John de Mol grijpt in

Vorige week regende het klachten bij Big Brother over de expliciete sex, het taalgebruik en het vele naakt in de vroege uitzendingen. Daarop heeft John de Mol zelf besloten in te grijpen, iets wat in de uitzendingen daarna duidelijk zichtbaar is geweest: het taalgebruik is afgenomen, sex en naakt is vrijwel volledig verdwenen.. Dit is te lezen in een artikel in het NoordHollands Dagblad van 26 september..

"Ik heb met de programmamakers afgesproken dat als dit nog een keer voorkomt, om zeven uur een gekuiste versie wordt uitgezonden," aldus de Mol. In de herhaling 's avonds na elven is dan alsnog ruimte voot het 'ongecensureerde' wel en wee van de bewoners.

Ook de Telegraaf bericht een reactie van De Mol op de vele kritiek: . ,,Wat vorige week is uitgezonden kan natuurlijk niet zo vroeg op de avond. Ik geef de mensen die daarover klagen helemaal gelijk. Ik heb nu met de makers, Hummie van der Tonnekreek en Paul Römer afgesproken dat zulke heftige beelden niet meer om 19.00 uur worden vertoond."