Bomexpert zwaar gewond bij kofferexplosie

Een bomexpert van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) is in de nacht van maandag op dinsdag ernstig gewond geraakt in Rotterdam doordat een verdacht koffertje tijdens onderzoek ontplofte. De man is opgenomen in het ziekenhuis. Volgens een politiewoordvoerder zal hij mogelijk een deel van zijn onderarm moeten missen.

In verband met het incident heeft een arrestatieteam post gevat voor een woning in de Paradijslaan, in de wijk Crooswijk. Omliggende panden zijn uit voorzorg ontruimd. Er wordt rekening gehouden met de aanwezigheid van verdachten of explosieven in de woning.

Eerder in de nacht, even na 02.00 uur, had de politie poolshoogte genomen na melding van een ruzie in de Paradijslaan. Toen agenten kwamen aanrijden, zagen ze nog net een auto wegrijden. Na een korte achtervolging reed de auto tegen een paal, waarna de bestuurder zich rennend uit de voeten maakte. Op de achterbank van de verlaten auto zagen agenten een vuurwapen liggen.

Verdacht

De auto werd voor onderzoek naar een hal aan de Boezembocht gesleept. Na een eerste onderzoek door Bureau Wapens en Munitie van de politie werd besloten experts van het EOC uit Culemborg op te roepen. Die inspecteerde het voertuig en haalde een verdacht koffertje voorzichtig uit de auto. Even later ontplofte het koffertje, waarbij de EOC'er gewond raakte.

Volgens de politie was dinsdagochtend nog onduidelijk of de betrokken bomexpert had geprobeerd het koffertje te openen of dat het spontaan is geëxplodeerd.