Hollanders op stap met ziekenhuisbed

Zwaluw© meldde ons via de newssubmit het volgende:

Drie Hollanders die op de Gentse Feesten veel te diep in het glas gekeken hadden, zijn maandagmorgen in de Volkskliniek er vandoor gegaan met het reservebed van de dienst spoedopname. Het trio was op de afdeling beland nadat een van hen bij een val een gapende wonde had opgelopen, waarna hij door zijn makkers naar het ziekenhuis was gebracht.

Toen de Hollanders na verzorging het ziekenhuis verlieten, vonden ze het geinig om een ziekenhuisbed mee te pikken en ermee door de straten te crossen richting Gravensteen. Enkele personeelsleden van de Volkskliniek die naar hun werk reden, keken dan ook raar op toen ze in de Lange Steenstraat een bekend bed zagen voorbijrijden, met een "patiënt" die voortgeduwd werd door twee bijzonder vrolijke "verplegers".

Vijf minuten later was het bed alweer terecht: de milieuwerkers van de vuilnisdienst Ivago troffen het aan vlak bij het Gravensteen. Met de hulp van de politie werd het bed weer naar het ziekenhuis gerold.

Omdat een ziekenhuisbed niet geschikt is om over kasseien te dokkeren, liepen de wielen en het onderstel heel wat schade op. De daders zijn bekend, want bij de spoedopname van de Volkskliniek hadden ze netjes hun identiteit achtergelaten.