Ook PSV tekent bezwaar aan tegen kunstgras

Ricochet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In navolging van Feyenoord en FC Twente heeft ook PSV bezwaar aangetekend tegen de plannen van Ajax om de grasmat na de winterstop te vervangen door een speelveld van kunstgras.

De Eindhovenaren hebben geen bezwaar tegen voetballen op een kunstmatige ondergrond maar vinden het niet correct dat de verandering halverwege het seizoen ingaat. Ajax wil na de winterstop zijn thuiswedstrijden afwerken op kunstgras. De Amsterdammers spelen met deze gedachte omdat grasmatten in de ArenA geen lang leven beschoren zijn. Sinds de opening van het stadion versleet Ajax al 25 grasmatten. Dat kostte de club zo'n 10 miljoen gulden. Een speelveld van kunstgras kost Ajax 1,5 miljoen gulden. De ondergrond hoeft pas na zeven jaar te worden vervangen.

De UEFA staat op het standpunt dat wedstrijden op kunstgras mogen worden afgewerkt als beide clubs dat goed vinden. De KNVB geeft de tegenstanders van Ajax tot 18 augustus de tijd bezwaar aan te tekenen. Feyenoord noemde de plannen van Ajax al competitievervalsing. De Amsterdammers kunnen eveneens niet op steun rekenen van FC Twente.