Politie arresteert voetbalfans Ajax-Feyenoord

Ajax supporters en Feyenoord fans hebben elkaar bekogeld met blikken en flesjes. Na afloop bestormden Feyenoord-aanhangers het ereterras. De politie verrichte 24 aanhoudingen.

Voor de aanvang van de wedstrijd Feyenoord-Ajax in de Kuip in Rotterdam heeft de politie een charge uitgevoerd. Rond half twaalf arriveerde voor het stadion een trein met enkele honderden Ajax-supporters. Hoewel zij door een hek waren gescheiden van de Feyenoord-aanhangers, bekogelden beide groepen elkaar met blikken en flesjes.

Enkele Rotterdammers vielen vervolgens een politieauto aan waarna de ME een charge uitvoerde. Een onbekend aantal mensen is gearresteerd. De supportersgroepen provoceren elkaar door leuzen te roepen, als "Alle joden aan het gas".

Na afloop van de topper Feyenoord-Ajax liepen de gemoederen bij de Feyenoord-fans zo hoog op, dat het Amsterdamse bestuur op het ereterras bijna klappen kreeg. In de ogen van de Feyenoorders juichte Rafael van der Vaart iets te uitbundig voor hun tribunes, waarna de vlam in de pan sloeg. Enkele heethoofden probeerden het ereterras te bestormen, maar werden door stewards in bedwang gehouden.