FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 juli 2001

Fout met hormonen

famtie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zestienjarig Australisch meisje heeft in 1998 zonder het te weten mannelijke hormonen toegediend gekregen. Ze dacht een dosis vitamines te krijgen. Maar toen kreeg ze haar in het gezicht en haar stem werd zwaarder.

Dat bleek maandag voor de Australische medische tuchtraad, zo meldt The Sydney Morning Post in de editie van dinsdag. De betrokken arts, die het meisje destijds hielp omdat ze gewichtsproblemen had, heeft ontkend testosteron te hebben voorgeschreven.

De arts wordt overigens ook nog verweten een slechte boekhouding van zijn praktijk te hebben bijgehouden. Hij zou ook illegaal geld hebben verdiend met de verkoop van medicijnen. De tuchtraad moet zich nog over de zaak uitspreken.

Virgin woedend op Mariah Carey

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Platenmaatschappij Virgin Records is woedend op Mariah Carey. De sexy zangeres is woensdagavond opgenomen in een ziekenhuis in New York. Zij liet dit op eigen initiatief doen, nadat zij oververmoeid was teruggekeerd uit Londen. Virgin, die eerder dit jaar een megadeal had afgesloten met de zangeres, wist van niets.

Een ingewijde vertelde aan Worldpop dat de bazen van Virgin woedend zijn op de zangeres. "Mariah moet nu juist optreden, cd's signeren voor haar fans en promotiewerkzaamheden doen." Boze tongen beweren dat Mariah depressief is geworden omdat ze niet kan tippen aan de muzikale kwaliteiten van Destiny's Child.

Carey's single 'Loverboy' was goed voor een tweede plaats in de Amerikaanse hitlijsten, terwijl de meiden van Destiny's Child de nummer een-positie veroverde. Maar de 31-jarige zangeres verklaarde door haar werkzaamheden zwaar overspannen te zijn en aan slapeloosheid te lijden.

Serveerster bedrogen met 'Toy Yoda'

HappyFun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Florida in de Verenigde Staten heeft een boze serveerster van het restaurant 'Hooters' een aanklacht ingediend tegen haar nu ex-werkgever vanwege de prijs in een bierwedstrijd.

Jodee Berry had hard gewerkt om de wedstrijd wie het meeste bier kon verkopen te winnen met de gedachte een Toyota te winnen. Haar droom viel echter in duigen toen zij naar het parkeerterrein van het restaurant werd geleid om een 'toy Yoda' (het personage uit de filmreeks Star Wars) in ontvangst te nemen.

Berry heeft direct ontslag genomen en een advocaat ingeschakeld. Ze klaagt de eigenaar van het restaurant aan voor contractbreuk en het verstrekken van valse informatie.

UFO gespot boven Wormerveer

panzerfaust, Carin aka Trijntje en heerlijkheid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bewoners van de Zaandijkerweg in Wormerveer wisten het zondag zeker: in het luchtruim boven hun dorpje hing een echte UFO. Het onbekende zwevende voorwerp hing er al uren en toen het donker werd zagen de bewoners ook nog eens licht komen uit het 'voertuig'.

De ingeschakelde politie ging op onderzoek uit en constateerde net als de bewoners een vreemd voorwerp dat zich ophield boven het dorp. De vier lichtjes gingen afzonderlijk van elkaar aan en uit.
Doordat de avond inmiddels was gevallen, kon de politie niet vaststellen om wat voor een voorwerp het ging. Zij vermoedt echter dat de bewoners een vlieger of ballon voor UFO hebben aangezien.
Maandag bleek het 'buitenaards bezoek' verdwenen.

McNeedle in Manhattan

Curlio.com had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een moeder van 3 uit Manhattan is bang dat ze geinfecteert is met het AIDS-virus nadat ze de 27ste van deze maand door een 7 cm lange naald werd geprikt toen ze een hap nam van haar Cheeseburger.

Ana Perez, 35, was aan het eten bij de McDonald's van de kinderafdeling op Macy's Herald Square toen, zoals ze beweerd, ze een scherpe pijn in het midden van haar tong voelde.
"We hadden net 3 Happy Meals gekocht en ik had de pickles uit mijn burger gehaald. Ik had de burger half opgegeten en ik voelde iets in mijn tong steken," vertelde Perez aan The Post.
"Ik klapte de burger open en zag de toen de naald, vervolgens schoot ik in een shock."
Perez, die woont in Washington Heights, werd die middag naar het ziekenhuis geracet, behandelt en weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Sprekend in het Spaans, vertaalt door haar 11-jarige dochter Maria, vertelde de vrouw dat haar eerste foltering slechts het begin is van haar beproeving. Ze wacht momenteel op de uitslag van de AIDS-test die haar in het ziekenhus werd afgenomen. Ze is bezorgd en nerveus omdat ze niet wat wat de uitslag zal zeggen.

Jim Lewis, de eigenaar van het restaurant verstrekte een verklaring waarin hij mensen vroeg niet te snel conclusies te trekken. "We proberen alle feiten zo snel mogelijk te verzamelen om tot op de bodem te gaan van deze zaak." meldde hij. "Niets is belangerijker voor mij dan de veiligheid en de gezondheid van mijn klanten."

De politie had de zaak gisteravond nog steeds in onderzoek.

Veiligheids-zaken over het eten zijn een regelmatige bron van rechtszaken tegen McDonald's.
Eerder deze maand klaagde een jongen uit Michigan de keten aan, bewerend dat hij maden vond in zijn Cheeseburger.
En in 1994, kende een jury uit New Mexico een boete van 2.9 miljoen dollar toe aan een vrouw nadat een gemorst kopje koffie van McDonalds haar benen, kruis en heupen verbrandde.

Illegalen peddelen het Kanaal over

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee illegale immigranten hebben geprobeerd Het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland over te steken op opblaasbedjes. De mannen, een Rus en een Litouwer, waren tien uur onderweg toen de bemanning van een veerboot hen maandagochtend op 11 kilometer uit de kust uit het water viste en mee terugnam naar Calais.

Een woordvoerder van de Britse kustwacht zei dat het 'ongelooflijk' is dat de mannen zo ver hebben kunnen komen op luchtbedden die eigenlijk alleen maar geschikt zijn om mee te spelen in een zwembad. Ze hebben het er volgens hem alleen maar levend afgebracht dank zij de gunstige weersomstandigheden. "Wat er gebeurd is, maakt wel duidelijk dat radeloze mensen alles proberen hier te komen", zei hij.

Turken scheren snor en baard af

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder het vaandel van de voortdurende komkommertijd:

Turken scheren hun snor en baard af. Uit een enquête onder 2100 mensen in twintig Turkse provincies blijkt dat nog maar 46 procent haar op het gezicht draagt. In 1993 bedroeg dit percentage nog 77 procent. Het Turkse dagblad Hürriyet noemde het al een "historisch keerpunt".

Turkse barbieren hoeven echter niet bang te zijn werkloos te worden. Ondanks de terugval van baard- en snordragers gebruiken nog veel mannen hun baarddracht als kenmerk van een politieke of religieuze uiting.

Strenggelovige moslims dragen een baard, terwijl de
nationalisten hun voorkeur geven aan een mooie volle snor.
Militairen dragen naar voorbeeld van de grondlegger van de Turkse staat helemaal geen haar op het gezicht.

De jonge en moderne Turken lijken zich niets aan te trekken van deze trends. Popster Tarkan geeft de voorkeur aan een flinke stoppelbaard. ook voetballer Hakan Sükür draagt liefst een baard van drie dagen.

Traditionele Turken zoals de zanger Ibrahim Tatlises blijven stug een snor dragen. Ook mannen op het platteland én de meeste parlementariërs kunnen geen afscheid van hun snor of baard nemen.

Toledo beëdigd als president

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden: MACHU PICCHU - Alejandro Toledo heeft gisteren de Inca-goden bedankt voor zijn verkiezing als president van Peru en de terugkeer van democratie in het land. Dat gebeurde in een symbolische ceremonie in de Inca-stad Machu Picchu.

De 56-jarige econoom werd een dag eerder beëdigd als president van het 26 miljoen inwoners tellende Zuid-Amerikaanse land. Hij is de eerste president van Indiaanse komaf. Zijn aanhangers noemen Toledo 'Pachacutec', naar de grote heerser die tussen 1438 en 1471 het Inca-rijk regeerde.

De ceremonie is een breuk met de traditionele gang van zaken bij presidentiële inauguraties in Peru en werd geleid door Indiaanse priesters. Zij spuugden 'chicha', een maisgistdrank, over de heilige rotsen. Daarna vroegen zij Toledo toestemming om een offer voor de 'Apus', de berggoden, en voor Pachamama (Moeder Aarde) in brand te steken. Volgens het oeroude Inca-geloof komt de rook van het offer uiteindelijk terecht in het oneindige, waar de goden wonen.

Staak hulp aan Antillen

mweert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland moet alle ontwikkelingshulp aan de Antillen afbouwen en uiteindelijk beëindigen. De eilanden moeten het voortaan 'zelf uitzoeken' en economisch zelfstandig worden.

Dit vindt het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN), een van de belangrijkste adviesorganen van de Nederlandse regering op het terrein van minderheden. Het OCAN is namens de Antilliaanse gemeenschap in Nederland de officiële gesprekspartner van minister Van Boxtel (Integratiebeleid). Over enkele weken zal de organisatie een advies uitbrengen aan de Tweede Kamer, minister Van Boxtel en staatssecretaris De Vries (Koninkrijksrelaties) over de economische toekomst van de eilanden.

"De navelstreng moet nu maar eens worden doorgeknipt", zegt OCAN-voorzitter R. Pieters. Jaarlijks stroomt er tussen de 200 en 300 miljoen gulden vanuit Den Haag naar de Antillen. "Nederland moet stoppen met hulp, de Antillen moeten stoppen met bedelen." In plaats daarvan moeten de eilanden alle pijlen richten op buitenlandse investeerders.

Politie actiever bij toezicht op straat

De politie moet zijn sterke arm vaker op straat laten zien. Handhaving van en toezicht op de openbare orde wordt nu te vaak aan derden overgelaten, waardoor het gezag van de politie wegebt.

In een advies aan minister De Vries van Binnenlandse Zaken stelt de Raad voor het openbaar bestuur (ROB) dat toezicht op straat vooral een exclusieve taak van de politie moet blijven. Slechts in uitzonderingsgevallen mogen private toezichthouders worden ingezet, en dit mag in geen geval structureel zijn. Particuliere organisaties hebben wat de raad betreft alleen een taak bij het beveiligen van privé-domein, bedrijven, winkelcentra of stadions.

Volgens de raad is de overheid mede schuldig aan het tanende gezag van de politie, doordat de korpsen al jarenlang te maken hebben met personeelsgebrek en dus noodgedwongen bepaalde taken uitbesteden.

Gemeenten moeten een belangrijkere rol spelen bij de keuze hoe agenten moeten worden ingezet bij de handhaving van de veiligheid in een gebied. Momenteel ligt de nadruk op het handhaven van regels, als gevolg van de rampen in Enschede en Volendam, duidelijk bij de overheid, constateert de raad. De rol van gemeenten mag hierdoor echter niet ondergesneeuwd raken.

Filters laten porno via software door

Amerikaanse congresleden waarschuwen dat kinderen eenvoudig alle soorten porno via filesharing-programma’s kunnen downloaden.

Twee leden van het Amerikaanse Congres – republikein Steve Largent en democraat Henry Waxman – waarschuwen in een rapport voor de ernstige gevaren van zogeheten filesharing-programma’s. Deze worden volgens hen hoe langer hoe meer gebruikt voor de gratis verspreiding van alle soorten pornografische plaatjes en films.

Napster werd alleen nog gebruikt voor de uitwisseling van muziek, maar via de steeds populairder wordende opvolgers als KaZaA, MusicCity, Gnutella, Aimster en BearShare kan ook gezocht worden naar onder meer films en beeld. Dit is een zeer ongewenste situatie, stellen de congresleden.

"Deze nieuwe filesharing systemen brengen problemen in onze huiskamers die we nog niet eerder hebben gehad", zo stelt Waxman in een verklaring. "Het geeft onze kinderen toegang tot ongelofelijk ontuchtig, goor en gewelddadig materiaal, de slechts denkbare vormen van grafisch geweld en seks die je je maar kan voorstellen", zo voegt Largent daar aan toe.

Volgens het rapport behoren zoektermen als ‘xxx’, ‘porno’ en ‘sex’ tot de meest ingevulde bij gebruikers van het Gnutella-netwerk. Wie live meekijkt wat zijn medegebruikers zoal aan zoektermen ingeven, wordt overspoeld met termen als ‘naughty nurses’, ‘gang rape teeners’, ‘rubber bondage’ en ‘xxx japanese anal porn’.

Maar onschuldige kinderen komen ook onbedoeld in aanraking met vieze plaatjes en films, stellen de politici. Als voorbeeld noemen zij zoektochten naar muziek van Britney Spears. Filesharing-programma’s komen hierna niet alleen op de proppen met muziek van het tieneridool, maar ook met allerlei pornografisch materiaal.

Filtersoftware faalt
Het erge is bovendien dat de meeste van de populairste kindvriendelijke webfilters dergelijk materiaal zonder mankeren doorlaten, zo waarschuwen Largent en Waxman. Zij lieten zeven filterprogramma’s onderzoeken die door ouders worden geïnstalleerd in de hoop dat hun kroost verschoond blijft van seks en geweld.

Alleen Internet Guard Dog blokkeert in de standaardinstellingen peer-to-peer software. Twee andere programma’s - Cyber Sitter en Norton Internet Security 2001 Family Edition – moeten handmatig worden aangepast door ouders. Verder biedt America Online Parental Controls alleen bescherming voor inbelverbindingen, niet voor DSL. Tot slot bieden volgens het onderzoek ook Cyber Patrol, Cyber Snoop en Net Nanny niet of nauwelijks bescherming voor peer-to-peer porno.

De congresleden erkennen dat er van rechtswege weinig kan worden gedaan tegen de gesignaleerde gevaren. Zij denken dat ouders hun verantwoordelijkheid moeten nemen door het internetgedrag van hun kinderen nog meer in de gaten te houden.

IJsbeer kruipt tent toeristen binnen

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acht Nederlandse toeristen hebben afgelopen weekeinde de schrik van hun leven gekregen toen een ijsbeer hun tent probeerde binnen te komen. De groep was aan het kamperen op een eilandje in de baai van Mugford 125 kilometer ten noorden van Nain in de Canadese provincie Newfoundland.

Een van de twee gidsen schoot vanaf een meter het dier met zijn geweer in zijn kop. Een toeriste dacht dat het dier een kariboe was, een soort rendier, die met zijn snuit tegen het tentzeil aan het duwen was. Ze probeerde hem te verjagen, maar zette het op een gillen toen ze ontdekte dat het ijsbeer was.

Arrows straks verder met Ford motoren

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een toepasselijker moment waarop Arrows-teambaas Tom Walkinshaw afgelopen zaterdag het publiek geheim wereldkundig maakte dat hij met Ford een tweejarige overeenkomst heeft gesloten over de levering van fabrieksmotoren, was niet denkbaar.

Vlak voor de druk bezochte presentatie op de Hockenheim-Ring hadden de Arrows-coureurs Enrique Bernoldi en Jos Verstappen zich namelijk op een schamele 19e en 20e startplek gekwalificeerd. Voor de Nederlandse coureur die Walkinshaw zo hoog heeft zitten dat hij hem al in vroeg stadium voor volgend jaar vastlegde, was het zelfs de slechtste tijdtraining van dit seizoen, waardoor hij maar ternauwernood (43/1000ste seconde verschil) de getalenteerde Fernando Alonso met zijn Minardi achter zich kon houden.

Heel pijnlijk kwam op de snelle Hockenheim-Ring aan het licht dat de Asiatech-motoren van het Arrows-team domweg vermogen te kort komen, zoals dat ook een structureel probleem is voor Minardi dat nog met verouderde Ford-motoren rijdt.

In vergelijking tot de BMW-motoren van Montoya en Ralf Schumacher die naar verluidt 845 tot 850 pk leveren, moeten de coureurs van Arrows en Minardi zich in 'deux cheveaux' wanen. In die situatie denkt Walkinshaw nu drastisch verandering te hebben aangebracht. Want besefte de Schot: "Wil je tegenwoordig in de Formule 1 op topniveau meedoen dan is het essentieel om een grote autofabrikant achter je te hebben. Je kunt niet tegen topteams op als je 'down on power' bent. Daarom hadden we een pk-injectie nodig."

Greenpeace haalt windmolen uit zee

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Greenpeace haalt in de nacht van maandag op dinsdag de windmolen die de organisatie vorige week in de Noordzee plaatste uit zee. Dat is zo'n twaalf uur later dan de president van de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaalde, maar sneller is niet mogelijk, zegt Greenpeace.

De milieuorganisatie plaatste vorige week woensdag een windmolen in de Noordzee op 23 mijl uit de kust voor Zandvoort. Voor dezelfde plek had Clyde Petreoleum een vergunning om een boorplatform te plaatsen. De Haagse oliemaatschappij spande een kort geding aan tegen Greenpeace. De president van de rechtbank in Amsterdam
bepaalde vrijdag dat de windmolen maandag voor 15.00 uur verwijderd moet zijn op straffe van een dwangsom van 350.000 gulden per etmaal.

Met het plaatsen van de windmolen protesteerde Greenpeace tegen het overheidsbeleid. De milieuorganisatie vindt dat de regering voorrang moet geven aan milieuvriendelijke windmolens in plaats van olie- en gaswinning uit de Noordzee. Bergingsbedrijf Smit zal de windmolen en de fundatiepaal zorgvuldig verwijderen, zodat Greenpeace deze nog eens kan gebruiken.

Neurologe in Den Dungen doodgeschoten

In haar woning in Den Dungen is zondagochtend een 54-jarige vrouw dood gevonden. Volgens de politie is zij doodgeschoten. Haar 17-jarige dochter lag zwaargewond in het huis, ook zij is door kogels geraakt. De politie heeft dat maandag bekendgemaakt.

De politie gaat ervan uit dat beide vrouwen slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. De 54-jarige vrouw werkte als neurologe in het Bosch Medicentrum. Maandag wordt op haar lichaam sectie verricht.

De politie nam een kijkje in de woning aan de Spurkstraat op verzoek van haar werkgever die haar telefonisch niet te pakken kreeg. Een agent trof de vrouw dood aan. Haar lichamelijk gehandicapte dochter, die niet aanspreekbaar was, is naar een ziekenhuis overgebracht waar ze onder politiebewaking staat.

Een team van twintig rechercheurs werkt aan de zaak. Een buurtonderzoek heeft maandagochtend nog weinig opgeleverd.

Legionellahotels op Europese website

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Europese hotels, campings en vakantieappartementen die een legionellabesmetting niet snel en effectief aanpakken, komen eind dit jaar met naam en toenaam op een centrale website te staan.

Dat hebben de gezondheidsdiensten die zijn aangesloten bij de Europese werkgroep tegen legionella-infecties afgesproken.

Nederland begon een jaar geleden met het openbaar maken van de namen van vakantie-accommodaties waar legionellabesmetting niet adequaat werd aangepakt. Deze aanpak werd echter door met name Zuid-Europese landen niet in dank afgenomen. Zij weigerden het Nederlandse voorbeeld te volgen. Dat verzet is nu gebroken, meldt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

Doden door explosie oude tractor in VS

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een explosie van een antieke stoomtractor op een jaarmarkt in de Verenigde Staten zijn zondag zeker vier doden gevallen. Minstens 35 mensen, onder wie veel kinderen, raakten gewond toen in het plaatsje Medina in de staat Ohio, de tractor door nog onbekende oorzaak ontplofte.

De meeste gewonden hebben ernstige brandwonden opgelopen doordat bij de explosie kokende olie naar buiten spoot. Ook vielen er veel gewonden door stukken rondvliegend metaal. Enkele slachtoffers liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het incident had plaats op het moment dat het oude landbouwvoertuig naar zijn plaats op het expositieterrein werd gereden. Op de jaarmarkt worden verscheidene oude voertuigen tentoongesteld.

Nederland zucht onder hitte

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zuchtend, puffend en feestend is Nederland dit tropische weekeinde doorgekomen. Massaal werd verkoeling gezocht aan de stranden, rivieren, meren en plassen. Ook terrasjes in de schaduw waar koude drankjes en ijsjes konden worden genuttigd, waren favoriet.

Landgenoten die de zaterdag maar vooral de zondag uitkozen om aan de kust uit te blazen, moesten soms urenlang in kilometerslange files staan. Wie eenmaal de bestemming had bereikt, had grote moeite om de auto kwijt te raken en nog grotere moeite om een plekje in het kokend hete zand te vinden.

Vrijgelaten Sikh gezocht in India

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een lid van de Sikhtempel Guru Nanak Gurduware in de Amsterdamse wijk de Pijp is door de rechtbank op vrije voeten gesteld, hoewel India om zijn uitlevering had gevraagd. Hij wordt verdacht van moord op twee politiemensen in Punjab, maar volgens de rechtbank is die zaak uit 1981 volgens Nederlands recht verjaard.

De verdachte J.S., genaturaliseerd Nederlander, werd in april samen met zeven andere tempelleden opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Ze zouden vanaf juli 1999 ruim honderden Aziaten via Nederland naar Engeland hebben gesmokkeld.

Volgens justitie fungeerde de Sikhtempel daarbij als een van de onderduikadressen. Slachtoffers betaalden meer dan 10.000 gulden om naar het westen te komen.

Veel ergernis na wilde KLM-staking

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dreiging van nieuwe acties van KLM-technici, die het afgelopen weekeinde meer dan tienduizend passagiers dupeerden, is voorlopig uit de lucht. De acties zorgden tijdens het drukste vakantieweekeinde op Schiphol, zowel bij luchtvaartpersoneel als luchtreizigers voor veel onbegrip en irritatie.

"Misbruik van onschuldige vakantiegangers en andere passagiers", luidde alom het verwijt, terwijl vele KLM-jumbo's uren te laat vertrokken. De vertragingen werken tot gisteren door op enkele KLM vluchten.

De niet erkende vakorganisatie Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici (NVLT), waarvan de leden na enkele weken van opgelopen spanningen tot de wilde acties overgingen, zal de KLM-directie vandaag opheldering vragen over enkele KLM-vluchten, die zonder de vereiste toestemming van grondwerktuigkundigen zouden zijn vertrokken. "We vinden dat voor de veiligheid onacceptabel", liet NVLT-voorzitter Ronald van der Hout gisteravond weten.

Postkantoren printen eigen zegels

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijwel alle postkantoren en grote postagentschappen kunnen vanaf deze week hun eigen postzegels drukken. Aan de balie komt een machine die direct een zelfklevende zegel met daarop elke waarde kan printen, aldus een woordvoerster van TNT Post.

De zegel is vooral bedoeld voor de afhandeling van brieven en pakketten aan de balie. Dat leverde soms lange rijen op. "De zegel printer dient het gemak", aldus de woordvoerster.

Met de printer is inmiddels ook een einde gekomen aan de verkoop van de losse postzegel. Vanaf het begin van deze maand kunnen consumenten alleen nog vellen van vijf of tien zegels kopen. Ook deze maatregel moet de rijen wachtenden inkorten. Wie een losse zegel wil kan nog wel een zelfklevend exemplaar krijgen uit de printer.

Mercedes trekt Skoda met 150 km / uur

ac23278 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het kader van het broodnodige komkommertijdnieuws:

In Zwitserland heeft de politie de chauffeur van een Mercedes aangehouden die 150 km per uur reed...terwijl hij een 20 jaar oude Skoda achter zich voorttrok.

De 34-jarige bestuurder, die overigens geen rijbewijs heeft, stopte om een jong koppel te helpen. Die stonden met pech langs de snelweg bij St. Gallen met hun 20 jaar oude Skoda.

De politie spotte de snelheidsduivels toen deze voorbij raasden. De inzittenden van de Skoda probeerden uit alle macht met lichtsignalen en toeterend de Mercedes bestuurder langzamer te laten rijden. Dit had echter geen effect en voordat de politie kon ingrijpen slipte de Skoda de vangrail in en botste terug tegen de Mercedes. Daarmee eindigde de wilde rit, gelukkig zonder ernstige gevolgen.

De politie beraadt zich op sancties tegen de bestuurder van de Mercedes.

Cheney kan energienota niet betalen

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse vicepresident, Dick Cheney, is in eigen land op een wat gênante manier in opspraak geraakt. De man die het nationale energiebeleid in handen heeft, is in de problemen gekomen met het betalen van zijn eigen energierekening van 483.000 gulden.

Cheney heeft het Congres gevraagd of de Amerikaanse marine zijn energierekening wil betalen, nu deze verdrievoudigd is in de afgelopen drie jaar. Het vice-presidentiële landhuis dat hij bewoont, is eigendom van de marine.

Cheney, die als directeur van een oliebedrijf vorig jaar bijna tachtig miljoen gulden verdiende, meent dat zijn huidige salaris niet toereikend is om zijn rekeningen te betalen.

Volgens Cheneys Republikeinse partijgenoten is de airconditioning van voorganger Al Gore onder andere debet aan het hoge verbruik.

Cheneys verzoek komt op een heel slecht moment. In heel de VS zorgen de stijgende energieprijzen bij veel burgers voor problemen.

Democraten hebben Cheney beticht van een 'verbluffende ongevoeligheid' voor de zorgen van de doorsnee-Amerikaan.

Onveilig vrijen neemt toe

Nijntjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds meer Nederlanders vrijen onveilig. Het aantal gevallen van SOA (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen) neemt schrikbarend toe. Jaarlijks melden vele tienduizenden mensen zich met een geslachtsziekte bij de GGD's.

Vorig jaar steeg het aantal gevallen van SOA maar met maar liefst 15%. Het aantal gevallen van gonorroe, beter bekend als `druiper', steeg spectaculair met 70 procent. Soa-poliklinieken en GGD's zagen ruim 40 procent meer mensen met chlamydia, de meest voorkomende geslachtsziekte, op consult komen. De cijfers bevestigen dat de trend die vorig jaar in Amsterdam werd geconstateerd, zich nu landelijk heeft voortgezet.

Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is de stijging vooral zorgwekkend vanwege de olievlekwerking. Dit risico geldt ook voor HIV. Hoewel het aantal HIV-geïnfecteerden klein blijft, vertoonde het aantal infecties vorig jaar wel een lichte stijging. Oorzaak voor de toenemende nonchalance is de afgenomen vrees voor AIDS. De epidemie grijpt minder snel om zich heen dan eind jaren 80 gevreesd werd. Bovendien is de ziekte tegenwoordig redelijk te onderdrukken.

Britten sturen 71 miljoen romantische smsjes

CRX_master had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britten staan bekend als stijf, maar met nieuwe technieken lijken ze de weg naar de romantiek toch te hebben gevonden. Volgens een Brits onderzoek sturen zij zo'n 71 miljoen romantische sms'jes per week.

Volgens onderzoekers bij het bedrijf Continental Research is dat circa een kwart van het totale aantal mobiele tekstberichten die in een week in Groot-Brittannië worden verzonden. Ook worden er meer romantische of flirtende sms'jes verzonden dan berichten met grapjes (63 miljoen), meldt de krant The Independent op zondag.

Van de 71 miljoen romantische berichten worden er 43 miljoen geschreven door vrouwen. Mannen blinken weer uit in het sturen van moppen, en worden verder van mobiele passie weerhouden omdat zij per week miljoenen sportuitslagen doorsturen.

Volgens de onderzoekers leent sms'en zich goed om een romantische boodschap door te geven. Mensen durven in een tekstbericht dingen te zeggen die zij in een persoonlijk gesprek niet zouden uitspreken.

De meeste sms-berichten worden geschreven door jongeren, die per persoon gemiddeld 25 berichten per week versturen. Veertien hiervan zijn gericht aan een vriendje of vriendinnetje.

15-jarige fietser overreden door bestelauto

Lord Dreamer en CRX_master hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 15-jarige jongen uit het Groningse Uithuizen is dit weekeinde bij een verkeersongeluk op de Lageweg in zijn woonplaats om het leven gekomen. De jongen lag met zijn fiets om drie uur in de nacht midden op de weg en werd overreden door een bestelauto. De bestuurder (49) zag het slachtoffer in het donker te laat liggen.

Hoe en waarom de jongen daar is terechtgekomen, is onbekend. Hij fietste alleen.

Met ernstig letsel werd de jongeman naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht, waar hij zondagochtend overleed. De politie heeft van het slachtoffer een bloedproef laten nemen.

Economische groei duikelt

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het beeld van de Nederlandse economie is de afgelopen maand verder verslechterd waardoor alle seinen op rood blijven staan. Voor het eerst sinds jaren is de economische groei zelfs onder die van de eurozone gedoken. Lichtpuntje is wel dat de inflatie in juni is uitgekomen op 4,5%, dat is 0,4%-punt lager dan in mei.

Dit blijkt uit het maandelijkse conjunctuurbericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De economische groei in ons land komt in het eerste kwartaal van dit jaar uit op 1,6%. Daarmee is de terugval in de bedrijvigheid groter dan eerder was geraamd. Na het vierde kwartaal van 1993 is de groei niet meer zo laag geweest. Opvallend is dat nu ook de groei in de vervoer- en communicatiebedrijven en bij de financiële en zakelijke dienstverleners snel terugvalt. De afgelopen jaren waren dat juist de sterkst groeiende bedrijfstakken.

Bewering advocaat Varma bestreden

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

GroenLinks bestrijdt de bewering van de advocaat van Tara Singh Varma dat derden de berichten in omloop zouden hebben gebracht dat zij kanker heeft. "Tegen ons heeft zij steeds gezegd dat ze een terminale ziekte had, namelijk kanker", aldus een woordvoerster van de Kamerfractie van GroenLinks.

Varma's advocaat, mr. R. Dhalganjansing, stelde dit weekeinde dat anderen het bericht de wereld in hebben geholpen. Hij las een verklaring voor die geschreven zou zijn door een Amsterdamse psychiater, die Varma sinds vrijdag 'onder zorg' hebben.

Wie deze psychiater is, wilde mr. Dhalganjansing niet vertellen. Over de terminale ziekte waaraan Singh Varma naar eigen zeggen lijdt, wilde hij zich evenmin uitlaten.

Duitsers zijn 'TV-kaas' zat

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitsers hebben genoeg van de tv-programma's uit de keuken van het Nederlandse Endemol. Onder de kop Geen zin meer in tv-kaas uit Holland haalde Bild am Sonntag gisteren paginagroot uit naar de amusementsfabriek van John de Mol in Hilversum.

En inderdaad: het ene na het andere Endemol-programma verdwijnt in Duitsland van de buis. Vanaf 1992 vierde Linda de Mol successen met Traumhochzeit, maar de Duitse variant van Love Letters werd onlangs wegens sterk dalende kijkcijfers op zwart gedraaid. Hetzelfde gebeurde gisteravond met Big Diet, dat al na 63 dagen voor de meeste Duitsers onverteerbaar bleek en dus niet eens de helft van de geplande 105 afleveringen haalde.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.