Bezit bin Laden kernwapens??

Ozzie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leden van het terroristische netwerk van Osama Bin Laden hebben meerdere keren getracht verrijkt uranium te kopen om daarmee nucleaire wapens te kunnen maken. De informatie is afkomstig van Jamal Al-Fadl, een voormalige medewerker van Bin Laden die de afgelopen jaren informatie aan de Amerikaanse federale politie FBI heeft verstrekt.

Pogingen om de radioactieve stof te verkrijgen, zijn gedaan in de voormalige Sovjet-Unie en in Sudan, zo meldt de Britse krant The Sunday Times. Volgens Al-Fadl heeft hij zelf geprobeerd om voor 1,5 miljoen dollar uranium in Sudan te kopen. Hij zou zich echter uit de onderhandelingen hebben teruggetrokken en niet weten of de koop doorgang heeft gevonden.

Bronnen rond de IsraŰlische veiligheidsdienst melden ook dat Bin Laden van plan was om in Kazachstan een compacte nucleaire bom te kopen. Het is onduidelijk of Bin Laden op dit moment over dergelijke wapens beschikt.

De terrorist zelf verklaarde in een interview dat "wij het niet als een misdaad beschouwen om nucleaire of chemische wapens te bezitten. Wij hebben het recht om ons te verdedigen".