Utrechtse studente vermist in Bangladesh

Sinds mei is de 29-jarige Esther de Vries uit Utrecht spoorloos. De studente theaterwetenschappen maakte een rondreis door Zuidoost-Azië. In haar laatste e-mail vertelde ze dat ze naar Bangladesh zou gaan. Nadat ze daar aangekomen was, is niets meer van haar vernomen.

De familie en vrienden van Esther zijn wanhopig. In januari van dit jaar vertrok de studente richting Thailand. Van daaruit ging ze door naar Laos en Vietnam. Op 24 mei liet ze via de e-mail weten dat ze naar Bangladesh zou afreizen, waar ze een dag later aankwam.

29 Juni las Esther haar mail voor het laatst; haar vriendinnen kraakten haar mailbox om achter deze gegevens te komen. In de hoofdstad Dakha heeft ze nog geld gepind. Op 12 juli is er nog 1200 dollar opgenomen. Dat is het laatste wat er van haar is vernomen.

Via het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade is er een onderzoek ingesteld door de lokale autoriteiten. Ook Interpol is bezig met de vermissingszaak. Maar tot nu toe heeft dat nog niets opgeleverd. Haar vriendinnen lieten het daar niet bij zitten en startten vanuit Nederland een zoekactie. Ze stuurden posters naar Bangladesh en stelden een internetsite samen. Tot nu toe zonder succes.