Utah verbiedt grijpen naar kruis

De hoogste rechtbank in Utah heeft inwoners van de staat gewaarschuwd ten opzichte van het publiekelijk en ontuchtelijk betasten van eigen (mannelijke) geslachtsorganen. Dit nadat een 15-jarige jongen liefst op een parkeerplaats in Vernal een vrouw, die haar auto geparkeerd had, op deze wijze had begroet. Na het staren naar de dame greep de jongen zijn kruis en bewoog z'n zaakje stevig op en neer. Een politieagent die toevallig aanwezig was arresteerde de jongen voor het incident, omdat het volgens de wet niet toegestaan bleek.

Die schrijft namelijk voor dat er sprake kan zijn van vervolging wanneer er een vorm van geslachtsgemeenschap, het tonen van geslachtsorganen, publiekelijk masturberen, voyeurisme of een ander zwaardere vorm van publiekelijke ontucht is geconstateerd.

Ook enkele bekende Amerikanen hebben dergelijke fratsen uitgehaald. Roseanne Barr kon niet van haar geslachtsdelen afblijven na het zingen van het Amerikaanse volkslied tijdens een baseballwedstrijd in 1990. Om nog maar niet te spreken over Madonna en Michael Jackson.

Het verschil zit er volgens de aanklager in dat die publieke figuren zich niet richtten op een bepaald persoon, maar op een groot publiek, in tegenstelling tot de 15-jarige A.T.