Argentinie wil shirtnummer 10 terugtrekken

Argentinie gaat proberen om de UEFA zover te krijgen dat ze toestemming geven om het nummer 10 niet meer te hoeven voeren in wedstrijden van het Argentijns elftal. Dit alles ter ere van "Pluisje"


Argentinië wil het voetbalshirt met nummer 10 niet meer gebruiken tijdens wedstrijden met het nationale team als eerbetoon aan Diego Maradona. De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft besloten nummer 10 voor het eerst niet te gebruiken tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië tegen Uruguay op 14 november. De AFA moet de FIFA nog wel officieel toestemming vragen voor het plan.

Maradona trok zich in 1997 terug uit het voetbal na een zeer succesvolle carrière als international. Hij werd uitgeroepen tot beste speler van zijn generatie en tot beste speler aller tijden. Het nummer van de legendarische voetballer zal ook afwezig zijn tijdens de wedstrijden van jong Argentinië, waar Maradona zijn kunsten voor het eerst vertoonde.

Maradona scoorde in 138 wedstrijden 61 keer voor zijn land, waaronder de beslissende goal in de WK-wedstrijd in 1986 tegen Engeland. Zijn succes werd de laatste jaren van zijn carière overschaduwd door problemen met drugs en zijn hart.