Volkswagen in Formule1?

De toekomstige directeur van Volkswagen heeft het gerucht in de wereld gebracht dat VW misschien wel geinteresseerd zou zijn in een eigen Formule 1 team.

Bernd Pischetsrieder neemt in April 2002 het roer over als Ferdinand Piech met pensioen gaat. De filosofie van Piech was altijd dat VW beter geld kon uitgeven aan het ontwikkelen van normale auto's, dan Formule 1 racers.
Maar als Pischetsrieder de directeur wordt is het niet ondenkbaar dat die stap nu wel genomen gaat worden. Hij is namenlijk de man die BMW terug in de Formule 1 bracht door een samenwerking met het Williams team aan te gaan.

"Iedereen weet dat ik een Formule 1 fan in hart en nieren ben." Aldus Pischetsrieder. Wel voegde hij hieraan toe dat mocht VW in de Formule 1 komen, dat zeker niet voor 2004 zal zijn.
"Zelfs als we de stap gaan wagen en een verbintenis aangaan, dan zullen we aan de zijkant staan voor een jaar of drie." vertelde Pitschetsrieder aan Stern magazine.

Volkswagen woordvoerder Hans-Gerd Bode heeft in een reaktie aangegeven dat er nog totaal geen beslissingen hierover genomen zijn. "Dit soort speculatie komt van tijd tot tijd wel vaker voor. Voorlopig verandert er niets aan onze huidige filosofie binnen het bedrijf."