Seksversie Pippi Langkous stoort schrijfster

panzerfaust en Administr8or hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Schrijfster Astrid Lindgren irriteert zich mateloos aan een seksuele versie van haar populaire serie Pippi Langkous. Onlangs verschenen in Zweedse kranten foto's van scènes uit een film van regisseur Palle Thorsson. Daarin zou hij door het monteren van bepaalde beelden uit de beroemde televisieserie de avonturen van Pippi een seksueel tintje proberen te geven. De film is nog niet vertoond.

Naast de 93-jarige schrijfster noemt Inger Nilsson, die in de zeventiger jaren verschillende keren de rol van Pippi speelde, de film "smerig, walgelijk en op het randje van pedofilie."

Thorsson zelf vindt dat hij niets fout doet met zijn film. Hij wil alleen maar de samenleving laten reageren op de manier waarop volwassenen tegenwoordig naar kinderen kijken. Hij vindt het vervelend als hij Lindgren heeft gekwetst met de film, maar is niet van plan iets te veranderen.

De Zweedse filmmaatschappij SF heeft gedreigd met juridische stappen. In 1998 kreeg Lindgren ook al een schadevergoeding van een Amerikaans tijdschrift dat een naaktfoto had gepubliceerd van haar boekheldin. Op de foto in het blad Interview stond een als Pippi Langkous geschminkt fotomodel.