F1: Hakkinen stopt ermee

Formule-1-coureur Mika Hakkinen stopt volgens de Duitse krant Bild aan het einde van dit seizoen. Het blad meldt donderdag dat de 32-jarige Fin, die in 1998 en 1999 wereldkampioen werd met McLaren, zijn besluit zaterdag bij de Grand Prix van Italië bekendmaakt.

McLaren zou als vervanger voor Hakkinen al zijn jonge landgenoot Kimi Raikkonen hebben gecontracteerd. Eerder deze week werd duidelijk dat de renstal inderdaad serieuze interesse heeft in de 22-jarige debutant. Raikkonen staat nog tot 2003 onder contract bij Sauber. Om die verbintenis af te kopen zou McLaren 25 miljoen gulden moeten neertellen.

Hakkinen begon in 1991 in de Formule-1 bij het team Lotus. Na twee jaar stapte hij over naar McLaren. In 1995 raakte hij zwaar gewond door een crash tijdens de GP van Australië. Na zijn twee wereldtitels in '98 en '99 verloor hij vorig jaar de strijd om het kampioenschap van Michael Schumacher.

Dit seizoen verloopt slecht voor Hakkinen. Hij won slechts een race en staat vijfde in het WK-klassement met 24 punten. Totaal passeerde hij negentien keer als eerste de finish.