Man wil amputatie voeten op internet uitzenden

Een gehandicapte man uit de Amerikaanse staat Mississippi wil zijn voeten amputeren met een zelfgemaakte guillotine en dit rechtstreeks op internet uitzenden om zo geld in te zamelen voor protheses.
De 33-jarige student Paul Morgan, die in 1986 verlamd raakte nadat hij uit een vrachtwagen was gevallen, kwam op het idee toen zijn verzekeringsmaatschappij weigerde te betalen voor de amputatie van zijn onderbenen, om deze te vervangen door protheses.

Volgens Morgan zal hij door de amputatie en de protheses weer normaal kunnen lopen en zijn geliefde sporten van hardlopen en watersport weer kunnen beoefenen.

Morgan heeft ongeveer 150.000 dollar nodig voor de protheses, vervolgoperaties en rehabilitatie. 20 Personen hebben toegezegd 19 dollar en 99 cent te betalen om de amputatie op 31 oktober op Morgans website www.cutoffmyfeet.com te aanschouwen.

"De mensen zijn nu nog sceptisch", zegt Morgan, "Maar dat verandert wel als ik de guillotine af heb." Morgan bouwt een roestvrij stalen guillotine van 3,6 bij 4,5 meter, naar model van het apparaat dat tijdens de Franse Revolutie werd gebruikt.

Morgan zegt knevelverband te gebruiken om het bloeden tegen te gaan en zegt dat medisch personeel bij de amputatie aanwezig is voor noodgevallen. De procureur-generaal van Mississippi is bezorgd en heeft contact gezocht met Morgans advocaat. Mississippi zou Morgan hebben aangeboden zich te laten onderzoeken door een chirurg als hij van de amputatie af ziet. De internetamputatie zou in strijd zijn met enkele wetten, waaronder een wet over het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en wetten die consumenten tegen oplichting beschermen.