Verdachte 7 moorden VS opgepakt

De politie in de Amerikaanse staat Iowa heeft de vermoedelijke dader gepakt die wordt verdacht van de moord op een man, een vrouw en haar vijf jonge kinderen. De lichamen werden donderdag gevonden in Sioux City.

De moeder en de kinderen in de leeftijd van vijf tot twaalf jaar werden aangetroffen door een babysitter, aldus de Amerikaanse zender CNN vrijdag. Vlak daarna werd op de oprijlaan van een huis in dezelfde plaats ook de dode man gevonden. Alle slachtoffers zouden al enige tijd zijn overleden.

De politie vermoedt dat de 23-jarige gearresteerde man de dader is. De verdachte zou zowel de man als de vrouw met de kinderen kennen. De vrouw was mogelijk de vriendin van de dader. Over de aanhouding zijn geen nadere details gemeld.

In Sacramento, in de Amerikaanse staat Californië, werden eerder deze maand ook al zes familieleden gedood. De vermoedelijke dader, de Oekraïense immigrant Nicolay Soltys, werd donderdag opgepakt wegens verdenking van moord op onder anderen zijn zwangere vrouw en zijn 3-jarige zoon.

Een man uit de staat Texas bekende vrijdag de moord op vijf leden van zijn familie. Hij zit sinds donderdag vast op verdenking van de moord op zijn vrouw en twee kinderen. Vrijdag bekende hij deze moorden en hij zei bovendien zijn vader en zijn zus te hebben gedood. De lijken van de laatste twee werden vrijdag gevonden, de resterende drie afgelopen woensdag. Zijn vrouw en kinderen bleken eerder deze week door het hoofd te zijn geschoten, zijn vader en zus in oktober vorig jaar.