Ouderwets lange files A10-West

De A10-West is sinds zondagavond elf uur weer geopend. Automobilisten laten de sluiproutes en het openbaar vervoer meteen weer links liggen. Voor de Coentunnel stond maandagochtend een file van 2 kilometer en op de A8 van Zaandam naar Amsterdam 8 kilometer.

De files richting westelijke rondweg om Amsterdam nemen weer de gebruikelijke lengtes aan. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat had niet anders verwacht. "De voorlichting werkte goed. Iedereen weet kennelijk dat de werkzaamheden na 26 augustus klaar zijn. De capaciteit van de weg is gelijk gebleven en dus is het weer als vanouds druk."

De afritten aan de A10-West waren de afgelopen drie maanden afgesloten, omdat dit deel van de ring een grote opknapbeurt kreeg. Er werd een dubbele laag zeer open asfalt beton (zoab) aangebracht. Dit zogenoemde fluisterasfalt zorgt voor minder geluidsoverlast door het voorbij razende verkeer. Voor automobilisten was slechts één rijbaan beschikbaar. De grote chaos die werd verwacht door de werkzaamheden bleef uit.