De Iron Lady een erotische uitstraling?

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De erotische uitstraling van Margaret Thatcher staat centraal op een expositie die wordt samengesteld door dertig Britse kunstenaars. De opdracht komt van een galerie in Londen. Het is niet duidelijk of de 'Iron Lady' de opening van de tentoonstelling zal bijwonen.

Margaret Thatcher kwam tijdens haar werk meestal over als een harde vrouw. Toch vonden sommigen haar erotisch. Zo beschreef de inmiddels overleden Franse president Mitterrand haar ooit als de vrouw ,,met de ogen van Caligula en de mond van Marilyn Monroe'', aldus maandag de Britse krant The Times. Tara Howard van de Blue Gallery zegt zich altijd te hebben verbaasd over Thatchers vermogen de meest extreme reacties op te roepen.

Thatcher was eerste minister tussen 1979 en 1990 voor de Conservatieven. Een woordvoerder van die partij: ,,Het is vleiend dat mensen haar belangrijk genoeg vinden om er een expositie aan te wijden.'' Wanneer de expositie opent, is niet bekend. Ook niet of het onderwerp van de tentoonstelling daar zelf bij zal zijn. ,,Zelf houdt ze meer van klassieke kunst'', aldus de woordvoerder.