Supersnel internet voor Nijmeegse studenten

Nijmeegse studenten die volgend jaar woonruimte huren bij de Stichting Studentenhuisvesting (SSHN) krijgen de mogelijkheid voor een supersnelle internetaansluiting. De verbinding is volgens de SSHN en de Arnhemse aanbieder GTI Vitel vijf keer sneller dan de bestaande mogelijkheden.

De SSHN, het Universitair Centrum Informatievoorziening en GTI Vitel hebben deze week een contract gesloten voor deze internetaansluiting. Het Arnhemse bedrijf zorgt in het komende studiejaar voor het aanlegen van meervoudige glasvezelkabels tussen alle wooncomplexen van Studentenhuisvesting en het universiteitsterrein. Ook de bekabeling in de huizen zelf neemt het bedrijf voor zijn rekening. In augustus van volgend jaar is de internetverbinding klaar, aldus de SSHN.

De Stichting Studentenhuisvesting beheert in Nijmegen ongeveer 4200 wooneenheden in zestien complexen en 34 stadspanden. De stichting streeft er naar om complete kamers te verhuren, inclusief stoffering, koel- en kookgelegenheid, wasmachines en droogtrommels. Internet hoort volgens SSHN bij de kamerinrichting, omdat studenten tegenwoordig praktisch niet meer zonder internet kunnen.

De supersnelle aansluiting gaat de studenten zo'n dertig gulden per maand kosten. Voor dat bedrag kunnen ze dan onbeperkt internetten. De glasvezelkabels geven ook toegang tot het netwerk van de universiteit.