Juve wint, maar niet overtuigend

Juventus heeft de eerste wedstrijd in de Championsleague weliswaar gewonnen, maar overtuigen kon de ploeg nooit.


Na een schorsing van vier maanden wegens gebruik van nandrolon is Edgar Davids dinsdag teruggekeerd in het elftal van Juventus. In de gewonnen championsleaguewedstrijd tegen Celtic (3-2) luisterde hij die festiviteit op met de rode kaart. De Duitse scheidsrechter Krug stuurde hem in de slotfase met twee keer geel van het veld.

Davids moest weg in een fase dat Juventus met 2-1 leidde. Vervolgens begon Krug met strafschoppen te strooien. Eerst maakte Larsson na een omstreden situatie van elf meter gelijk. Bij wijze van goedmakertje kreeg Juve ook een penalty, zo mogelijk nog meer omstreden. Daaruit zette Amoruso Juventus alsnog op winst, 3-2.

Davids kreeg voor rust geel wegens een overtreding op Lennon. Na de hervatting kon hij na de tweede boeking wegens een klein vergrijp tegen Larsson vertrekken.

Davids kwam 11 mei voor het laatst in actie voor Juve, in de competitiewedstrijd tegen Fiorentina. Om meerdere reden kwam zijn rentree coach Lippi goed uit. Tudor, de laate tijd spelend op Davids' plaats, brak afgelopen weekeinde zijn neus. Een andere middenvelder, de van Lazio gekochte Nedved, had nog een schorsing uit te zitten.

Celtic

Celtic debuteerde in Delle Alpi in de Champions League. De Schotten schakelden in de voorronden Ajax uit, vooral door een sterk optreden in de ArenA van Amsterdam. In Turijn ontbrak aanvankelijk een van de uitblinkers van toen, de Nederlandse neo-international Petta. Hij was nog niet fit genoeg om in de basis te beginnen.

Na ruim een half uur was Celtic dicht bij de openingstreffer. Sutton kopte fraai in, maar Van der Sars opvolger Buffon redde goed. Vervolgens kwamen de mogelijkheden voor de thuisclub. Montera leek in te koppen na een fout van doelman Douglas, maar Balde haalde de bal van de lijn.

Op slag van rust was het wel raak. Trezeguet tikte van dichtbij in, na bijzonder fraai voorbereidend werk van Salas aan de zijkant. Trezeguet, de man die in de zomer van 2000 voor Frankrijk de finale van het EK besliste, zette Juventus kort na rust op een veiliger 2-0. Hij kopte in, na een voorzet op maat van Del Piero. Celtic, de kampioen van Schotland, gaf zich echter niet gewonnen.

Na ruim een uur kwam de formatie van coach O'Neill terug in de wedstrijd. Nadat oud-Feyenoorder Larsson de bal bij een vrije trap breed had gelegd, schoot Petrov met een van richting veranderd schot de 2-1 binnen. Door de strafschoppen in de sensationele slotfase werd het uiteindelijk 3-2 voor Juve.