Zij vergezelde haar zus Verena Chanaa die de bom binnenbracht in de discotheek. Niets bewijst dat Häusler op de hoogte was van de plannen.

Tien dagen na de aanslag lanceerden de VS een luchtaanval op het hoofdkwartier van de Libische leider Gaddafi in Tripoli en op de de stad Benghazi. Daarbij vielen minstens veertig doden, onder wie een dochter van Gaddafi.

De ex-echtgenoot van Verena Chanaa, een tot Duitser genaturaliseerde Palestijn, had in april 2000 voor het hof gezegd dat de aanslag ,,een cadeau van Gaddafi aan de VS was''.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.