Politie hervat zoekactie strand Nulde

De politie heeft in de omgeving van Strand Nulde zaterdagmorgen de zoekactie hervat in verband met de maandag gevonden romp van een jong meisje. Zij zoekt naar andere delen van het lichaam en naar sporen die met het misdrijf te maken kunnen hebben.

Honderd ME'ers en een helikopter zijn vrijdagmorgen de zoekactie begonnen. Die leverde tot nu toe niets op. Het gebied aan de Gelderse en Flevolandse kant van het Nuldernauw wordt uitgekamd.

Over de leeftijd en identiteit van het meisje dat in het water bij het strand werd gevonden door passanten, is nog niets bekend. De politie gaat er vanuit dat ze jonger is dan zeven jaar. Op het lichaam zijn geen sporen van seksueel misbruik gevonden. Vooralsnog zijn er geen overeenkomsten vastgesteld met kinderen die als vermist staan geregistreerd. Vergelijken is volgens een politiewoordvoerder lastig, aangezien er alleen een romp is gevonden.

Vrijdag is een onderzoek begonnen naar een relatie met de vondst van het hoofd van een kind donderdagavond bij een kade aan de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland. Het is nog niet bekend of er een verband bestaat tussen beide zaken.