Feyenoord geeft winst weg

Feyenoord gaf in de tweede helft de 2 - 0 voorsprong uit handen tegen een vechtend Spartak.

Feyenoord had de zege dinsdag tegen Spartak Moskou binnen handbereik. De 0-2 voorsprong van de Rotterdammers in het uitduel in de Champions League zorgde echter voor onrust in het spel van Feyenoord. De Moskovieten krabbelden uit geslagen positie overeind: 2-2.

Feyenoord begon sterk aan het duel. De Russen gaven de Rotterdammers ook de ruimte om te combineren. Na een vrije trap van Pierre van Hooijdonk, die in de muur eindigde, bleef Feyenoord druk zetten op de Moskouse defensie. Met positief resultaat. Paul Bosvelt schoot na amper een kwartier in de rebound de bal onhoudbaar langs de Russische doelman.

Spartak Moskou leek niet wakker geschud. Kort na de treffer van Bosvelt stevende Kalou vanaf de middenlijn alleen af op keeper Kabanov. Afspelen op Tomasson was voldoende geweest om de voorsprong te verdubbelen. Kalou speelde de bal echter te veel voor zich uit waardoor Kabanov zijn been tegen de bal kon zetten.

Gevaarlijk werd Feyenoord daarna nauwelijks meer in het met zo'n tienduizend toeschouwers gevuld Luzhniki-stadion. Ook de thuisploeg overtuigde weinig in het verloop van de eerste helft. Spartak kwam weliswaar een aantal keer dichtbij keeper Edwin Zoetebier, maar de kansen werden verprutst.

Na rust kreeg Spartak Moskou meer greep op het spel van Feyenoord. De Rotterdamse gasten werden meer en meer teruggedrongen. Het offensief van Spartak richting Rotterdams doel ging echter gepaard met een defensieve blunder. Duur balverlies leidde tot een succesvolle counter van Feyenoord.

Het schot van Tomasson na ruim tien minuten in de tweede helft op de Spartak-doelman werd in eerste instantie nog geblokt, maar de Deen was alerter dan zijn tegenstanders. De afvallende bal schoot hij eenvoudig tegen de touwen.

Gestuntel

De 0-2 voorsprong op het redelijk bespeelbare veld deed Feyenoord weinig goed. De ploeg van Bert van Marwijk begon te stuntelen. Feyenoord had ook geen antwoord op het gejaagde spel van Spartak. Met veel balverlies en weinig dreiging vooruit speelde Feyenoord de Moskovieten in de kaart.

De organisatie leek ook zoek bij de Feyenoorders. Spartak-speler Besjastnikh kon de bal, bij een vrije trap halverwege de tweede helft over rechts, vrij intikken. Kort daarop kon Zoetebier opnieuw de bal uit het doel vissen. Met goed combinatiespel slalomde de Braziliaanse aanvaller Bobson door de Rotterdamse verdediging en prikte de bal langs Zoetebier: 2-2.