Type zwembroek verraadt type man

Het karakter en de lichaamsbouw blijken bij mannen bewust of onbewust belangrijke factoren bij het uitkiezen van hun zwembroek. Alhoewel het een clichÚ is dat heren gewoon maar een passend stuk badkleding uit een rek halen om het aan te trekken voor het strand, is volgens een onderzoek van Amerikaanse psychologen het tegendeel waar.

Het strand ligt deze prachtige zomerdagen vol met dames en dus ook heren die zich wel degelijk bewust zijn van hun uitstraling in zwemkleding. Amerikaanse psychologen ontdekten dat niet alleen het model maar ook de kleur van een zwembroek aangeeft wat voor een soort man erachter schuil gaat. Zo blijkt dat vaders of trouwe echtgenoten meestal een grote wijde zwemshort dragen. Volgens de onderzoekers geldt hier: hoe meer stof hoe groter de familie. De sportieve short duidt op onzekerheid. De strakke tanga-zwembroek echter betekent dat de man erin zich erg bewust is van zijn lichaam en er alles aan doet om in vorm te blijven. Ook de kleur van de zwemkledingstoffen verraadt een en ander over de man die het draagt. Zo hebben sportieve mannen die vooral graag in zee zwemmen, vaak een blauwe broek aan. De dragers van rode broeken flaneren graag op het strand of langs het zwembad. Ze zijn dan, volgens de Amerikaanse onderzoekers, op zoek naar een dame waarmee ze die avond kunnen afspreken. Achter de gele broek gaat een man schuil die erg graag een bruin tintje opdoet en op het strand dus languit in de zon ligt te bakken.

Momenteel zijn de wat strakkere zwembroeken met pijpjes erg trendy als badmode voor de mannen. Wat voor een type daarachter schuilt, is door de psychologen echter nog niet onderzocht.