FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 oktober 2001

Prins Bernhard in Keniaans ziekenhuis

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Bernhard, die op weg was naar Zuid-Afrika, is bij een tussenstop in Kenia opgenomen in een ziekenhuis in de hoofdstad Nairobi.

Prins Bernhard is opgenomen in verband met ademhalingsproblemen. De oorzaak zou een infectie aan de luchtwegen zijn. De RVD verwacht dat de prins in ieder geval tot woensdag in het ziekenhuis verblijft.

Bernhard wilde donderdag aanwezig zijn bij het overbrengen van duizend olifanten van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark naar het Gazapark in Mozambique. Het is niet duidelijk of dit doorgaat.

Opnieuw een massagraf ontdekt in Bosnië

In Tuzla een plaats in Bosnië-Herzegowina is een massagraf ontdekt met honderden lichamen hierin. De personen die in het graf liggen zijn waarschijnlijk Moslims die gedood zijn tussen 1992 en 1995. De opgraving kwam een dag nadat de Moslim Commissie voor Vermiste Personen, een ander massagraf had opengelegd in een dichtbij gelegen bos, dit graf bevatte ongeveer 250 lichamen.

Er zijn tijdens deze oorlog ongeveer 200.000 mensen gestorven en er zijn nog ongeveer 20.000 mensen vermist.

Swissair vliegt niet meer

Sinds half 1 Nederlandse tijd staat Swissair aan de grond met haar vliegtuigen. Dit om de eenvoudige reden dat zij geen geld meer hebben om kerosine te kopen voor haar vliegtuigen.
Swissair staat voor miljoenen in het rood bij oliemaatschappijen en deze willen nu eerst geld zien alvorens zij weer leveren aan Swissair. Momenteel onderhandelt Swissair met diverse banken om tot een oplossing te komen, deze wordt vandaag nog verwacht.

Swissair kwam grotendeels in problemen door het verkeerd uitpakken van investeringen zoals in het Belgische Sabena. Swissair heeft vanmorgen uitstel van betaling aangevraagd

Gokkende doelman verliest miljoenen

KELDER had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Albano Bizzarri was zaterdagavond een gelukkig man. Real Valladolid, de ploeg van de reservedoelman, was er namelijk in geslaagd om het grote Real Madrid op een gelijkspel te houden, nog wel in het Santiago Bernabéu. Een vrije trap van Cuahtemoc Blanco in de 88ste minuut was goed voor het punt. Een dag later was Bizzarri minder blij met de 2-2 uitslag.

Net als veel van zijn ploeggenoten gokt de Argentijnse doelman. Elke week zet hij kruisjes op het Spaanse toto-formulier. En afgelopen weekeinde bleek dat hij een vooruitziende blik had gehad.

Zondagavond telde hij zijn kruisjes op en kwam tot liefst veertien van de 15 mogelijke goede voorspellingen welke recht gaf op 10 miljoen gulden. Haastig zocht hij naar die ene foute voorspelling, die hem al die miljoenen door de neus boorde. Tot zijn grote ontzetting las hij: Real Madrid-Real Valladolid, een 1, wat een voorspelde overwinning van Real betekent.

Man laat kont zien aan Maxima en W-A

Tijdens het bezoek van Maxima en Willem-Alexander aan Diepenheim heeft een 35-jarige inwoner van de stad zijn blote billen laten zien aan het paar. Tevergeefs, want volgens de politie hebben ze er maar weinig van gemerkt. Op het moment dat ze langsliepen liet hij zijn broek zakken, achter het raam van zijn woning. De man kreeg een boete van 300 gulden opgelegd.

Een andere man kreeg een boete van 100 gulden omdat hij een sinasappel naar de Koninklijke Bus gooide.

Willem-Alexander en Maxima brachten naast Diepenheim een bezoek aan de provinciehoofdstad Zwolle en Deventer. Afgezien van voornoemde incidenten werden ze overal enthousiast door toeschouwers toegejuicht.


Met dank aan draadnagel, KELDER en albiez voor de submits.

NAVO: bewijs tegen bin Laden overtuigend

De Verenigde Staten hebben de NAVO dinsdagmiddag bewijzen overgelegd dat de aanslagen in de Verenigde Staten het werk zijn geweest van Osama bin Laden en de organisatie Al-Queda. NAVO-secretaris-generaal Robertson maakte ook bekend dat bin Laden steun zou hebben gehad van het Talibanregime.

Nu er overtuigend bewijs is geleverd beschouwen de NAVO-lidstaten de aanvallen in de VS nu officieel, op basis van artikel-5 uit het NAVO-handvest, als een aanval op het hele bondgenootschap.

De speciale VS-coördinator voor de bestrijding van terrorisme Taylor heeft volgens Robertson de bewijzen dinsdag geleverd, tijdens een speciale vergadering van de NAVO-ambassadeurs in Brussel. Robertson wilde geen details verstrekken over de aard van de bewijzen, maar zei wel dat het ging om "duidelijk en overtuigend" bewijsmateriaal. Tegelijkertijd hebben de VS ook de regeringen van hun NAVO-partners op de hoogte gesteld van de bewijzen.

Robertson zei dat het vaststaat dat het "wereldwijde terroristennetwerk Al-Queda, geleid door Osama bin Laden" achter de aanslagen zit. Volgens hem zijn er ook duidelijke bewijzen van de banden tussen het netwerk en het Talibanregime in Afghanistan. Verscheidene landen verzetten zich tegen aansluiting bij de campagne tegen het terrorisme zolang Washington weigerde materiaal over Bin Ladens betrokkenheid te sturen.

WorldCom Europa schrapt 1000 banen

Het telecomconcern WorldCom uit Amerika schrapt zo'n duizend banen in Europa. Deze opruimactie maakt deel uit van een reorganisatie die onder andere dubbele directieposities, een gevolg van de samengang met internetaanbieder UUnet, moet oplossen, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

In Nederland heeft het concern ongeveer 1100 mensen in dienst. Er kon dinsdag nog geen uitsluitsel gegeven worden welke gevolgen de voorgenomen vermindering van het aantal banen heeft voor deze vestiging.

Op het moment wordt bij WorldCom in elk Europees land een eigen, apart personeels- en financieel beleid gevoerd. Uiteindelijk zal dit in Groot-Brittannië gecentraliseerd worden.

Vanavond 50 jaar televisie

Het is zover: de Nederlandse televisie bestaat 50 jaar! Op 2 oktober 1951 om 20.15uur werd de televisie realiteit in Nederland! Een halve eeuw televisie, een halve eeuw die het analoge tijdperk vormde! Dat roept vast de nodige mooie herinneringen bij Fok!kers op, vooral de wat oudere.



Vandaag zijn vanaf 19:00 uur door kijkers gekozen hoogtepunten te zien van 50 jaar televisiegeschiedenis. Hieronder staat de programmering, speciaal voor de wat jongere Fok!kers hier en daar voorzien van wat verhelderende links.

Nederland 2

19.02-19.32 uur Uw favoriete jeugdprogramma's Met o.a.
De Fabeltjeskrant, Swiebertje, Ja zuster,Nee zuster, TV-Serie Hamelen en Stuif es in.




19.32-20.26 uur De grootste televisie-evenementen Met o.a.
De landing op de maan, Open het dorp, 1-2-3-show- Zonnebloemactie, Huwelijk Beatrix en Claus, eerste Dominostenen record en de grote Vredesdemonstraties.

20.26-21.22 uur De leukste amusementsprogramma's Met o.a.
De Willem Ruis Show, Schreeuw van de Leeuw, Johnny & Rijk; een paar apart, Snip & Snap, Een van de Acht en Dorus- Poessie Mauw...

21.22-22.12 uur Het mooiste televisiedrama Met o.a.
Stiefbeen & Zn, Dagboek van een Herdershond, Zeg 'ns Aaaa, De Kleine Waarheid, 't Schaep met Vijf Poten en De Stille Kracht.

22.12-22.47 De boeiendste informatie Met o.a.
Met Godfried Bomans op reis, Moord op President Kennedy, De tijd stond even stil:Watersnoodramp, Ischa met als gast Freek de Jonge en de Bijlmerramp.

22.47-23.22 uur Het meest komische cabaret en satire Met o.a.
Farce Majeure, Simplisties Verbond/Koot en Bie, Zo is het toevallig ook nog eens een keer, Jiskefet, Wim Kan.

23.22-23.51 uur De spannendste sportmomenten Met o.a.
de Finale EK Voetbal 1988: Nederland-Rusland, Joop Zoetemelk wint de Tour de France, Elfstedentocht 1985 (van Benthem), Cruijff als fenomeen en de Finale EC 1970:Celtic-Feyenoord.

00.13-01.07 uur Uw favoriete muziek en cultuur Met o.a.
Toppop, Duet Kaandorp & Finkers, Kunstgrepen (Pierre Janssen), Jostiband, en het afscheidsconcert van Doe Maar

Voor meer info over de geschiedenis van de tv: Tv Museum site

Bubblegum TV: Nederlandse tv series tussen 1960-1979

Nieuwsberichten kunnen gesloten worden...

Vanwege de groei aan racistische en discriminerende uitlatingen op een aantal nieuwsberichten hier op FOK! hebben wij ons genoodzaakt gevoeld daar iets tegen te doen.

Vanaf vandaag is het voor ons mogelijk op nieuwsitems een slot te zetten, waardoor verder reageren niet meer mogelijk is. Uiteraard geldt nog steeds dat je het risico loopt permanent gebanned te worden als je racistische of discriminerende uitlatingen plaatst.

We hopen dat we het slotje maar zelden hoeven te gebruiken, en gaan uit van het gezond verstand en de goodwill van onze users.

Racisme wordt op FOK! NIET getolereerd !

Aanslag op Hummie?

Almere - Onbevestigde bronnen hebben een aanslag gemeld op de hoofdredactrice van het reality programma Big Brother.
Een 25 jarige inwoner uit Hilversum was naar eigen zeggen de geldklopperij van Endemol zo zat dat hij zijn frustraties moest botvieren op Van der Tonnekreek. Voor het bekijken van de zogenaamde live internet-streams moet sinds de tweede week van de populaire soap flink betaald worden.

De Big Brother fan wachtte Van der Tonnekreek op bij de ingang van het First Floor Features terrein aan de Bolderweg in Almere. Bij aankomst rende hij op Van der Tonnekreek af en probeerde met een schaar het haar af te knippen. Tevens maakte hij de sigaretten van de hoofdredactrice afhandig. De aanwezige security kon ingrijpen voordat de woeste aanvaller meer kwaad kon aanrichten.

De verwondingen van Van der Tonnekreek bleken niet ernstig, maar de Endemol medewerkster is voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis in Almere. De geweldenaar is overgeleverd aan de politie.

Endemol is op de hoogte gesteld van het voorval maar onthoudt zich van ieder commentaar.

Film Review: Get Carter

In 1971 vulde de britse "Get Carter" het grote scherm voor het eerst. De film groeide, dankzij de acteer prestaties van Michael Caine en de schitterend gefilmde locaties, uit tot een ware cultfilm met een grote fanbase.

Als je dan een remake wilt maken, dan moet je zorgen dat je sterk in je schoenen staat.

Met een cast gevuld met Michael Caine, Mickey Rourke en Sylvester Stallone, een scriptschrijver als David Mckenna, die we kennen van onder anderen American HistoryX en Blow, heb je een behoorlijke kans van slagen. Of toch niet?

Hoofdverdachten 'Tortuurbende' voor rechter

In Alkmaar is gisteren de rechtszaak begonnen tegen hoofdverdachten van de beruchte "Tortuur-bende" uit Egmond. Eerder werden al een tiental 'leden' veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van 1 tot 9 jaar.

De twee verdachten die nu terecht staan, de 31-jarige Steef van de M. en de 26-jarige Willem G. worden buiten een aantal gewelddadige overvallen ook verdacht van de moord op Willem Wijker, eigenaar van restaurant 't Woud aan de weg tussen Egmond a/d Hoef en Bergen. In de nacht van 30 april op 1 mei 2000, werd hij in de woning boven zijn gasterij 't Woud gedood door inbrekers die hij kort tevoren betrapte. De daders zijn gevlucht en zouden onder meer een witte bestelwagen hebben gebruikt.

Gisteren werd ex-bendelid Dave B. (31) uit Heiloo als getuige gehoord. Hetgeen gelijk leidde tot een beschuldiging van meineed aan zijn adres van de advocaten van de verdachten. Dave B. heeft tot nu toe volgehouden dat Willem G. op 30 april tot half twaalf 's avonds bij hem was, zijn vuurwapen bij zich had en werd opgehaald door een witte Opel Combo, bestuurd door Steef van de M. De in Castricum woonachtige verdachten zouden bovendien Nike Air Turbulence hebben gedragen, exclusieve sportschoenen waarvan sporen zijn aangetroffen in Wijkers woning. (opvallend detail is dat Dave B. hetzelfde schoeisel bezat destijds).
Over de dag van de moord zei de getuige nú ineens ook dat hij 's morgens tegen een uur of tien bezoek had gekregen van schoolvriend Cor van B. Ze hadden gelezen dat er iemand was 'vermoord' in de buurt. Dave B.: ,,Ik zag aan Cor dat hij ergens mee zat. Tijdens de wandeling met mijn hond kwam het er uit. Steef en Willem waren die nacht bij hem geweest. Ze hadden hem gevraagd om kleding.'' Vervolgens waren op 1 mei, aldus de getuige, Willem en Steef binnengekomen. Met 'een nieuw outfitje' en nieuwe sportschoenen. Daarnaar gevraagd, had Willem Dave toegebeten dat hij niet zo nieuwsgierig moest zijn. Toen de getuige enkele weken later het tv-programma 'Opsporing verzocht' zag, waarin melding werd gemaakt van de zoektocht naar een witte Ford Courier, wist Dave B. het zeker; zijn vrienden waren de moordenaars van Wijker.

De verdediging staat op het horen van de naar het buitenland uitgeweken Cor van B. Deze zegt in opdracht van Willem en Steef de kleding en de wapens te hebben gedumpt in het Noordhollands Kanaal. Zeker na de laatste variant van B.'s relaas is de komst van deze getuige cruciaal. De rechters gingen daarmee akkoord. Later deze week wordt bekend wanneer het proces-'t Woud wordt voortgezet. De Alkmaarse rechtbank bepaalt dinsdag in de middag of de 31-jarige Dave B. meineed heeft gepleegd in de affaire 't Woud.

Tijdens de rechtszitting werd ook duidelijk dat getuige Dave B, zelf veroordeeld tot 3 jaar celstraf, hevig is bedreigd om niet te getuigen. Ook zijn ex vriendin en ouders hebben dreigbrieven ontvangen, zelfs zijn 4-jarige zoontje zou niet veilig zijn wanneer B. belastende verklaringen zou afleggen. Vandaar dat Dave B. alleen wilde getuige als hij de hoofdverdachten niet hoefde te zien.

De tortuurbende bestaat volgens justitie uit een groep van ongeveer 30 tot 40 mensen die Egmond als standplaats hebben. Of de verdachten wonen er, of ze hebben er gewoond, of ze verblijven er zeer regelmatig. De naam "Tortuur" is door justitie gegeven vanwege de enorme ''pijniging'' die de groep in Noord-Holland Noord de maatschappij toebracht door de vele overvallen. Ook afvallige leden werden altijd hard aangepakt.

Openbare WC's niet erg schoon

De openbare toiletten in Nederland zijn over het algemeen verre van hygiënisch. Op een warme zomerdag een openbaar toilet bezoeken is een onfrisse aangelegenheid. Slechts een op de acht onderzochte toiletten in cafés, ziekenhuizen en tankstations bleek werkelijk schoon.

Een team van het vakblad voor de schoonmaakbranche onderzocht 150 openbare wc's in het land waarbij vooral gekeken werd naar de bacteriologische vervuiling. De inspectie was tijdens tropische zomerdagen in augustus.

De damestoiletten kwamen bij het onderzoek beduidend beter uit de bus dan de heren-wc's. Een op de zes vrouwen heeft kans een schone wc aan te treffen in een openbaar gebouw. Bij mannen is die kans een op twaalf.

Bacteriën voelen zich vooral thuis op de toiletbril. Van de onderzochte zittingen bleek 49 procent verontreinigd te zijn. Ook de knop van de kraan bleek vaak (44 procent) niet fris.

Tijdens dezelfde onderzoek vorig jaar bleken zes op de tien wc's niet schoon. Het onderzoek werd verricht iov van het vakblad Service Management.

Bin Laden belde stiefmoeder voor aanslagen

Twee dagen voor de aanslagen in Amerika heeft Osama bin Laden zijn stiefmoeder gebeld. In het gesprek zei Bin Laden: "Over twee dagen krijg je groot nieuws te horen en je zal een tijdje niets van me horen." Buitenlandse inlichtingendiensten hebben het gesprek onderschept en nog voor de aanslagen aan de Amerikaanse autoriteiten gegeven.

Volgens zender NBC heeft de terroristenleider vrijwel geen contact meer met zijn familie, maar belt hij nog regelmatig met zijn stiefmoeder. De familie onterfde Bin Laden nadat hij was opgepakt wegens wapensmokkel, maar zijn stiefmoeder zette het contact met hem voort.

Volgens persdienst Reuters hebben de Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten inmiddels een beter beeld van de verblijfplaats van Bin Laden, nadat hij vorige week in de Afghaanse hoofdstad Kabul is gesignaleerd. Wie de terroristenleider heeft gespot is niet bekend.

Bronnen: Reuters, planet en De Telegraaf

V Boxtel wil overleg NVJ over moslimberichten

Minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid ) wil overleg met de journalistenvakbond NVJ over de manier waarop de media over internationaal moslimgeweld berichten. Hij vreest dat er te snel een beeld wordt opgeroepen dat alle moslims gewelddadig zijn.

Het kabinet gaat ook in een aantal steden debatten houden over integratie. Dat is de uitkomst van een gesprek dat minister Van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid heeft gevoerd met Nederlandse moslimorganisaties.

Van Boxtel sprak met de moslims over de spanningen die zijn ontstaan na de aanslagen in de VS. Het is de bedoeling dat "iedereen die ertoe doet" meedoet.

Van Gaal stapt misschien op

Iedereen zal zich de wedstrijd tegen Ierland herinneren, de wedstrijd waar gewonnen moest worden. Na deze nederlaag zei Van Gaal afgelopen maandag op de persconferentie van de wedstrijd tegen Andorra dat hij nog niet wist of hij wel aanbleef.

Van Gaal is als persoon teleurgesteld dat het Nederlands elftal niet kan voldoen aan hun wensen, namelijk wereldkampioen worden. En doordat hij pas in 2004 (EK in Portugal) weer een grote prijs kan halen, weet hij niet of hij daar op wil wachten.

De selectie voor de wedstrijd tegen Andorra:
doel: Van der Sar (Fulham), Westerveld (Liverpool); verdediging: Ricksen (Glasgow Rangers), Melchiot (Chelsea), Hofland (PSV), Van Bronckhorst (Arsenal), Numan (Glasgow Rangers); middenveld: Bosvelt (Feyenoord), Davids (Juventus), Landzaat (Willem II), Seedorf (Internazionale); aanval: Hasselbaink (Chelsea), Van Hooijdonk (Feyenoord), Zenden(Chelsea), Van Nistelrooy (Manchester United), Sikora (Vitesse), Petta (Celtic).

BB-Belgie draait uit op orgie

Multa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie koppels. Dat is het resultaat van de tot nog toe meest vunzige zuippartij uit de Vlaamse Big Brother geschiedenis.

Detlev en Irena verscholen zich de hele tijd - naakt! - achter het waterbassin en maakten hun verloren tijd van de afgelopen dagen ruimschoots goed.

Ook Peter en Sabine bezegelden zondagnacht hun gevoelens. Ze kropen onder de lakens en deden waar intussen iedereen in het Huis naar verlangde.

Het derde koppel tenslotte, is de verrassing van de nacht. Dirk en Dominique werden door Kurt betrapt toen hij nietsvermoedend de slaapkamer binnenstapte. De twee waren er vanonder gemuisd en lagen onder de lakens te vrijen. “Daar gaat ons geheimpje”, vloekte Dominique.

Na de seksdaden kwam dan de ontnuchtering, al is dat gezien de toestand van de bewoners, verkeerd uitgedrukt. De meeste bewoners maakten zich zorgen over de gevolgen van hun daden. Dirk en Dominique deden alle moeite om iedereen te laten geloven dat het fake was. Irena overtuigde haar kotgenoten en vooral zichzelf dat ze “toch niets verkeerd gedaan had”. Haar vriend zal het graag horen.

Sabine en Peter lijken het enige échte koppel. De twee zijn verliefd en probeerden het niet langer te onderdrukken. Ze hadden dan ook geen spijt van hun dolle zondagnacht.

Finse club gecoached via SMS

De Finse voetbalclub PK-35 heeft wel een heel opmerkelijke methode gevonden om de fans betrokken te houden bij de club.
Ze kunnen namelijk SMS-jes sturen naar het clubnummer, met tips, voorstellen voor wissels, en andere voetbaltechnische zaken. En de trainer Kimmo Tuomi, geeft ook weer via SMS feedback, en uitleg over zijn beslissingen. En de fans blijken de service bijzonder vaak te gebruiken.

Via videobeelden op een website van de club kunnen de fans zelfs controleren of hun suggesties ook daadwerkelijk doorgevoerd worden. In het begin van de actie dachten de meeste mensen dat het een grap was, maar naar gelang de actie vorderde steeg de belangstelling gestaag. Inmiddels lopen er zo'n 200 managers rond bij de club die (mede dankzij het SMS systeem) vorig seizoen promoveerde naar de eerste divisie.

Het uiteindelijke doel van de club is de terugkeer naar de hoogste klasse, waar de club nog niet zo lang geleden een belangrijke rol in speelde.

Misschien iets voor die 15.000.000 managers in Nederland?

Ook Novell klaagt Microsoft aan

Na een reclamecampagne van Microsoft heeft Novell besloten om Microsoft voor de rechter te dagen. In deze reclamecampagne stuurden zij klanten van concurrent Novell een pakje cornflakes met daarop de tekst dat Novell besturingsystemen een houdbaarheidsdatum hebben, de boodschap was dus: ga met Microsoft in zee. Naast de bewering van de houdbaarheidsdatum beweert Microsoft ook dat Novell zijn expertise van software naar consultancy verschuift. Dit betekent voor de klanten dat zij te maken krijgen met hoge kosten en weinig ondersteuning, aldus Microsoft. Het is nog onbekend hoeveel schade Novell door deze actie van Microsoft heeft geleden.

Baby op de barbecue om wereld te redden

Een vrouw uit New Zeeland is opgepakt nadat zij haar drie maand oude baby op een vuur had gelegd. Stemmen hadden haar kort daarvoor gezegd dat het de enige manier zou zijn om de wereld te redden.

De 29-jarige moeder vertelde de politie dat ze zich in een gruwelijk spel had bevonden. Ze had gedacht dat haar kind Jezus was en haar moeder God. Ze had het kind moederlijk in de ogen gekeken terwijl ze het rustig in het vuur liet zakken. Waarna ze had gewacht tot iemand haar of haar moeder van het leven kwam beroven.

De moeder van de vrouw hoorde de baby schreeuwen. Ze haalde het kind uit het vuur en stopte haar onder een stromende kraan. Het kind is voor een vierde deel van haar lichaampje verbrand.

Draai om de oren moet worden verboden

Er moet een verbod komen op fysiek geweld binnen het gezin. Dat stelt G. van Harten, hoofd van het Advies- en meldpunt kindermishandeling Gelderland. Hij wil daar bij de Tweede Kamer op aandringen.

Volgens Van Harten is een opvoedende tik in ons land heel normaal. Het voorbeeld van Zweden spreekt hem echter meer aan. Daar is het slaan van kinderen binnen gezinnen al meer dan twintig jaar is verboden en komt fysieke mishandeling in het gezin bijna niet meer voor. Ook het geweld op straat is verminderd.

Van Harten wijst er op dat onderzoek heeft aangetoond dat slaan slecht is voor het kind. Er zijn ook andere manieren om grenzen te stellen.

Met dank aan Broekske voor de tip!

Cora van Mora stopt ermee

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie kent haar niet, Cora van Mora? 16 jaar lang prees ze de kroketten, bitterballen, kipsaté en andere snacks van het bedrijf aan. De bekende Limburgse houdt het nu voor gezien, deze week is ze voor het laatst op de Nederlandse televisie te zien. Dat heeft Mora dinsdag bekendgemaakt.

Woensdag en donderdag zal Cora van televisiekijkend Nederland afscheid nemen. De reclamecampagne van Cora van Mora was de langstlopende campagne ooit.

Van Gaal opvolger van Ferguson ?

Manchester United zal binnen afzienbare tijd op zoek gaan naar een opvolger voor Alex Ferguson die trainer-af zal zijn aan het eind van dit seizoen.
David Gill, algemeen directeur van de club, heeft al een lijst samengesteld van potentiële kandidaten en meegedeeld dat de gesprekken met deze personen in januari van start zullen gaan.
In Engeland worden als belangrijkste kandidaten genoemd : Capello, Bondscoach Van Gaal en Arsene Wenger van Arsenal.

Stam wil tegen Man United procederen

Volgens verschillende Britse media wil Jaap Stam gerechtelijke stappen ondernemen tegen Manchester United. Dit omdat hij verkocht werd aan Lazio Roma.
De Nederlandse verdediger zegt dat hij werd 'weggestuurd' door coach Alex Ferguson als gevolg van de publicatie van zijn autobiografie, waarin hij afgaf op Manchester United en verschillende mensen binnen de club.
Volgens Ferguson werd Stam enkel en alleen verkocht omdat het bod van Lazio te goed was om daar niet op in te gaan.

Negen Oostenrijkers toch niet naar Tel Aviv

Negen spelers van het nationale team van Oostenrijk reizen niet mee naar Tel Aviv voor het WK-kwalificatieduel met Israël. De internationals vrezen voor hun veiligheid en hebben ondanks toezeggingen van de FIFA met betrekking tot veiligheid besloten het trainingskamp van Oostenrijk te verlaten.

Door de afzeggingen kampt de Oostenrijkse coach Otto Baric met personele problemen. Liefst drie basisspelers trokken zich terug.
Voorzitter van de Oostenrijkse voetbalbond,Beppo Mauhart, gaf aan dat er tegen de thuisblijvers waarschijnlijk geen disciplinaire maatregelen zullen worden getroffen.

Rechter wil '24/7' overleg in antitrustzaak

Rechter Kollar-Kotelly heeft opgedragen dat de Amerikaanse regering en Microsoft rond de tafel moeten gaan zitten en praten. Afgelopen vrijd hield de rechter een hoorzitting waarbij ze beide partijen opriep om 24/7 te gaan overleggen om tot een goede oplossing te komen. Als de twee op 12 oktober nog niet tot een overeenkomst zijn gekomen, dan zal ze een onderhandelaar benoemen om een ontknoping in de inmiddels drie jaar durende rechtszaak te bespoedigen.

"De regering kan het belang van pogingen om de zaak tot een einde te brengen en om de geschillen tussen beide partijen op te lossen niet genoeg onderstrepen in deze tijd van snelle nationale veranderingen", schrijft Kollar-Kotelly in de uitspraak na de hoorzitting van vrijdag. Als er op 2 november geen akkoord is, dan verwacht de rechter in maart te beginnen aan hoorzittingen over welke sanctie Microsoft wordt opgelegd. De sanctie moet er uiteindelijk voor zorgen dat het softwarebedrijf niet opnieuw antitrustwetten zal overtreden.

Motorola en Siemens samen?

Motorola en Siemens gaan mogelijk samenwerken op het gebied van mobiele telefonie. Beide telecomgiganten zijn volgens The Wall Street Journal al sinds het begin van de zomer in gesprek over twee joint-ventures, één voor mobiele telefonie en een tweede voor draadloze telefonie-infrastructuur, zoals hardware en software om gesprekken over te brengen.

Als de plannen doorgaan gaan het Amerikaanse Motorola en het Duitse Siemens elk een joint-venture leiden. De Amerikaanse zakenkrant, die zich baseert op bronnen 'bekend met de situatie', benadrukt dat de samenwerking nog niet beklonken is.

Volkswagen in Formule1?

De toekomstige directeur van Volkswagen heeft het gerucht in de wereld gebracht dat VW misschien wel geinteresseerd zou zijn in een eigen Formule 1 team.

Bernd Pischetsrieder neemt in April 2002 het roer over als Ferdinand Piech met pensioen gaat. De filosofie van Piech was altijd dat VW beter geld kon uitgeven aan het ontwikkelen van normale auto's, dan Formule 1 racers.
Maar als Pischetsrieder de directeur wordt is het niet ondenkbaar dat die stap nu wel genomen gaat worden. Hij is namenlijk de man die BMW terug in de Formule 1 bracht door een samenwerking met het Williams team aan te gaan.

"Iedereen weet dat ik een Formule 1 fan in hart en nieren ben." Aldus Pischetsrieder. Wel voegde hij hieraan toe dat mocht VW in de Formule 1 komen, dat zeker niet voor 2004 zal zijn.
"Zelfs als we de stap gaan wagen en een verbintenis aangaan, dan zullen we aan de zijkant staan voor een jaar of drie." vertelde Pitschetsrieder aan Stern magazine.

Volkswagen woordvoerder Hans-Gerd Bode heeft in een reaktie aangegeven dat er nog totaal geen beslissingen hierover genomen zijn. "Dit soort speculatie komt van tijd tot tijd wel vaker voor. Voorlopig verandert er niets aan onze huidige filosofie binnen het bedrijf."

Na Janet ook Weezer niet op tour

Nadat gisteren Janet Jackson al bekend maakte niet naar Europa te komen vanwege de gebeurtenissen van 11 september en de nasleep daarvan, heeft nu ook Weezer bekend gemaakt van een Europese tour af te zien.
De band zou op 6 oktober overkomen voor een tour van 16 optredens.

Naar verwachting duikt de band nu eerder de studio in om te werken aan een nieuw album. Inmiddels 24 nieuwe songs daarvoor zouden al klaar zijn.

Wat de toestand is van bassist Mikey Welsh, die voorafgaand aan de Amerikaanse tour van Weezer werd vervangen door Scott Shriner, is onbekend. Welsh werd `tijdelijk' vervangen vanwege een onbekend gebeleven medische conditie. De band wenst hierover geen uitspraken te doen, en vindt wat er tussen Weezer en Welsh plaats vindt in de privésfeer thuishoren, zo meldt Billboard.com.

Menselijke magneet

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 70-jarige Maleisier Liew Thow Lin beweert een bijzonder sterke man te zijn: hij zou in zijn eentje een auto naar voren hebben getrokken. Hij is niet de sterkste bejaarde ter wereld, maar gewoon een menselijke magneet. Met behulp van een ketting, een haak en vooral de magnetische energie in het lichaam van Lin rolde het voertuig maar liefst 20 meter vooruit.

De oude man weet al tien jaar dat hij erg magnetisch is. Metalen voorwerpen blijven gewoon aan zijn lichaam kleven, en dan hebben we het niet alleen over spijkers en schroeven, maar ook over grotere dingen als strijkijzers. Twee van zijn zoons en twee kleinkinderen hebben deze gave ook.

Zit dan zeker in de familie

UCI schorst Mercury-wielerploeg

De noodleidende Amerikaanse wielerploeg Mercury is door de UCI voor alle verdere wedstrijden van dit seizoen geschorst. Dit naar aanleiding van de financiele situatie bij de Amerikanen.

Bij Mercury zijn onder andere twee Nederlanders, Leon van Bon, en Jansz Koerts onder contract, maar die hebben, evenals hun collega's, al drie maanden geen salaris ontvangen.
De schorsing is volledig in lijn met de regelementen van de UCI, die de bankgarantie hebben geind om zo de renners voor drie maanden alsnog te betalen.

Voor Koerts betekent dit dat hij het WK zal moeten laten gaan. Volgens Jansz zal het gebrek aan wedstrijdritme hem bij voorbaat al nutteloos maken voor de Nederlandse ploeg. Tevens sprak hij de hoop uitdat hij in de komende dagen de overgang naar een andere ploeg voor het volgend seizoen bekend kan maken.

Jordan gaat er gewoon voor

In een persconferentie heeft Michael Jordan aangekondigd niet bang te zijn voor de uitdaging die ligt in zijn rentree.
Met name spelers als Kobe Bryant, en Vince Carter zijn op dit moment de spelers die de kar trekken in de NBA, en Bryant heeft zich in diverse uitspraken al ietwat laatdunkend uitgelaten over de tweede comeback van het legendarische nummer 23.

Twee quotes uit het interview:

"Veel mensen denken dat ik mijn naam en reputatie te grabbel ga gooien. Ik sta daar absoluut niet bij stil. Als ik faal, faal ik. Ik grijp mezelf dan bij elkaar en ga verder met mijn leven. Wat er ook gebeurt, niets of niemand kan mijn zes NBA-titels nog wegnemen."

"Bij de Chicago Bulls was ik gewend aan winnen en aan domineren. Dat werd in elke wedstrijd verwacht. Bij de Wizards wordt er niets verwacht. Niemand eist van ons dat we even vijftig wedstrijden gaan winnen. Zelfs dertig is niet aan de orde, naar wat ik hoor in en rond de club. Maar ik weet zeker dat het veel beter kan dan negentien overwinningen en 63 nederlagen."

Overigens gaat Jordan tijdens zijn 2 jaar durende contract "slechts" 2,5 miljoen verdienen, dat in tegenstelling tot het laatste seizoen in de NBA van hem, waarin hij zo'n 80 miljoen bijeen kon rapen.

Jordan heeft aangegeven het niet voor het geld te doen, en heeft derhalve besloten om het voltallige bedrag van zijn eerste jaarsalaris te schenken aan het fonds dat is opgericht naar aanleiding van de aanslagen in New York en Washington

Bewijsmateriaal Bin Laden rondgestuurd

Het bewijsmateriaal dat de afgelopen weken over terrorist Osama bin Laden is verzameld, in verband met de aanslagen in New York en Washington, is gisteren door de Amerikaanse regering rondgestuurd. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis is het materiaal naar alle ambassades van 'vrienden en bondgenoten' gestuurd.

Volgens de functionaris is er een grote hoeveelheid informatie verzameld die de verantwoordelijkheid van Bin Laden en zijn organisatie Al Qaeda aantoont. Naar welke landen de informatie gestuurd is, werd niet bekendgemaakt.

Diverse landen weigeren zich bij het anti-terreurfront aan te sluiten zolang de VS geen bewijzen overlegt die Bin Ladens schuld aantonen.

Kabinet vreest terugval economie

Het kabinet stelt de prognoses voor de groei van de economie volgend jaar naar beneden bij, zo blijkt uit een notitie aan de sociale partners. Oorzaak is de nawerking van de aanslagen in de VS. De groei zou volgend jaar weleens net boven de 1% kunnen blijven steken. In de Miljoenennota was sprake van 2%.

Verder zou de werkloosheid oplopen met 80.000 mensen,in plaats van de 40.000 die op Prinsjesdag genoemd werd.

Die cijfers vormen de basis voor het gesprek dat minister Vermeend (Sociale Zaken) vandaag met de voorzitters van werknemers- en werkgeversbonden voert over de noodzaak van loonmatiging.

Balkenende aan het hoofd van het CDA

Jan Peter Balkenende is de nieuwe kandidaat-lijsttrekker voor het CDA. Het partijbestuur droeg hem unaniem voor, na een spoedvergadering, gisteravond in Hilversum.

Eerder kwam gisteravond al naar buiten dat het partijbestuur een "enkelvoudige voordracht" zou doen. Dat betekende dat ex-partijvoorzitter Marnix Van Rij geen kans meer maakte. Van Rij had als voorwaarde voor zijn kandidatuur gesteld dat er meer kandidaten moesten komen.

Na zijn benoeming deelde Balkenende mee dat hij "zeer gemotiveerd" is, en dat het CDA onder zijn leiding "een nieuwe start" gaat maken. Hij benadrukte dat het tijd is om vooruit te kijken.

Pavarotti goes popmusic

Opera-zanger Luciano Pavarotti gaat zich weer bezig houden met popmuziek. Probleem is dat hij hiervoor eerst terug de schoolbanken in moet, puur om te leren hoe je popmuziek moet zingen. Volgens de tenor is het door zijn opera-trainingen extra moeilijk voor hem een 'gewoon' popliedje in te zingen.

Tegen het Duitse magazine Hoerzu zegt hij: "Het is echt moeilijk voor mij om mee te zingen met een popsong. Ik ben op dit moment aan het leren. Ik heb een leraar en het is net alsof ik weer op school zit. Het geeft me het gevoel alsof ik weer jaren jonger ben."

Of Pavarotti ooit een popnummer op single uit gaat brengen is niet bekend.

Elton John krijgt spijt van Diana-single

Zanger Elton John begint spijt te krijgen van zijn bijdrage aan de begrafenis van prinses Diana. Door de toendertijd nieuw opgenomen versie van zijn 'Candle in the wind' is al zijn andere werkt te ver naar de achtergrond verdwenen, zo beweert de zanger.

Van het de single zijn in recordtijd meer dan 33 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het de best verkochte single wereldwijd werd.

Elton tegen het Britse blad The Sun: "Op een bepaalde manier is het nummer voor Diana een beetje een blok aan mijn been geworden. Juist omdat er zoveel singles van verkocht zijn."

"Het nummer had zo'n impact dat mensen vergeten zijn wat ik voor die tijd allemaal heb gemaakt." Hij hoopt dat zijn bijdragen aan films als 'Moulin Rouge' en 'Almost Famous' hem zullen helpen wat meer bekendheid te krijgen bij het jongere publiek.

Internet staat op de kaart

Iedereen weet welke wegen er lopen van Den Haag naar Amsterdam, maar hoe de wegen lopen tussen denhaag.nl en amsterdam.nl is voor de meeste een raadsel.

Maar na jaren van hard werken is er uiteindelijk een boek met kaarten hierin van de cyberspace. The Atlas of Cyberspace, zoals dit boek heet, is geschreven door een aantal Britse academici en bevat om en nabij 300 tekeningen waaronder een ruwe schets van het Arpa-net in 1969 en aan de andere kant een wild laser patroon van dataverkeer op een website.

"Eigenlijk", zegt Martin Dodge mede auteur van het boek, "kun je de mooiste afbeeldingen uitprinten of kopiëren en ophangen aan je muur."

Kortom de conclusie is nog steeds dat er geen ultieme map bestaat van de cyberspace, eentje die alle vertrek- een aankomstpunten en de wegen hiertussen weergeeft. Martin Dodge zegt dan ook: "We zijn nog steeds op zoek naar een soort wegenkaart voor internet of een mooie Mercatorprojectie van het web. Maar we zijn ook nog lang niet klaar, het Internet wacht nog op ons om getekend te worden."

Gaat MVV op de fles?

Het lijkt er alle schijn van de hebben dat de Gouden Gids divisie het dadelijk met een club minder zal moeten doen. Het in financiële problemen verkerende MVV heeft afgelopen maandag bij de rechtbank van Maastricht surseance van betaling aan gevraagd.
Het afgelopen seizoen had MVV een verlies van 770.000 euro en werd het bankkrediet, door thuisbankier SNS bank, teruggebracht van 1,13 miljoen euro naar 226.000 euro. Mede dankzij deze omstandigheden werd de bankrekening van MVV afgelopen week geblokkeerd.

De directie echter zeggen dat zij nieuwe financiële investeerders hebben gevonden die bereid zijn om een kleine 2,7 miljoen euro te investeren. De investeerders stellen echter wel een voorwaarde en deze is dat de schulden uit het verleden (zo'n 1,4 miljoen euro) gesaneerd dienen te worden.

Eigenaar Zillion in de cel

multa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

HET Antwerpse gerecht verdenkt Zillion-baas Frank Verstraeten (32) van poging tot moord. De eigenaar van de bekende Antwerpse megadiscotheek zit sinds vrijdagavond in de cel. Ook zijn persoonlijke bodyguard Doudah Marzouk (25) is aangehouden. Marzouk werkte als Zillion-portier en was in januari 2000 betrokken bij een dodelijke schietpartij aan discotheek The Maxx in Haasdonk.

Frank Verstraeten zit sinds vrijdag opgesloten in de Antwerpse gevangenis aan de Begijnenstraat. Hij werd door de onderzoeksrechter op secreet geplaatst, wat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Parketwoordvoerster Leen Nuyts bevestigde gisteren dat Verstraeten is aangehouden en wordt verdacht van poging moord. ,,In het belang van het onderzoek wordt er verder geen commentaar gegeven'', aldus de magistrate.

De Limburgse pornokoning Dennis Black Magic, die met Verstraeten samenwerkt, gaf gisteravond in de Zillion een persconferentie en verdedigde zijn vriend. Alles zou terug te brengen zijn tot een ruzie bij het personeel van de Zillion zelf. Verstraeten zou in de clinch zijn gegaan met één van zijn medewerkers.

'Moskee leidt tot verloedering in de wijk'

TheOne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bouw van een moskee in een woonwijk leidt tot verloedering van de buurt en provocatie van christelijke gelovigen. Ontwrichting van de samenleving is het gevolg. Dat heeft Edenaar K. Hilberink in een open brief aan zijn buurtgenoten in de wijk Steinwijk geschreven. Hilberink zegt namens velen in de buurt te spreken.

De gemeente Ede wil toestemming geven voor de nieuwbouw van de moskee op een braakliggend terrein. De bestaande moskee in Ede voldoet niet meer. Volgens Hilberink is er sprake van "rechtstreekse provocatie" door het gemeentebestuur.

Een moskee hoort niet thuis in een wijk waar uitsluitend religieuzen met een christelijke achtergrond wonen, meent de Edenaar in zijn brief. Door de komst van een moskee ontstaat een "concentratie van moslims" rond het gebouw.

De islamitische kerkgangers zorgen volgens Hilberink ook nog eens voor parkeeroverlast in de wijk, uitsluitend bewoond door kerkelijke en niet-kerkelijke christenen en ongelovigen. Dat roept eerder weerstand dan integratie op, schrijft hij. De Edenaar wil namens de Steinwijk collectief bezwaar maken tegen de komst van de moskee bij de gemeente, ook al vanwege verwachte waardedaling van de woningen. Hilberink vindt dat de moskee naast het gemeentehuis gebouwd moet worden.

Enkele wijkbewoners hebben maandag afstand genomen van de brief van hun buurtgenoot. Volgens de Steinwijkers is de brief een "verkapte vorm van discriminatie." Zij menen dat de bouw van een moskee juist een symbool van tolerantie is en wijzen er op dat er geen bezwaren zijn gemaakt tegen de recente nieuwbouw van een christelijke kerk aan dezelfde laan. Hilberink was maandag niet bereikbaar voor commentaar. Hij is volgens zijn vrouw twee weken op vakantie.

De politie in Ede bekijkt of er in de huis-aan-huis verspreide brief strafbare uitlatingen staan. De politie is volgens een woordvoerder ook nog steeds bezig met het onderzoek naar voor moslims beledigende pamfletten en posters, die enkele weken geleden in Ede opdoken na de aanslagen in de Verenigde Staten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Hackers straks ook terroristen?

Koetje Boeh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar aanleiding van de aanslagen in Amerika is de Amerikaanse regering bezig op meerdere fronten persoonlijke vrijheiden van de Amerikaan af te nemen/in te perken.

Een van deze voorstellen is een nieuwe wet die hacken gelijk stelt aan terrorisme. Hackers lopen hiermee het risco levenslang te krijgen.

"The ATA includes provisions that dramatically increase the penalties for acts that have no apparent relationship to terrorism. For instance, the bill would add low-level computer intrusion, already a crime under other laws, to the list of "federal terrorism offenses," creating penalties of up to life imprisonment, adding broad pre-conviction asset seizure powers and serious criminal threats to those who "materially assist" or "harbor" individuals suspected of causing minimal damage to networked computers."

Wordt deze wet aangenomen dan kunnen de autoriteiten, zonder toestemming van de officier van justitie, browsgedrag & email bekijken en persoonlijke voice mail afluisteren.

Fijn, nog meer Big Brother dus....
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.