Taliban arresteert 24 christenen

DoctorB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid uitgesproken over het lot van 24 medewerkers van een christelijke hulporganisatie die zijn gearresteerd in Afghanistan. Onder de gearresteerde hulpverleners zijn acht westerlingen, waarschijnlijk Amerikanen, Australiërs en Duitsers.

Het streng islamitische Taliban-bewind beschuldigt hen ervan dat ze Afghanen tot het christendom wilden bekeren. Daar staat in Afghanistan de doodstraf op.
Volgens de vice-minister voor religieuze zaken hebben twee buitenlandse hulpverleners schuld bekend en in een schriftelijke verklaring hun spijt betuigd.

De christelijke hulporganisatie Shelter Now International bouwt onderkomens voor vluchtelingen in het door burgeroorlog geteisterde Afghanistan. Shelter Now International is een Amerikaanse organisatie die onder meer vanuit Nederland wordt gefinancierd.
Bij doorzoeking van het kantoor zouden bijbels zijn gevonden. Ook werden in computerbestanden christelijke teksten aangetroffen.

De streng-islamitische Taliban wil Afghanistan zo veel mogelijk ontdoen van andere godsdiensten. Zo werden in maart grote Boedha-beelden vernietigd. Ook krijgen moslims die zich inlaten met een andere godsdienst de doodstraf.