Angelina Jolie geeft 1 mil $ voor vluchtelingen

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De laatste tijd hebben heel wat Amerikaanse supersterren geld geschonken aan goede doelen om de slachtoffers van de terreuraanslagen in de VS te helpen. Actrice Angelina Jolie heeft ervoor gekozen om de Afghaanse vluchtelingen te helpen. De knappe actrice schenkt immers 1 miljoen dollar aan het VN Vluchtelingenfonds UNHCR, waar ze tevens ‘goodwill’-ambassadrice van is.

Het geld is bedoeld om de Afghaanse vluchtelingen in buurland Pakistan te helpen. Door de oorlogsdreiging zijn miljoenen Afghanen hun land uitgevlucht. Elke dag stranden er nog steeds massa's uitgeputte vluchtelingen in Pakistaanse opvangkampen. Pakistan is echter allesbehalve een welvarend. De VN Vluchtelingenorganisatie heeft daarom gewaarschuwd dat er een humanitaire ramp op komst is als er niet dringend hulp komt voor de vluchtelingen.

Jammer genoeg is het mooie gebaar van Angelina een druppel op een hete plaat. De vluchtelingenorganisatie denkt immers in totaal 250 miljoen dollar nodig te hebben voor deze hulp.
Jolie schonk eerder al flinke sommen aan UNHCR-programma's in Afrika en Azië.
In augustus was de ster uit de film ‘Tomb Raider’ nog te gast in Pakistan en Iran waar ze de Afghaanse vluchtelingen bezocht. De maand voor de recente oorlogsdreiging zaten er al 3,5 miljoen Afghaanse vluchtelingen in opvangkampen in Pakistan en Iran. Het merendeel was toen al op de vlucht voor de onderdrukking van het Taliban-regime...