Leon van Bon naar Domo

Leon van Bon rijdt volgend seizoen voor de Belgische wielerformatie Domo-Farm Frites. De Apeldoornse coureur, woonachtig in de Belgische plaats Hasselt, tekende donderdag een overeenkomst voor twee seizoenen bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Van Bon (29) stapte afgelopen winter over van Rabobank naar Mercury-Viatel. Dat werd geen succes. Viatel ging failliet en renners en begeleiding van de Amerikaanse fusieploeg hebben al maanden geen salaris meer ontvangen.

Ploeggenoot Van Petegem stapte enkele weken geleden over naar Collstrop. Van Bon zal dit jaar niet meer van shirt veranderen. "Leon is vandaag afgestapt in het Circuit Franco-Belge. Hij is wat grieperig. Dit jaar zal hij niet voor onze ploeg rijden", aldus Lefevere."

Van Bon treft bij Domo onder meer landgenoten als Max van Heeswijk en Servais Knaven. Lefevere sluit niet uit dat er nog een Nederlander wordt aangetrokken. "Jans Koerts en Jeroen Blijlevens hebben zich aangeboden. Maar alles hangt af van geld. Ons budget is niet oneindig."