Bemiddelingspoging Pakistan is mislukt

EelCoV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een delegatie van islamistische geestelijken en diplomaten uit Pakistan is er niet in geslaagd de regerende Taliban in Afghanistan over te halen terroristenleider Osama bin Laden uit te leveren. Dat meldt CNN op gezag van functionarissen van de Taliban. De delegatie zou inmiddels in Pakistan zijn teruggekeerd.

De delegatie sprak met leiders van de Taliban in de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan. Het gesprek werd beschouwd als laatste kans op een verandering in de houding van de streng-fundamentalistische Afghaanse heersers. Pakistan is het enige land dat nog diplomatieke betrekkingen met Afghanistan onderhoudt.

Vorige week slaagde een Pakistaanse delegatie er evenmin in hen ertoe over te halen Bin Laden, de hoofdverdachte van de aanslagen in New York en Washington, uit te leveren. De Taliban hebben toen eveneens geweigerd acht westerse hulpverleners op humanitaire gronden vrij te laten. De acht, medewerkers van een christelijke hulporganisatie, worden ervan beschuldigd dat zij Afghanen tot het christendom hebben willen bekeren.