Schade brand discotheek enorm

De politie begint woensdag het technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand die in de nacht van maandag op dinsdag discotheek Lexion in Westzaan in de as legde. Zowel politie als brandweer schat de omvang van de schade op zo'n 12 miljoen gulden.

Een groot deel van het partycentrum aan de Overtoom moet als verloren worden beschouwd. De brandweer houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken. Een woordvoerder noemt de combinatie van tijdstip, plaats waar de brand ontstond, de omstandigheden en een stroom van geruchten als reden voor het vermoeden. De politie sluit zich niet bij de brandweer aan. ,,We hebben geen aanleiding nu al van brandstichting uit te gaan'', aldus een woordvoerder.

Discotheek Lexion was een populaire uitgaansgelegenheid met een bovenregionale functie en een capaciteit van 2000 tot 3000 gasten. Vanuit de Lexion verzorgde muziekzender TMF af en toe uitzendingen. Volgens de politie zijn er recentelijk geen klachten of aangiften geweest omtrent het toelatingsbeleid. Wel zijn geregeld personen aangehouden wegens het in bezit hebben van partydrugs. Uit de omgeving kwamen regelmatig klachten binnen over geluidsoverlast.