FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 augustus 2001

Varma: Wel geld betaald aan Ninash Found

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het voormalig Tweede-Kamerlid van GroenLinks Singh Varma zegt wel degelijk geld te hebben betaald aan de Ninash Foundation voor een scholenproject in India. Dat gebeurde alleen niet onder de naam Tara Singh Varma, "maar onze familie is de verplichting wel nagekomen. Het geld is overgemaakt, via een andere naam", zegt Varma in een interview dat zaterdag verschijnt in het Volkskrant Magazine.

Twee weken geleden kwam in het nieuws dat Varma in 1999 625.000 gulden heeft toegezegd aan het scholenproject, maar nooit zou hebben betaald. De Ninash Foundation voert het project in India uit. Varma was tot enkele maanden geleden voorzitter van de stichting. Zij verliet in mei de Tweede Kamer omdat zij ongeneeslijk ziek zou zijn. Daarover is twijfel ontstaan. Varma is ervan beschuldigd dat zij de ziekte simuleert om onder haar financile verplichtingen uit te komen.

'Peper in reet'

Varma uit in het interview zware kritiek op de Tweede Kamer en haar fractie. Politici houden zich volgens haar veel te veel met elkaar bezig en niet met de kiezer. De partijen hebben "peper in de reet" nodig. Als zij beter zou worden, denkt zij niet dat zij nog lid zou blijven van GroenLinks en dat de partij nog met haar overweg zou kunnen.

Varma zegt dat zij zich de afgelopen drie jaar heeft laten meeduwen "in een richting waar ik niet helemaal achter stond." Zij vindt dat zij meer bombarie had moeten blijven maken. "Meer activiste moeten zijn dan politica."

Prins Charles gewond bij polowedstrijd

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prins Charles (52) is gewond geraakt bij een liefdadigheidsspelletje polo. De Britse kroonprins viel vrijdag van zijn paard tijdens de wedstrijd in Cirencester in Gloustershire. Dit meldt de BBC. Prins Charles is opgenomen in het ziekenhuis, maar de verwondingen lijken mee te vallen.

Prins Charles heeft aan de valpartij in ieder geval geen botbreuken overgehouden, aldus zijn woordvoerster. Eerder dit jaar brak de kroonprins zijn schouder toen hij tijdens een vossenjacht in het graafschap Derbyshire in Midden-Engeland van zijn paard viel.

Tien jaar geleden brak de enthousiaste sporter en jager tijdens een polowedstrijd op twee plaatsen zijn arm. In 1998 zou hij een rib hebben gebroken bij een jachtpartij in het noorden van Wales.

Kennismakingsrondje van Máxima.

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden

Kroonprins Willem Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta trekken twee maanden uit om in het hele land kennismakingsbezoeken af te leggen. Tussen 4 september en 14 november bezoekt het paar alle provincies en de vier grote steden voor een wederzijdse kennismaking, zoals de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) het noemt.

De provincie Noord-Brabant mag het populaire stel als eerste begroeten op 4 september. Daarna volgen Amsterdam (10/09), Drenthe (12/09), Groningen (13/09), Gelderland (19/09), provincie Utrecht (26/09), Overijssel (2/10), Zuid-Holland (8/10), Friesland (10/10), Rotterdam (15/10), Flevoland (17/10), Limburg (22/10), Zeeland (25/10), Den Haag (31/10), Noord-Holland (1/11) en tenslotte de stad Utrecht op 14 november.

De rondreis dient een drieledig doel. Het aanstaande bruidspaar wil kennismaken met bestuurders in de provincies en de grote steden. Ook moet de bevolking de gelegenheid krijgen om beiden in levenden lijve te aanschouwen. Daarnaast zijn de bezoeken bedoeld om Máxima te introduceren in de samenleving.

Lange vliegreis voor drie minuten trekken

_LowLander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veertig volle uren in een vliegtuig voor drie minuten aan het touw. Het lijkt waanzin, maar in Eibergen wordt het werkelijkheid. De touwtrekkers van het Chinese fabrieksteam Angang Steel Company worden binnen recordtijd verslagen. Het enthousiasme groeit met de trekbeurt. De uit de kluiten gewassen stayerman krijgt steeds meer plezier in deze oerhollandse sport.

Als lid van het fabrieksteam van de Angang Steel Company, de enige touwtrekvereniging van China, is het trekken op gras een aangename verrassing voor hem. Normaal schreeuwt hij zijn teamgenoten in de hal toe tijdens de jaarlijkse touwtrekwedstrijden in oktober. Op die manier wordt aan teambuilding gedaan bij een van de grootste staalfabrieken in China.

Om het touwtrekken in eigen land te promoten en te werken aan contacten met de internationale touwtrekbond wordt gretig gebruik gemaakt van de uitnodiging van TTV Eibergen om deel te nemen aan het toernooi ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum. Het begin van de ruim twintig uren durende vliegreis verloopt gladjes, maar eenmaal geland op Schiphol komt er een grijze waas over het sportieve uitje. Nagenoeg alle koffers zijn tijdens een tussenlanding in Parijs achtergebleven.

Een baliemedewerker van Air France sust de gemoederen. Nog dezelfde dag zullen de koffers worden nagestuurd. Maar als een groepje Eibergenaren zich bij de luchthaven meldt om een Engels en een Lets team op te halen, zijn er slechts vijf van de twaalf koffers alsnog gearriveerd.

Die tegenslag wordt met een lach op het gezicht overwonnen en met geleende schoenen levert de reglementaire weging zaterdagavond in tegenstelling tot het Engelse Felton Eccles geen problemen op. De Engelse ploeg is vijftien kilo te zwaar en nestelt zich niet achter een pint, maar gaat spoorslags naar de sauna om het overgewicht uit te zweten. Die operatie lukt in tegenstelling tot het nasturen van de Chinese koffers.

Xi Man Zhang is na de weging een ervaring rijker. Hij weet dan inmiddels dat hij zich met zijn ploeg bevindt temidden van de mondiale touwtrekelite. Het leerproces is dan ook van korte duur.

De eerste trekbeurt tegen Eibergen is na vijf seconden al over. Alleen al het op spanning brengen van het touw door de favoriet voor goud op de World Games straks in Japan is voldoende om drie Chinezen uit balans te brengen, waardoor het team als een kaartenhuis ineenstort. Het vervolg is gemakkelijk te raden. Zonder een trekbeurt in winst om te zetten, is het toernooi in recordtijd geschiedenis voor de fabrieksploeg.

De laatste wedstrijd tegen Heure vormt met een duur van dertig seconden een gunstige uitschieter en je ziet de stayerman in dat duel naar grote hoogte groeien. Zijn aanmoedigingskreten lijken ook gehoor te krijgen, maar de betere techniek van Heure geeft toch de doorslag. Hooguit drie minuten actie na een vlucht van ruim twintig uur, maar desondanks zal Xi Man Zhang in eigen land enthousiast proberen het touwtrekken te promoten. Op steun van de TWIF, de internationale touwtrekbond, kan hij rekenen. De trip naar Eibergen is daardoor voor de coach meer dan geslaagd.

Big Brother The Battle.

xxxl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Big Brother Before The Battle:
De eerste kennismaking met Big Brother The Battle,
gepresenteerd door Patty Brard.

Uitzendingen:
donderdag 16 augustus, donderdag 23 augustus, donderdag 30 augustus, donderdag 6 september, donderdag 13 september 2001

Voor de start van The Battle brengt Yorin vanaf donderdag 16 augustus een vijftal programma's onder de titel “Big Brother Before The Battle” om de kijker op te warmen voor de meer dan 100 uitzendingen die nog in het vooruitzicht liggen. Onder leiding van de diva van het Nederlandse televisiescherm, Patty Brard, maakt de kijker in deze reeks alvast kennis met het concept van “Big Brother The Battle”. De wereldwijd populaire real life soap, die dit jaar dankzij een aantal extra elementen, garant staat voor een meedogenloze strijd binnen de groep bewoners. Per aflevering wordt het de kijker duidelijker wat hij dit seizoen kan verwachten en hoe hij zelf invloed kan uitoefenen op een aantal onderdelen. Zo kan het publiek in “Big Brother Before The Battle” middels een songcontest bepalen wat de titelsong wordt van "Big Brother The Battle". In de eerste vier uitzendingen brengt telkens een Nederlandse artiest twee songs ten gehore, waaruit de kijker middels een speciaal telefoonnummer haar of zijn keuze maakt. De winnende song gaat door naar de finale. In de live uitzending op donderdag 13 september komen de vier winnende nummers nog eens voorbij in een spannende finale en volgt het verlossende woord van Patty wie zich de winnaar mag noemen.

Via www.big-brother.nl kunnen de "Big Brother"-fans de komende weken aangeven welke brandende vragen men aan de winnaars van de eerste twee edities, Bart en Bianca, wil stellen. Dit duo bijt op donderdag 16 augustus de spits af om de vragen te beantwoorden en over hun post "Big Brother"-ervaringen te vertellen. Andere binnen- en buitenlandse coryfeeën volgen hun voorbeeld in de volgende uitzendingen. Ook staat de site open voor het oordeel van de kijker over dé real life soap van het Nederlandse scherm. Wat wil de kijker komend seizoen zien en wat interesseert hem juist niet. Patty verschaft duidelijkheid in deze en andere vragen vanaf donderdag 16 augustus.

dus dat wordt weer smullen

Bruid trouwt met 8 kogels in haar buik

AReLaXeD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Turkse bruid heeft zaterdag haar jawoord gegeven, ondanks acht kogels van een luchtdrukpistool in haar buik. De 22-jarige vrouw was vrijdag tijdens een feestje aan de vooravond van haar bruiloft door een familielid neergeschoten, zo schreef de Turkse krant Milliyet maandag.

In het ziekenhuis besloten artsen de operatie om de kogels te verwijderen uit te stellen, omdat haar aanstaande schoonvader weigerde een andere datum voor het huwelijk te plannen. Hij gaf als reden dat mensen van ver waren gekomen om de bruiloft bij te wonen. De bruid verliet het ziekenhuis vervolgens om het feest toch door te laten gaan en danste ondanks haar verwondingen met haar kersverse echtgenoot.

Tijdens het feestje vrijdag raakten nog vijf familieleden gewond. Turkse bruiloften zijn vaak wilde feesten, waarbij luchtdrukpistolen en andere wapens worden afgevuurd om de gebeurtenis te vieren. In het verleden zijn daardoor al diverse bruiloftsgasten gewond geraakt.

Herman Brood scoort nu zijn grootste hit

Ruim 4 weken na zijn dood staat Herman Brood bijna aan de top van de Nederlandse hitparade. Het door hem gezongen 'My way' kwam deze week vanuit het niets binnen op de vierde plaats van de Mega Top 100. Het is de hoogste notering die de rockzanger ooit heeft behaald.

Zijn bekende hits als 'Saturday night' en 'Still believe' kwamen niet hoger dan respectievelijk 23 en 30. Alleen 'Als je wint' met Henny Vrienten en 'Never be clever' kwamen in de Top Tien (op de tiende en de negende plaats). Zelfs zijn merkwaardige carnavalskraker, Maak van uw scheet een donderslag, die hij in 1979 onder de naam ''De breedbekkikkers'' uitbracht, scoorde nog hoger dan zijn bekendste hits (17). Volgens Koos van Dijk, manager van Herman Brood, gaat de opbrengst van 'My way' naar Brenda, Lola en Holly, de drie dochters van de zanger.
Herman Brood nam 'My way' op voor zijn bigband-cd 'Back on the corner'. Uiteindelijk drong hij erop aan om het nummer niet op de cd te zetten. Volgens een woordvoerder van platenmaatschappij BMG had Brood gezegd: 'Breng het maar uit voor je weet wel'.

'My Way' van Herman Brood kwam voor het eerst onder de aandacht tijdens de crematieplechtigheid van de overleden zanger. Op hetzelfde moment speelden twaalf radiozenders de plaat. Sindsdien was er grote vraag naar de uitvoering van Brood. Een videoclip met beelden van Herman Brood op TMF deed de rest.

Clinton's memoires miljoenen waard

Bill Clinton staat op het punt de rechten op zijn memoires voor een recordbedrag te verkopen. Dat heeft de New York Times maandag gemeld. Clinton zou op een voorschot kunnen rekenen van omgerekend zo'n 20 miljoen gulden

Hiermee zou hij zijn echtgenote Hillary, die de rechten op haar levensverhaal al eerder voor miljoenen verkocht, overtroeven.
De krant baseert zich op commentaren van uitgevers en adviseurs van de voormalige Amerikaanse president. Eén van de kandidaten om de rechten te kopen zou Simon and Schuster zijn, de uitgeverij die de memoires van Clintons echtgenote op de markt bracht. Ook andere grote uitgevershuizen zouden interesse hebben voor Clintons herinneringen.

Volgens uitgevers is het bod afhankelijk van de "aard van het boek". Persoonlijke herinneringen, bijvoorbeeld over de zaak Lewinsky, zijn voor de boekenhuizen interessanter dan een politiek werk. Het is niet duidelijk of oud-president uitlatingen zou doen over zijn relatie met de Witte Huis-stagiaire.

VNG wil landelijk telecom-netwerk

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil met een landelijk netwerk waarop telecombedrijven hun ICT-diensten kunnen aanbieden een 'chaos in de grond' voorkomen.

Nu is het volgens de VNG vaak zo dat telecombedrijven allemaal hun eigen kabels en leidingen aanleggen om klanten hun diensten te kunnen aanbieden. Al dat graafwerk leidt volgens de VNG tot overlast in gemeenten. Een landelijke ondergrondse infrastructuur die toegankelijk is voor alle telecomaanbieders werkt ruimte- en kostenbesparend, aldus de VNG.

De vereniging verwacht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat dat het een coördinerende rol gaat spelen en dat de huidige Telecomwet wordt aangepast.

Knelpunten

Volgens de VNG hebben gemeenten door de huidige wetgeving te kampen met een aantal knelpunten. Zo hebben ze te weinig middelen om op te treden tegen bedrijven die illegaal kabels aanleggen en ontbreken voldoende mogelijkheden om overlast door graafwerkzaamheden tot een minimum te beperken.

De VNG wil verder dat de graafwerkzaamheden beter gecoördineerd worden en dat overheid en telecombedrijven samen tot een nieuw nationaal beleid voor ICT-infrastructuur komen.

Taliban arresteert 24 christenen

DoctorB had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid uitgesproken over het lot van 24 medewerkers van een christelijke hulporganisatie die zijn gearresteerd in Afghanistan. Onder de gearresteerde hulpverleners zijn acht westerlingen, waarschijnlijk Amerikanen, Australiërs en Duitsers.

Het streng islamitische Taliban-bewind beschuldigt hen ervan dat ze Afghanen tot het christendom wilden bekeren. Daar staat in Afghanistan de doodstraf op.
Volgens de vice-minister voor religieuze zaken hebben twee buitenlandse hulpverleners schuld bekend en in een schriftelijke verklaring hun spijt betuigd.

De christelijke hulporganisatie Shelter Now International bouwt onderkomens voor vluchtelingen in het door burgeroorlog geteisterde Afghanistan. Shelter Now International is een Amerikaanse organisatie die onder meer vanuit Nederland wordt gefinancierd.
Bij doorzoeking van het kantoor zouden bijbels zijn gevonden. Ook werden in computerbestanden christelijke teksten aangetroffen.

De streng-islamitische Taliban wil Afghanistan zo veel mogelijk ontdoen van andere godsdiensten. Zo werden in maart grote Boedha-beelden vernietigd. Ook krijgen moslims die zich inlaten met een andere godsdienst de doodstraf.

9,7 miljoen Nederlandse internetters

Loudje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal internetters is het laatste half jaar fors gegroeid. Momenteel zijn er 9,7 miljoen Nederlanders met toegang tot internet. Dat is 61 procent van de bevolking. Dit becijfert Interview/NSS in haar Internet Barometer.

Vooral in de leeftijd van 25 tot 34 jaar neemt het internetgebruik toe. In die groep is het aantal mensen met toegang tot het web het eerste halfjaar van 2001 met 20 procent gestegen ten opzichte van december vorig jaar. Onder vijftigplussers is de internettoegang te verwaarlozen. Het aantal oudere internetters groeide slechts met 3 procent tijdens dezelfde periode. Het onderzoek naar Internettoegang en -gebruik wordt telefonisch uitgevoerd op continu basis. Maandelijks wordt het onderzoek uitgevoerd onder 3000 mensen, representatief voor de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder.

Kind krijgt 5500 piek van onbekende cadeau

Nijntjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder het mompelen van "geld maakt niet gelukkig" heeft een onbekende man vrijdagavond in Purmerend een van de kinderen van een 36-jarige vrouw in totaal een bedrag van 5500 gulden in de handen gedrukt. De moeder en haar twee kinderen kwamen de man tegen toen ze over de Herengracht liepen. Voordat de verbijsterde vrouw kon reageren was de gulle gever al verdwenen.

Aanvankelijk dacht de Purmerendse dat het nepgeld was en dat het om een grap ging. Bij nadere bestudering bleken de drie biljetten van 1000 gulden en vijfentwintig van 100 gulden echt te zijn.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte herkomst van het geld en is op zoek naar de onbekende man die vermoedelijk tussen de 25 en 35 jaar oud is. Hij heeft kort donkerblond haar met golven en heeft een blanke huidskleur.

Nederland heeft lage loonkosten

xxxl had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Nederland is wat loonkosten betreft een van de goedkoopste landen van Europa. Dat is de uitkomst van een onderzoek van het accountantsbureau Ernst & Young onder 33 industrielanden. Bij het vergelijkende onderzoek hebben de accountants gekeken naar de premies en belastingen die bedrijven afdragen, maar ook naar belastingvoordelen.In de EU staat Nederland derde, na Griekenland en Luxemburg. De VS en Canada scoren nog beter. Zweden is het duurste land. Voor de Nederlandse werknemer valt de vergelijking minder gunstig uit. Met het verschil tussen bruto- en nettoloon zit hij in de internationale middenmoot.

"Bussen Dance Valley wel aanwezig"

xxxl had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Er is onenigheid betreffende schuldvraag n.a.v. Dance Valley.
Eigenaar Keijman van Keijman Reizen wijst alle verantwoordelijkheid voor de chaos in Spaarnwoude na afloop van Dance Valley van de hand. Inmiddels zoekt de organisator van het feest een manier om de bezoekers, die deels door de kou bevangen werden, te compenseren. De problemen ontstonden volgens zowel Keijman als burgemeester Hertog toen de toegangswegen geblokkeerd werden door taxi's. De taxibranchevereniging KNV bestrijdt dat. De taxi's zouden juist op verzoek van de politie hebben geholpen. Twee bezoekers hebben uit woede over de de chaos een actiecomite opgericht. Via internet zamelen ze reacties in.

Haarhuis gaat door!

Machiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paul Haarhuis gaat nog een jaar door als speler van het Nederlands Davis Cup Team! Dat betekent vrijwel zeker dat bondscoach Tjerk Bogtstra langer aanblijft. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Haarhuis na dit jaar de rol van Bogtstra over zou nemen. Doordat het team voor het eerst de halve finale in de Daviscup haalde wilden zowel de spelers als de coach echter graag dat Haarhuis nog een jaar door zou gaan.

Deze week praat Tjerk Bogtstra met de KNLTB over een nieuwe verbintenis. Naar alle waarschijnlijkheid tekent hij dan voor een jaar.

Zelfmoordaanslag in Israël voorkomen

De Israëlische politie heeft maandag een Palestijn aangehouden die vermoedelijk een zelfmoordaanslag in Tel Aviv wilde plegen. Dat heeft minister van Defensie Ben-Eliezer bekendgemaakt. De bewindsman zei dat de jongeman bij toeval werd ontdekt.

In de afgelopen week zijn in Israël al twee pogingen tot een zelfmoordaanslag verhinderd. Donderdag overmeesterde een buschauffeur in het noorden van het land een jonge Palestijn die een zware bom bij zich had. Vrijdag werd in Tel Aviv een Palestijnse vrouw opgepakt die een explosief op het drukke centrale busstation van de stad tot ontploffing wilde brengen.

VS lanceert spionage satelliet

Op Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida is maandag een Titan IV-raket gelanceerd. De raket draagt een satelliet die 660 miljoen gulden heeft gekost.

Die speelt wellicht een rol in het anti-rakettenschild dat de Verenigde Staten willen uitbouwen. De Amerikaanse president Bush wil graag zo'n antirakettenschild in de ruimte in verband met de dreiging van zogeheten schurkenstaten als Noord-Korea. Rusland en China zijn er fel tegen.

Het gaat om een onbemande tweetrapsraket die ruim een miljard gulden heeft gekost. In de nok zit een DSP-21 satelliet van het Amerikaanse leger. Satellieten van het DSP-type (defense support program) waarschuwen in een vroeg stadium wanneer ergens een raket wordt afgevuurd of een nucleaire lading ontploft.

Maurice Green weer wereldkampioen

Maurice Green is in navolging van de jaren 97 en 99 wederom 's werelds beste op de 100 meter sprint geworden.

Tijdens het WK atletiek in Edmonton, Canada liep hij in de finale een tijd van 9.82 seconden. Goed voor de gouden plak, een beste jaarprestatie, en de tweede snelste tijd ooit gelopen op deze afstand.

Green is ook al de huidige Olympisch kampioen op dit nummer.

Montgomery en Bernard Williams completeerden het podium, waarmee de VS maar weer eens aangaf dat zij de topnatie zijn op de 100 meter.

Aangifte tegen Tara Singh Varma

xxxl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voorzitter van de Ninash Foundation Nederland, W. Wijting, heeft zondag aangifte gedaan tegen ex-Kamerlid Tara Singh Varma van GroenLinks. De stichting, die in India armoede bestrijdt, beticht haar van oplichting, smaad en laster. Dat maakte Wijting zondagavond bekend.

In een artikel in het Volkskrant Magazine van afgelopen zaterdag beweert Singh Varma nogmaals via familieleden een toegezegd bedrag van 250.000 dollar betaald te hebben aan de Ninash stichting. Ninash zag evenwel nooit een cent, aldus Wijting.

Oplichting

Door Ninash grote bedragen toe te zeggen, daar prat op te gaan en toe te zien hoe Ninash vooruitlopend op de schenking schulden aanging, heeft Singh Varma zich schuldig gemaakt aan oplichting, stelt Wijting. Door steeds te zeggen dat het geld is gestort, suggereert zij dat de stichting het geld heeft verduisterd, meent de voorzitter. Hij sluit niet uit dat er te zijner tijd een kort geding tegen Varma wordt aangespannen.

De stichting gaat verder bij de Raad van Journalistiek een klacht tegen de Volkskrant indienen wegens het nalaten van het hoor- en wederhoorprincipe. Wijting is verbolgen over de handelwijze van de Volkskrant, omdat het artikel van zaterdag op een interview van enige tijd geleden was gebaseerd, maar de indruk wekte van recente datum te zijn.

De adjunct-hoofdredacteur vertelde dat de uitspraken van Tara Varma kort voor publicatie nog bij haar geverifieerd waren. De Ninash stichting is echter niet benaderd voor wederhoor, hetgeen laakbaar is, aldus Wijting.

Jaarlijks 250.000 dollar

Tijdens haar reis naar India in september 2000 zegde Singh Varma, in het bijzijn van een GroenLinks-medewerkster, een jaarlijks geldbedrag van 250.000 dollar toe aan de Ninash Foundation. Op grond van die belofte werd ter plaatse een naaihuis voor vrouwen geopend, dat haar naam kreeg: het Tara Vocational Centre. Nu het geld nog niet is overgemaakt, wordt het centrum met sluiting bedreigd.

U2 fans drinken jaaromzet drank weg

Dabeetle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het optreden van de populaire band U2 in het Arnhemse Gelredome heeft voor een drankomzet gezorgd die gelijk is aan de hoeveel bier die Vitesse anders in een heel seizoen verkoopt. Dat blijkt uit de cijfers die de Gelredome-managers hebben opgemaakt nadat U2 vorige week drie dagen achtereen in het stadion had opgetreden.

Naast de enorme bierconsumpties werden er in totaal ook nog eens 15.000 Bacardi Breezers verkocht.

Dit bij de jeugd momenteel erg trendy drankje, dat net zoveel alcohol bevat als bier, ging voor ƒ8 over de toonbank.

Ondanks het forse drankgebruik tijdens de drie concerten, die vrijdag tegen middernacht ten einde liepen, heeft het U2-publiek zich niet schuldig gemaakt aan dronkenschap, vechtpartijen of vernielingen. Volgens de Gelredome-managers was het U2-publiek bij uitstek een makkelijk, stuurbaar en beschaafd publiek.

Zegt dit nou meer over U2 fans of over Vitesse fans?

Pavel wint Masterstoernooi in Montreal

Andrej Pavel is de verrassende winnaar van het Masters-toernooi in Montreal. De ongeplaatste Roemeen won in de finale van de Australiër Patrick Rafter.

Pavel rekende in iets meer dan twee uur af met de als negende geplaatste Aussie. Pavel won de eerste set na een tiebreak [7-3], verloor de tweede set met 2-6, maar won de beslissende derde set met 6-3.

Pavel was de afgelopen wedstrijden vooral oppermachtig op eigen service. Voor de partij met Rafter had hij zijn laatste 40 servicebeurten omgezet in winst. In de tweede set verloor hij zijn service twee maal en kwam er een eind aan die mooie reeks. Maar de toernooizege stelde hij in de derde set toch nog veilig.

Vooraf hield Rafter al rekening met een mogelijke verrassing. Vooral de backhand van de Roemeen kreeg complimenten van de Australiër. "Pavel is erg getalenteerd," liet Rafter na zijn halve finale weten. "Maar hij heeft nog wel eens een offday. Misschien heeft hij die ook tijdens de finale, maar daar rekening ik niet op."

De Masters-serie van Canada wordt afwisselend in meerdere steden gespeeld: Montreal en Toronto. Rafter won het toernooi al eens in Toronto en had zondag de vierde speler kunnen worden die het toernooi in beide steden won. Ivan Lendl, Andre Agassi en John McEnroe lukte het wel.

Wellicht Nederlander in 'Mannschaft'

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. De Nederlander Arie van Lent wordt misschien Duits international. De aanvaller van Bundesliga-promovendus Borussia Mönchengladbach wordt nadrukkelijk gevolgd door assistent-bondscoach Hannes Löhr, die op zoek is naar vervangingen voor Oliver Bierhoff en Carsten Jancker, die uit vorm zijn.

De dertigjarige Van Lent heeft naast een Nederlands ook een Duits paspoort. De fysiek sterke spits, die in Duitsland eerder uitkwam voor Werder Bremen en SpVgg Greuter Fürth, staat na twee speelronden in de Bundesliga aan de kop van de topscorerslijst. Samen met de Braziliaan Amoroso van Borussia Dortmund scoorde hij al drie keer.

Macedonië: poging tot akkoord

De politieke partijen in Macedonië zullen pogen vandaag een definitief akkoord te bereiken over maatregelen die een eind moeten maken aan vijf maanden opstand door etnisch Albanese rebellen.

Dat is zondag in Ohrid meegedeeld door de westelijke bemiddelaars, VS-gezant James Pardew en EU-buitenlandcoördinator Javier Solana. Zij zeiden dit nadat partijen zondagavond een akkoord hadden bereikt over de neteligste kwestie, de eis van de etnisch Albanese minderheid in het land voor een grotere rol in het politieapparaat.

De etnisch Albanezen vormen eenderde van de bevolking van Macedonië, maar de politie telt maar 6 procent Albanezen. Overeengekomen is nu dat er de komende twee jaar rond duizend etnisch Albanese agenten bijkomen.

Een algeheel akkoord moet de rebellen de wind uit de zeilen nemen. Door hun opstand dreigde Macedonië in een burgeroorlog te belanden. De rebellen nemen niet zelf aan de besprekingen in Ohrid deel, maar de Albanese partijen die er wel bij zijn, verwoorden een groot deel van hun eisen.

Ayatollah Iran stelt inauguratie Khatami uit

De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft zaterdag de inauguratie van hervormer Khatami tot president uitgesteld. Op de achtergrond speelt een meningsverschil tussen conservatieven en hervormers in het parlement.

De inauguratie zou zondag in de Majlis, het Iraanse parlement, plaatsvinden. Tegelijkertijd zouden drie nieuwe leden van de Raad van Hoeders worden beëdigd. Dat is een door conservatieven gedomineerd orgaan dat waakt over het naleven van de grondwet. Zes van de twaalf leden van de Raad worden door Khamenei aangewezen. Het parlement benoemt de overige zes op voordracht van het gerechtelijk apparaat.

Het hervormingsgezinde parlement weigert nu twee van de drie genomineerde nieuwe leden voor de Raad goed te keuren. De parlementariërs vinden de genomineerde geestelijken te conservatief. Volgens Khamenei moet het conflict over de nieuwe leden van de Raad van Hoeders eerst worden opgelost, voordat Khatami kan worden beëdigd als president. Khatami werd in juni herkozen.

Parlementsvoorzitter Karrubi, een bondgenoot van Khatami, heeft volgens de BBC een compromisvoorstel gedaan. Zijn suggestie is een arbitragecommissie te benoemen die het geschil moet oplossen. Volgens de BBC zou hij het parlement laten weten dat de inauguratie van Khatami binnen enkele dagen zijn beslag kan krijgen.

Het is voor het eerst dat beëdiging van een Iraanse president is uitgesteld. Khamenei werd in juni herkozen. De actie om zijn inauguratie uit te stellen lijkt niet zozeer gericht tegen de president zelf. Karrubi lijkt zich zorgen te maken over zijn gezag, omdat het parlement elke mogelijkheid aangrijpt om de Raad van Hoeders de voet dwars te zetten.

Hiroshima herdenkt atoombom van 1945

Ongeveer 50.000 mensen hebben maandag in het Japanse Hiroshima herdacht dat de Amerikanen 56 jaar geleden de eerste atoombom boven de stad lieten ontploffen.

Burgemeester Tadatoshi Akiba pleitte in zijn 'vredesverklaring' voor de instelling van kernwapenvrije zones in Azië en de totstandkoming van een verdrag dat kernwapens voor altijd verbiedt. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo.

Onder de deelnemers aan de plechtigheid waren premier Junichiro Koizumi en minister Chikara Sakaguchi. Diens ministerie is belast met de nazorg voor de overlevenden van de atoombom.

De ceremonie begon met de plaatsing van twee boeken in het gedenkteken voor de catastrofe. De boeken bevatten de namen van 4757 personen die sinds 6 augustus 2000 alsnog aan de gevolgen van de atoombom zijn overleden. Daarmee is het totaal aantal doden op 221.893 gekomen. Op 6 augustus 1945 stierven 140.000 mensen.

Om 08.15 uur, het tijdstip waarop de bom viel, namen de aanwezigen een minuut stilte in acht ter herdenking van de slachtoffers.

Script Citizen Kane beste scenario

Het scenario van de film Citizen Kane is volgens Amerikaanse schrijvers van filmscripts het beste in de geschiedenis van de film. Op de tweede plaats komt het scenario van Casablanca, meldt de BBC.

De scenario's van de films The Godfather, Chinatown en All About Eve staan op de plaatsen drie tot en met vijf. Het script voor Citizen Kane, de legendarische film van Orson Welles over een mediamagnaat, werd geschreven door de regisseur en Herman J. Mankiewicz. De scripts van Citizen Kane en Casablanca staan echter ook hoog op de lijst van meest overschatte scenario's, die de Amerikanen eveneens hebben opgesteld. Citizen Kane staat op nummer twee en Casablanca op nummer vier. Het meest overschatte scenario is volgens het onderzoek dat van de film Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino.

De nationale bibliotheek van de Verenigde Staten zond voor het onderzoek een formulier naar 4500 leden van het Writers Guild of America, de vakbond die opkomt vo! or de belangen van onder meer schrijvers van filmscripts. De bibliotheek bepaalt mede aan de hand van de resultaten welke scenario's ze onderbrengt in een reeks waarvan de eerste publicatie in 2003 verschijnt.

Dance Valley: actiecomité gedupeerden

Uit woede over de chaos tijdens het dansevenement Dance Valley afgelopen weekeinde hebben twee Leidse broers een actiecomité opgericht. Op een website roepen zij andere gedupeerden op hun ongenoegen over de gang van zaken te uiten.

Het comité moet een signaal afgeven om wantoestanden in de toekomst te voorkomen, zo stellen Mike en Joey Scheufler sinds maandagochtend op hun website. De broers hopen dat bij dergelijke evenementen voortaan de toe- en afvoer van bezoekers beter wordt geregeld. Ook pleiten zij voor bezoekersaantallen die zijn afgestemd op de beschikbare infrastructuur.

In de nacht van zaterdag op zondag raakten zo'n zevenhonderd bezoekers van Dance Valley onderkoeld omdat zij urenlang in de regen moesten lopen of moesten wachten omdat er nauwelijks vervoer was. Ook de aanvoer naar het evenement in Spaarnwoude leidde tot problemen.

Verkrachte vrouwen vervolgd in Turkije

DuchessX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nazli Top, een Turkse vrouw, werd door de Turkse politie gefolterd en verkracht. Nu wordt ze samen met achttien andere vrouwen vervolgd omdat ze getuigenissen aflegde over dat misbruik. De aanklacht luidt "belediging en verdachtmaking van de Turkse veiligheidsdiensten", zo berichtte The Washington Post.

Op de conferentie over misbruik van vrouwen in voorlopige hechtenis, vorig jaar, getuigde Top hoe de politie haar na een urenlange ondervraging vastbond: "Ze dienden elektrische shocks toe aan mijn borsten en genitaliën en over mijn hele lichaam. Na een tijdje was ik zo verdoofd dat ik de elektriciteit niet eens meer voelde. Toen verkrachtten ze me met een wapenstok."

Na verschillende dagen liet de politie haar vrij en werd ze naar een dokter gebracht. Die vroeg haar of ze klachten had. "Ik werd gemarteld", zei Top. "Iedereen wordt gemarteld", antwoordde de arts, "hebt u nog andere klachten?"

De Turkse overheid pikte de beschuldigingen niet, ondanks haar goedkeuring van de conferentie. Zoals wel vaker het geval is, gebruikte het land zijn wetten tegen belediging van de regering om zijn critici het zwijgen op te leggen. In een recent rapport klaagt Amnesty International de straffeloosheid van de politie aan. "Zelfs als de autoriteiten de aanklachten over mensenrechtenschendingen behandelen en als veiligheidsofficieren worden vervolgd, wordt slechts een verwaarloosbaar aantal van hen ook veroordeeld". Die veroordeelden krijgen bovendien vaak de lichtst mogelijke straf.

Amnesty vroeg Turkije de aanklacht te laten vallen. In plaats daarvan verzwaarde de regering de schuldklacht tegen vijf vrouwen: zij worden ervan verdacht separatistische propaganda te hebben verspreid. Nochtans wil Turkije graag aansluiten bij de Europese Unie, die de mensenrechten gerespecteerd wil zien. "Als dit een democratisch land was", zei Top in The Washington Post, "zouden de autoriteiten een onderzoek starten naar de politie, in plaats van achter de mensen aan te gaan die beschuldigingen uiten."

Alkmaar: Brand bij Van Der Valk Akersloot

AReLaXeD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Van der Valk restaurant- en hotelcomplex Akersloot heeft zondagavond een felle brand gewoed. Vier personeelsleden raakten lichtgewond, onder meer door rookvergiftiging. De ruim duizend aanwezigen zijn uit het pand gehaald.

De brand ontstond in een onbemande lift-machinekamer. Volgens getuigen sloegen de vlammen uit het dak en was de rookontwikkeling vanuit de Zaanstreek te zien. De eigenaar verwacht dat het complex maandag weer open kan. De hotelgasten is vervangend verblijf in hotel Schiphol aangeboden. Hotel Akersloot ligt even onder Alkmaar, aan de snelweg A9.

Linda Evangelista van fraude verdacht

melanchromis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het beroemde fotomodel Linda Evangelista wordt verdacht van fraude. Ze is samen met haar impresario aangeklaagd. Dat meldt The Sunday Times. Het duo wordt er van beticht commissies in eigen portemonnee te hebben gestopt. De commissies waren bedoeld voor het bedrijf waar haar impresario werkt

Linda Evangelista is één van de rijkste modellen ter wereld. Ze brak door in de jaren ’90. Later wilde ze alleen nog maar klussen die meer dan 25.000 gulden of meer per dag zouden opbrengen. Volgens de Britse pers zijn Evangelista’s beste dagen voorbij.

Baby gered met bloed van moeder

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Taiwanese moeder heeft haar baby van vijf maanden het leven gered door het kind haar bloed te laten drinken. Dat hebben lokale media zaterdag gemeld.

De moeder en haar kinderen werden door een overstroming verrast. De familie heeft meer dan tien uur vastgezeten voordat ze werd gered. Door de baby op te tillen, voorkwam de vrouw dat het kind zou verdrinken. Om haar baby te kalmeren, maakte zij een snee in haar vinger en liet het kind daaraan zuigen.

Zonder het te weten redde de vrouw daarmee het leven van haar jongste kind. De warmte van het bloed voorkwam dat de baby overleed aan onderkoeling. Haar oudste zoontje van vijf kon zij niet redden. Het jongetje stierf na zijn redding aan de gevolgen van onderkoeling in het ziekenhuis.

Taiwan werd de afgelopen week geteisterd door noodweer. Daardoor kwamen in totaal zeker 86 mensen om het leven.

Geen baan voor 2 vrouwen?: Dan schieten...

DuchessX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee vrouwelijke sollicitanten haalden maandag een revolver te voorschijn toen ze geen werk kregen in een restaurant in Antwerpen.

De twee vrouwen stapten om 10 uur het Spaans restaurant Las Manas aan de Ankerrui binnen. Ze vroegen de uitbater om werk. Toen die duidelijk maakte dat er geen plaats was, haalde één van de dames een revolver boven. Daarmee schoot ze in de vloer en in de bar. Daarna verdwenen beide vrouwen. De politie heeft goede hoop de dames op te sporen.

Onderzoek naar behandeling Arveladze

eikhol had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Europees politicus Toine Manders wil dat er een onderzoek komt naar de behandeling van Shota Arveladze door Ajax.

Arveladze mag namelijk voorlopig niet in wedstrijden uitkomen van Ajax, omdat hij z'n contract nog niet wil verlengen. Arveladze's contract loopt nog een jaar, en als hij daarna gewoon bij Ajax weggaat krijgt Ajax geen transfergeld.

Volgens Manders is dit ontzettende blaat: "Het kan niet zo zijn dat een club een speler op deze wijze kan dwingen een contract te tekenen."

Dief met spijt brengt bekers terug

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Grote paniek brak maandagochtend uit in het Mestalla Stadion van Valencia. De Spaanse club was in de voorgaande nacht bestolen. De vitrines met de mooiste prijzen waren leeggeplunderd. Supporters, bestuurders en spelers konden het niet geloven.

De buit van de dief bestond onder meer uit Spaanse beker (gewonnen in 1999), de Spaanse Super Cup (1999), de laatste landstitel (1971) en de meest waardevolle trofee van de club: de Europa Cup II, die de Spaanse ploeg in 1979 won.

Blijkbaar konden niet alleen de supporters, bestuurders en spelers de daad van de inbreker niet begrijpen. Ook de kleine crimineel bleek niet gelukkig met zijn buit. Vanochtend vond de bewakingsdienst van het Mestalla alle bekers terug, die waren achtergelaten voor de poorten van het stadion.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.