Echtscheiding niet meer verzekerd

Big_M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Scheiden kan nog wel, maar voortaan moet het ex-paar zelf voor de kosten opdraaien. Verzekeringsmaatschappij Ohra heeft dinsdag bekendgemaakt dat echtscheiding per 1 oktober verdwijnt uit de rechtsbijstandverzekering.

Ohra is de laatste Nederlandse maatschappij die mensen verzekert voor echtscheiding. De verzekeraar verwacht niet dat cliënten nog snel even scheiden omdat ze anders zelf moeten betalen. "Misschien dat een paar twijfelaars over de streep wordt getrokken, maar veel zullen het niet zijn", zegt een woordvoerder van Ohra.

Vanaf begin jaren tachtig konden klanten zich bij Ohra verzekeren tegen echtscheidingen, maar al snel bleek dat een enorme kostenpost. "Mensen verzekeren zich tegen onvoorziene omstandigheden. Omdat een op de drie huwelijken strandt, is dat niet onvoorzien meer te noemen", concludeert de woordvoerder.

Scheiden via internet

Ook echtscheidingadvocaat Mr. M. Bannenberg denkt niet dat mensen minder gaan scheiden nu het niet meer in de rechtsbijstandverzekering zit. Er maakten al weinigen gebruik van de verzekering. Maar een handjevol van de echtscheidingen in mijn praktijk waren verzekerd." Bannenberg verwacht wel dat mensen meer een prijsvergelijking gaan maken en de goedkoopste manier zoeken om te gaan scheiden. "Maar dat is niet meer dan logisch." Op internet zijn al aanbiedingen om te scheiden -all in- voor 1750 gulden.