F1: Uitslag Grand Prix van BelgiŽ

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Schumacher is de overwinnaar geworden van de Belgische Grand Prix. David Coulthard werd 2e, Giancarlo Fisichella werd 3e.

De race kende in totaal drie starts. Tijdens de eerste start ging het fout voor Prost coureur Heinz Harald Frentzen. De coureur die gisteren veel geluk had tijdens de kwalificatie mocht vanaf positie vier de race starten maar waarschijnlijk door de zenuwen liet hij zijn motor afslaan. Hierdoor moest hij als laatste starten. Ook was er een probleem met de Williams van Juan Pablo Montoya. Hij kreeg in de opwarmronde voor de tweede start zijn wagen niet aan de praat en moest ook als laatste starten.

Tijdens de tweede start was iedereen goed weg. Maar na enkele ronden sloeg het noodlot toe. In een flauwe bocht duwde de Jaguar van Eddie Irvine de Prost van Luciano Burti het gras op. Luciano Burti schoot met ruim 280 km/h recht door de banden in. De Prost had zoveel vaart dat hij onder de banden doorschoot. Luciano Burti werd per ambulance naar het medisch centrum op het circuit afgevoerd. Berichten melden dat hij het nu goed maakt ( zie ook dit bericht ).

Na een rode vlag-situatie werd de race voor de derde keer gestart. Echter werd door het oponthoud de race wel met 8 ronden ingekort. Na de derde start viel op dat de beide Benetton coureurs een goede race hadden. Giancarlo Fisichella lag lange tijd op een tweede positie en eindigde de race, na een lang gevecht met David Coulthard op positie drie.

Jos Verstappen eindigde dit moeizame weekend op een nette tiende positie. Na de derde start waarin Jos Verstappen natuurlijk weer een hoop mensen inhaalde kon de Nederlander niet echt meer inhalen. Dit was vooral te wijten aan het motorvermogen van de Asiatech.