BanenNet van het net

De vacaturesite BanenNet.nl stopt 1 oktober met de activiteiten op internet. Newmonday.com en Jobtrack.nl nemen de gebruikers van de VNU-site over. Hierdoor wordt hun marktpositie versterkt.

"De formule van BanenNet was achterhaald, er was niet genoeg service'', zei een woordvoerder van Newmonday maandag. Ook de toenemende concentratie op de carrièresitemarkt was een reden om BanenNet van het net te halen.

Marktleider Newmonday zal de gebruikers met een hbo-opleiding bedienen. De werkzoekenden met een mbo-opleiding kunnen terecht op Jobtrack. Carrièremanagementsite Newmonday is voor de helft van VNU en voor de andere helft van Randstad. Jobtrack is een initiatief van Wegener, de uitgever van regionale kranten.

Van een toekomstige samenwerking tussen Jobtrack en Newmonday is geen sprake volgens een woordvoerder. "Afgesproken is de voormalige gebruikers van BanenNet naar Jobtrack te verwijzen. In ruil daarvoor krijgt Newmonday geld van Wegener dat het zal gebruiken voor reclameruimte in de regionale kranten. Een samenvoeging of iets dergelijks is niet aan de orde.''

BanenNet was opgericht in 1997 en ontwikkelde zich tot een van de grootste banensites van Nederland. Werkzoekenden konden zich abonneren en zo een overzicht krijgen van de arbeidsmarkt van ons land. BanenNet telt ongeveer 60.000 gebruikers, van wie 50.000 actieve.