Ruud de Wild geschorst van Radio 3 FM

Naar aanleiding van zijn uitlatingen over Hans Dulfer gisteren, is Ruud de Wild van donderdag 27-9 tot en met woensdag 3-10 door de hoge heeren van de publieke omroep geschorst van Radio 3. Hij mag nog wel op TV verschijnen.

Ruud had Hans Dulfer een "arrogante klootzak" genoemd naar aanleiding van een column die Hans afgelopen dinsdag in het NRC Handelsblad had geschreven.

In die column ging Hans Dulfer in op de Osama bin Laden track van Prince (zie ook dit bericht) die Ruud de Wild vorige week liet horen in zijn programma.
Dulfer schrijft onder andere: ''Via via verneem ik later dat de volgende dag het item toch de lucht ingegaan is en nota bene op Radio 3, door menigeen toch gezien als een bolwerk van muzikaal terrorisme. En dan ook nog in het programma van BNN-presentator Ruud de Wild die ik, dacht ik, ooit met veel overgave de hit Ik heb een bolletje in m'n holletje hoorde aankondigen.''

Ruud de Wild belde naar aanleiding hiervan Hans Dulfer op in de uitzending van gisteren, maar kreeg alleen Dulfer's antwoordapparaat ''te pakken'' die hij vol begon te schelden met termen als "arrogante klootzak, achterbakse teringlijer" enzovoorts.

Dit viel niet in goede aarde bij de leiding van Radio3, die De Wild op één week non-actief heeft gesteld. Met ingang van morgen.

De column van Hans Dulfer kun je hier Lezen.

Dank aan Henk Plenk voor het melden.