Feyenoord bang voor reis naar Moskou

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk voelt er weinig voor zondag in het vliegtuig te stappen naar Moskou, waar zijn ploeg volgende week in de Champions League tegen Spartak speelt. De aanslagen in de Verenigde Staten hebben de trainer angstig gemaakt.

Van Marwijk zal vandaag op de training peilen hoe de selectie over de reis denkt. Van Marwijk kan zich voorstellen dat zijn spelers eveneens weinig trek in de trip hebben. Sommigen beamen dat. ,,We hebben aantal jongens met vliegangst. Zij zullen nu helemaal moeite hebben in een vliegtuig te stappen'', aldus verdediger Kees van Wonderen. ,,Het is geen reis waarop ik me verheug'', zei Patrick Paauwe. ,,We moeten er over praten'', meende aanvoerder Paul Bosvelt.

Het besluit van de UEFA om alle duels in de Champions League van gisteren af te lasten, werd toegejuicht door de Feyenoord-spelers, die daardoor niet tegen Bayern München hoefden te spelen. Die wedstrijd wordt waarschijnlijk verplaatst naar 10 oktober. Volgende week dinsdag staat het duel met Spartak Moskou op het programma. ,,We weten niet of het bij deze aanslagen blijft of dat er nog meer komen'', zei Bosvelt over de angst bij de spelers. ,,Wie garandeert ons dat Moskou wel veilig is? Zo op het eerste oog kan het toch een mogelijk doelwit zijn als hoofdstad van een groot en belangrijk land.''

Feyenoord laat weten dat het zich zal conformeren aan de beslissing van de UEFA. De club zal niet op eigen initiatief de reis afgelasten. ,,Ik kan me de gevoelens van de spelers voorstellen. Bij mij thuis wordt ook gezegd: moet jij nou echt naar Moskou? Ik heb geluk. Als ik echt niet durf, ga ik niet. De spelers kunnen dat niet zeggen'', aldus woordvoerder Jan D. Swart van de club.

Aanvoerder Paul Bosvelt vindt dat als er spelers niet naar Moskou durven, zij moeten kunnen besluiten niet mee te gaan. ,,Ik begrijp de belangen. De UEFA bepaalt over de Champions League, maar toch niet over individuele gevoelens. Of over een groepsgevoel. Feyenoord kan als club besluiten om niet te gaan, maar moet daar dan ook de consequenties van willen dragen. Ik weet dat dit vooruit lopen is op de situatie. Ik hoop dat het niet zo ver komt.''