Bin Laden dreigde Bush te doden

XP-Nick had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De organisatie van Osama bin Laden heeft gedreigd President Bush te vermoorden tijdens de G8-top in Genua afgelopen juli. Dit zei President Mubarak van Egypte maandag in een interview met de Franse zender France 3. Het Witte Huis bevestigde het bericht niet. Plannen voor aanslagen op de president worden nooit openbaar besproken.

In een interview met de Franse tv-zender zei Mubarak dat hij in juni een communiqué ontving van Bin Laden waarin de Saudiër dreigt Bush samen met andere G8-leiders te vermoorden tijdens het topoverleg. "Het was een bekend feit", zei de Egyptische president in het gesprek. Bovendien zei Mubarak tegen de Franse krant Le Figaro dat de Egyptische veiligheidsdienst aan de VS hadden gemeld dat er in het dreigement werd gesproken van een 'vliegtuig volgepropt met explosieven'.

Een Amerikaanse veiligheidsbeambte kon de berichten niet bevestigen. Hij zei wel dat de bron van waarschuwingen van buitenlandse veiligheidsdiensten vaak onduidelijk is en dat serieuze bedreigingen moeilijk te onderscheiden zijn van vals alarm.