Britten sturen 71 miljoen romantische smsjes

CRX_master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britten staan bekend als stijf, maar met nieuwe technieken lijken ze de weg naar de romantiek toch te hebben gevonden. Volgens een Brits onderzoek sturen zij zo'n 71 miljoen romantische sms'jes per week.

Volgens onderzoekers bij het bedrijf Continental Research is dat circa een kwart van het totale aantal mobiele tekstberichten die in een week in Groot-Brittannië worden verzonden. Ook worden er meer romantische of flirtende sms'jes verzonden dan berichten met grapjes (63 miljoen), meldt de krant The Independent op zondag.

Van de 71 miljoen romantische berichten worden er 43 miljoen geschreven door vrouwen. Mannen blinken weer uit in het sturen van moppen, en worden verder van mobiele passie weerhouden omdat zij per week miljoenen sportuitslagen doorsturen.

Volgens de onderzoekers leent sms'en zich goed om een romantische boodschap door te geven. Mensen durven in een tekstbericht dingen te zeggen die zij in een persoonlijk gesprek niet zouden uitspreken.

De meeste sms-berichten worden geschreven door jongeren, die per persoon gemiddeld 25 berichten per week versturen. Veertien hiervan zijn gericht aan een vriendje of vriendinnetje.